QUOTE(Asraja @ 2015 07 31, 11:28)
Sveikos

ačiū už komentarus.
Dėl vaistų.. vartojau aš kontraceptines tabletes 4 m., bet jau 3 m. nebevartoju. Man skydliaukėje yra guzas, kuris užaugo dėl uždegimo. Vaikščiojau pas gyd. Kazanavičių dėl guzo panaikinimo (skydliaukės hormonai buvo normalūs) jis iš pradžių buvo paskyręs L-Tyroxiną vėliau pridėjo ir Thybon. Kai nusprendėme planuoti lelių sutapo, kad apie Kazanavičių labai prieštaringų nuomonių išgirdau ir pakeičiau gydytoją, kadangi nenorėjau planuodama vartoti kokius nors vaistus pasitarusi su ja juos nutraukiau, po trijų mėnesių padarėme kraujo tyrimus ir ji įvertino, kad viskas gerai ir galiu vaistų negerti. Bet tą kartą dariau tik ATPO ir TTH jis beje ir tada buvo apie 2.
Dėl policistinių kiaušidžių ginekologė niekada nieko nesakė. Esu turėjusi cistų keletą, bet jos savaime išnykdavo. Paskutinį kartą gydytojai pasiskundžiau, kad teplioja tai ji padarė echoskopiją ir pasakė, kad man endometriozė. Kaži ar LH ir FSH ją gali man rodyti?
Skaičiau, čia forumuose, kad endometriozė nenustatoma tik per echoskopą, bet, kad įsitikinčiau, kad jos neturiu arba turiu eisiu pas kitą gydytoją, nes apie saviškę nieko gero negaliu pasakyti, kaip ir jos dauguma klienčių
Jeigu yra tepliojimai, tai greiciausiai gali būti endometriozes pozymis, bet tai patvirtinti gali tik laporoskopijos metu. Echoskopu gal ir gali kazka itarti, juolabiau, kad tepliojimas jau rodo, kad ji gali būti, tai manau tuo remdamasi tokia isvada ir padare. Ar ji turi itakos FSH ir LH tikrai nezinau.
O del gydytojos, tai jeigu nepasitikite, tai tikrai manau protinga pasikonsultuoti su kita gydytoja.
Del skydliaukes tai pagrindinis rodiklis ir yra TTH. Mano vartojant vaistus dabar jis normoj apie 1, bet vaistu nutraukti sake negalima, nes gali vel pakilti. Smagu, kad jums nutraukus vaistus jis nepakilo, bet gal labai aukstas ir nebuvo, kad leido nutraukti.