QUOTE(rariukas @ 2013 11 11, 15:42)
Ir įdomu kiek toks kainuoja? Deja bet viskas atsiremia į finansus, kai reikia tris katinus išmaitinti.
Mano katinas iš pat pradžių, gal kokius 10 metų, valgė tik visokius maksiminius sausiukus, nes tuo metu kitokių ir nebuvo. Na dar papildomai kaip skanumynus gaudavo RC, nes jau KIKA buvo. Ir tik neperseniausiai pradėjom valgyti kitokį maistelį, o jam dabar 14 metų
Jeigu skaitote angliškai, tai čia yra visiškai viskas, ką reikėtų žinoti apie kačių mitybą:
Amerikos veterinarės, mokslų daktarės, tinklaraštis
Katės racione angliavandenių turi būti minimaliai, ne daugiau kaip 10 proc., tačiau ir tai yra per daug. Sausame maiste jų kimšte prikimšta. Tikriausiai nereikia daug išmanyti, kodėl taip yra daroma.
Sauso gyvūnų maisto rinka yra komercinis projektas. Daugeliui mūsų skanu valgyti mėsainius, keptas bulvytes. Taip maitindamiesi galime sulaukti ir gilios senatvės, tačiau nebūtinai.
Galėčiau plėsti be galo, tik nežinau, kam tai įdomu.
Dėl kainos, tai mano nuomonė taip pat griežta: prieš įsigyjant augintinį reikia įvertinti, ar galėsime jį auginti tinkamai. Iš kitos pusės, žinoma, labai gražu kai žmonės priglaudžia ir augina benamius gyvūnus. Jiems tikrai geriau augti vidutines pajamas turinčiose šeimose ir misti kitekatais nei būti užmigdytais kokioje nors gridoje. Vieno atsakymo niekada nėra.
Mano du katinai valgo konservus ir žalią mėsą. Konservų būna įvairių, ir pigesnių, ir brangesnių. Svarbiausia, kad juose būtų tik mėsa, mineralai ir vitaminai. Daugiau sudėtyje matyti nieko nenoriu. Dėl mėsos: pasirinkimas taip pat platus: nuo subproduktų iki kumpio, file. Maniškiai valgo jautienos kumpį ir kalakutienos file. Jeigu leisčiau, tai vienu prisėdimu sudorotų pusę kilogramo jautienos kumpio, kurio vienas kilogramas kainuoja 20-30 litų. Aš abiems vaikinams duodu apie 300-400 gr per dieną plius konservai.