Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkinių požiūris į žindymą viešose vietose

QUOTE(flight @ 2013 07 29, 16:14)
Bet gyvenančioms butuose, žiemą, įsivaizduoju - sunkiau, gi kol tą vaiką prirengi, kol  su visu vežimu iš -n tojo aukšto išsitempi, kažkur pajudi -  žiūrėk, jau leliukas ir valgyti užsimanė, ir ką daryt? Prekybcentriai ir kavinukės galėtų būti išeitis.

Jei daugiau būtų taip mąstančių, tai maitinimui skirtų vietų būtų daugiau. Konkretus pavyzdys- buvome Šiaulių Akropolyje. Mažius išalko, pasiėmėm raktą nuo tam skirto kambario. Neturiu jokių priekaištų, viduje švaru, vietos pakanka. Bet- kai išėjome, už durų jau trypinėjo kita mama su beįsiverkiančiu vaikiuku. Tikrai laiku nepiktnaudžiavau, tiesiog abu kartu išalko. Kodėl tų kambarių negalėtų būti keli?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 23, 11:22)
O dėl žindymo kamnbarių/kabinų ar dar ko nors prekybcentriuose - vis tiek teigiu, kad tokie tik padidintų verslo apsukas smile.gif

tai jau tikrai drinks_cheers.gif įdomu, kaip pvz Ikea elgsis - NO ne tik žindymo erdvė padaryta (beje, labai super, atskirta sienele prie lango su patogiu krėslu ir vaizdu į mišką), bet ir sauskelnių yra wc, jei netyčia pamiršai, košelių restorane - nebeatsimenu, gal dar ir nemokamai gali pasiimt g.gif Ir labai logiška, nes atvažiuoja visa šeima, tėvas, mama su visais turimais vaikais. O jaunoms šeimoms kaip tik visko reik, kaip tik kuriasi.

mano vaikai irgi žieminukai, maitinau visur. Beje, maitinosi kas dvi valandas, ne tris. Tai per tą laiką nemaitinant apsisukt nelengva..
Atsakyti
o man gražu,kai mama maitina wub.gif pati maitinau ir lauke ant suoliuko,ir pliaže visai neseniai teko(bet prisidengiu),kavinėse ar prekybcentriuose neprireikė,nes su maža ten nesilankiau,o dabar jau susitariam,kad čia pienuko negalima valgyt,nes daug žmonių biggrin.gif tai nusivedu į mašiną arba palaukia kol grįšim namo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 30 liepos 2013 - 10:05
Dar viena istorija is Anglijos - Darbo Centre maitinaciai mamai buvo pasakyta, kad tai yra "slykstu" ir ji turi liautis.

breastfeeding is disgusting

Puslapis skirtas zindymo viesose vietose populiarinimui:

We Do It In Public
Atsakyti
Anksčiau (prisiskaičius ir prisiklausius visokių istorijų) aš nerimaudavau dėl maitinimo viešose vietose (net ir čia rašiau, kad neramu, kaip reikės tą daryti, kai ateis šaltesni orai ir nebus taip paprastą pamaitinti lauke nuošaliau).
Bet - su kiekviena diena aš vis labiau ir labiau džiaugiuosi, kad pas mus (na, bent jau Vilniuje) išties padėtis yra gan šauni; nors mūsų mažiuliui tėra du mėnesiai teko pamaitinti ir traukinyje (vienas kartas buvo perkant bilietą iš konduktoriaus), ir prisėdus šalia bažnyčios, bobulytėm traukiant į mišias, ir skverelyje aplink sėdint žmonėm, ir priešais valdovų rūmus biggrin.gif ir poroje restoranų (abu sykius teko bendrauti su padavėjais maitinant), ir seimo vestibiulyje, ir prekybos centre ir dar visur kur aplink vaikštant/sėdint/stovint žmonėms (turbūt mes iš tų, vaikų kulto tampymosi narių lotuliukas.gif ) bet kol kas nebuvo nei vienos neigiamos replikos mūsų pusėn. Atvirkščiai - kartais žmonės nusišypso ar praeinant girdi, kaip sako viens kitam - vaikiukas valgo, kaip miela,kartą bobulytė šalia prisėdus, rūpinos, kad gal pieniuko nėra, kad vaikutis niurzgėdamas valgo biggrin.gif, arba tiesiog į mus visiškai nekreipia dėmesio.
Nors kai maitinu mažiulį, susitvarkau taip, kad nieko ten nesimato, bet vistiek juk suprantama, kad čepsintis pakaušiukas krūtinės lygyje ne šiaip sau biggrin.gif


