Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 16:32)
Tai kad nieko blatno, buvom prie ezeru, tai ten salygos ne namines, kuo greiciau ir paprasciau tenka gaminti  4u.gif Baklazanus supjaustau, apkepu, isimu, per burokine tarka tarkuoju pomidorus( arba nulupus supjaustau, bet su burokine man paprasciau tarkuojant skura lieka), i ta pacia keptuve visa marmala, patroskinu, galima svoguno grezineliais ipjaustyti, cesnako ispaudziu, pagal skoni, as dedu daug.Ir visa marmala ant baklazanu. Draugai megsta grietines isikresti i ta padaza, mums skanu ir salta, jei lieka, batona i ta padaza pamirkant.
Siaip as pomidorus sitaip daznai darau, su ryziais, su makaronais, cia tokia ale greita adzika, 5 min. ir gatava  4u.gif

kas neturi baklažanų-labai tinka keptos cukinijos vietoj jų
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 08, 15:36)
o po ranka tik bulkutė  verysad.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif
QUOTE(aurute66 @ 2013 07 08, 15:54)
Per tą tankumą bijau kad ir aš liksiu su bambuku giraite,net nežinau kuri lapa pjaut,atrodo visi reikalingi.Jau vyras net bijo i šiltnami lyst su savo pūzu,takelis labai siauras likęs biggrin.gif reiks turbūt drastiškai prasisukt,nes vėdinasi tai tikrai prastai per lapiją.

tiesa sakant, be gailescio nusniojau lapus, per tankiai ir pas mane blush2.gif Neziurejau, koks ten lapas maitina keke, kuris jau nereikalingas. Reziau is eiles, kur tik lietesi smarkiai ir trukde kitam krumui. Ir galiu pasakyti, pomidorai tikrai auga ir be lapu, ir tikrai nepasakyciau kad mazi, normaliai auga, dydziu neatsilieka nuo pirmu kekiu.Tik as lapus sienavau, kai buvo uzsimezge pomidoriukai, kur dar zydi, ten lapus dar pasaugojau
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 16:09)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

tiesa sakant, be gailescio nusniojau lapus, per tankiai ir pas mane  blush2.gif Neziurejau, koks ten lapas maitina keke, kuris jau nereikalingas. Reziau is eiles, kur tik lietesi smarkiai ir trukde kitam krumui. Ir galiu pasakyti, pomidorai tikrai auga ir be lapu, ir tikrai nepasakyciau kad mazi, normaliai auga, dydziu neatsilieka nuo pirmu kekiu.Tik as lapus sienavau, kai buvo uzsimezge pomidoriukai, kur dar zydi, ten lapus dar pasaugojau

Bandysiu ir aš pasidarbuoti,gelbeti pomidorčikus.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 07 08, 17:01)
Priesmelis maisytas su kompostine zeme, ruosta ant "greituju" siemet pavasari, tresiau Aktivit'u pries pusantro menesio. Nusipirkau tokiu tabletyciu tirpiu vandenyje su magniu ir bijau pakrutet....  g.gif

Tabletytės vaistinėj pirktos? bigsmile.gif Uf, ir kaip gi reikiamą kiekį apskaičiuot? DCM organinės trąšos, skirtos pomidorams, yra su padidintu MgO kiekiu, tik reikia gerai etiketes skaityt. 20Lt be kelių centų ŽS. Štai tokios mažiausiai 75 dienas turėtų išmaitinti. Čia dažnai minimą Aktivitą tik anksti pavasarį naudočiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 08, 17:14)
Tabletytės vaistinėj pirktos?  bigsmile.gif Uf, ir kaip gi reikiamą kiekį apskaičiuot? DCM organinės trąšos, skirtos pomidorams, yra su padidintu MgO kiekiu, tik reikia gerai etiketes skaityt. 20Lt be kelių centų ŽS. Štai tokios mažiausiai 75 dienas turėtų išmaitinti. Čia dažnai minimą Aktivitą tik anksti pavasarį naudočiau  4u.gif