Į nepakantumo temą - http://doublethink.u...er-to-cover-up/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paukštukėlis: 08 rugpjūčio 2013 - 08:41
Smagi istorija smile.gif http://shine.yahoo.c...-164047499.html
Atsakyti
Maitinanti mama, man nei grazu,nei negrazu. Tai yra naturalu! Todel visiskai i tai nekreipiu demesio. Daug labiau erzina viesai besibuciuojantis homo. Nieko pries juos neturiu, tik po parado labai demonstruotis pradejo biggrin.gif

As maitinau visur kur tik reikedavo. Aisku stengdavausi uztaikyti i tarpus tarp maitinimu,bet nevisada atsitinka taip kaip planuoji biggrin.gif Todel maitinau visur.

Aisku jei yra tam skirtos vietos, tai visada ten apsilankydavau. O jei tokiu vietu nera, tai ka padarysi.


Siaip as manau, kad viesai maitinanti mama, neturetu sukelti neigiamu emociju, tai fiziologiniu poreikiu patenkinimas.

O jei kavineje sedi persona pasipiktinusi tokiu vaizdu, tai gal vertetu paieskoti problemos savyje? 4u.gif

Ir siaip nustebino pasakymas, kad prekybos centro kavyneje kazkas tikisi ramaus pasedejimo!!! Ten taip muzika staugia ir toks surmulis,kad apie kokia ramybe galima kalbeti.

Norit ramybes, rinkites solidesnes poilsio vietas, kur tikrai retas su vaikuciais uzsuka. O jei ir uzsuks tai bus greiciau isimtis, nei taisykle:)
smile.gif
Atsakyti
Buvau vakar naujojoje Ikėjoje. Didelis pliusas jiems thumbup.gif Nemokamas vaikų žaidimo kambarys, kol tėveliai prekinasi. Nemokama tyrelė kūdikiui, kol tėveliai valgo. Mamos-kūdikio kambarys. Bendrame tuaelete - kūdikio pervystymo atlenkiamas staliukas.

Iš karto nuteikia pozityviai, jau suplanavau, kaip ten važiuosim su lelium užsipirkti ne tik rimtesnių prekių, bet ir įvairių smulkmenų, daikčiukų, kurių neretai prireikia buityje. Savo požiūrio į šeimą dėka, Ikėja turi penkis naujus potencialius ir reguliarius klientus smile.gif
Atsakyti
smagu, kad Ikėja ir Lietuvoj Ikėja biggrin.gif
ir vaikų prekės, žaislai, kiti reikmenys gražūs man ten ax.gif
Atsakyti
Istorija is JAV - mama, isskirtinai zindanti 5 menesiu kudiki, gali buti arestuota us tai, kad atsiveze ji i teisma.

Nuoroda
Atsakyti
Niekada neteko to daryti viešoje vietoje. Tik porąkart mašinoje. Neidavau niekur ilgam su kūdikiu. Dauguma pasakys, kad čia natūralu viskas,-sutikčiau iš dalies, bet man tai vis tiek lieka intymu ir stebiuosi tomis mamomis, kurios vos ne demonstratyviai maitina VISUR.
Atsakyti
QUOTE(__snowflake @ 2013 11 05, 12:20)
Niekada neteko to daryti viešoje vietoje. Tik porąkart mašinoje. Neidavau niekur ilgam su kūdikiu. Dauguma pasakys, kad čia natūralu viskas,-sutikčiau iš dalies, bet man tai vis tiek lieka intymu ir stebiuosi tomis mamomis, kurios vos ne demonstratyviai maitina VISUR.

Metus laiko niekur neiti ilgam.. g.gif na, man ir norint nebūtų pavykę to išvengt. O demonstratyvaus žindymo dar neteko regėti bigsmile.gif iš tikrųjų, apskritai žindymo viešumoje deja beveik neregėjau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 06 lapkričio 2013 - 01:48