Nea nea, ne tas variantas biggrin.gif Tabletytes uz trajaka pirktos blush2.gif Aktivita anksti pavasari ir naudojau smile.gif jauciu sueis man tos tablecikes gelem, o pomidoram kazka geresnio nupirksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 08, 15:21)
Neprieinu prie normalios klaviatūros ir monitoriaus, vis dar  biggrin.gif Žodžiu, trumpai. Pradžia, manrods, visur panaši turėtų būti. O kas dėl pomidorų, tai, kai jau apkepsi trumpai ant sviesto ir sudėsi į puodą troškintis ( dugną padengiu tarkuotomis morkomis, gausiai taip), ir kai jau morkos suminkštės, tuomet reiktų į tą patį puodą įdėti labai gerai sunokusių pomidorų be skurelės (2-3vnt) ir pavirti ant silpnos ugnies dar 10-15 min. Ant kaitlentės gamindama išjungiu kaitinimą ir uždengus dangtį palieku subręsti. Tiesa, pomidorus būtina dėti pačioj pabaigoj, nes juose esanti rūgštelė trukdo suvirti, suminkštėti likusioms daržovėms.

Vėliau, gaminant padažą, kuriame dar trumpai patroškinu balandėlius, dedant grietinę, kartu pridedu ir pomidorų tyrės  mirksiukas.gif

Gal čia nieko naujo, bet paprastai tik pas anytą balandėlius dar tenka ragauti, o ji kažkodėl nusistačius prieš morkas ir pomidorus. Tai skonis labai skiriasi.
Papildyta:

Kokia dirva, kaip paruošta iš rudens, pavasarį, kokios trąšos naudojamos. Mažomis dozėmis, skystos kas savaitę išlaistomos, specialios gaminamos taip, kad tirpsta palaipsniui ir užtenka tik vandeniu laistyt, trąšos neišsiplauna greit. Nėra vieno recepto.

oj aciu, tik as jau kazka primakalavau smile.gif... asiku pomidoras dar laukia supjastytas...dariau pagal si recepta...
tik pamirsau balandelius apkepinti, pries dedant i puoda doh.gif ...nu nieko gal bus valgomi...
O pas tave kas ten kepinasi? " O kas dėl pomidorų, tai, kai jau apkepsi trumpai ant sviesto ir sudėsi į puodą troškintis ( dugną padengiu tarkuotomis morkomis, gausiai taip)"...cia balandeliuis turejai omeni?
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 08, 16:49)
jau geriau gražus miškas negu kaip pas mane plikanskis kažkoks. Įkelsiu gal kada foto pagąsdinimui kaip aš dviem stiebais daugumą auginu  cool.gif aišku, jei ne neganda juoda, tai vaizdas irgi būtų žalesnis, o ne permatoma bambukų giraitė nuskabyta. Nu bet bent nenunyko dar mano bambukai, kaip pas kaiminką, dar vis žaliuoja, auga, papelius naujus leidžia

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2013 07 08, 16:32)

a čia aš taip parašiau blink.gif bože moj, kaip gėda user posted image pasitaisau- lapelius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 07 08, 17:29)
oj aciu, tik as jau kazka primakalavau smile.gif... asiku pomidoras dar laukia supjastytas...dariau pagal  si recepta...
tik pamirsau balandelius apkepinti, pries dedant i puoda  doh.gif ...nu nieko gal bus valgomi... 
O pas tave kas ten kepinasi?  " O kas dėl pomidorų, tai, kai jau apkepsi trumpai ant sviesto ir sudėsi į puodą troškintis ( dugną padengiu tarkuotomis morkomis, gausiai taip)"...cia balandeliuis turejai omeni?

Etapais surašysiu: vokeliai apkepinami ant sviesto; puode troškinasi apie 40min; susidariusį sultinį nupilu ir panaudoju padažo gamybai; gautu padažu užpilu balandėlius ir dar jame palaikau mirksiukas.gif
Tik tame recepte nurodyto kiaušinio nenaudoju. Čia tokia taip pat sena taisyklė iš močiutės laikų, kad kiaušinio ( žalio) nenaudoju jokiems įdarams. Nes tarkim tokiems kotletams būtinai reikalingas, kaip rišamoji medžiaga. Va, jei gaminu greitus balandėlius, tuomet kiaušai būtini. mirksiukas.gif

Nepamiršk pomidorą įdėt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 08, 17:36)
a čia aš taip parašiau  blink.gif  bože moj, kaip gėda user posted image pasitaisau- lapelius blush2.gif

Supratau biggrin.gif
Tik jau spejo mintyse stotis vaizdas kaip "bambukai" papelius auginasi lotuliukas.gif Dar jei augtu dviem kotais o ne stiebais.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Parsinesiau vel 10 pomidoru beveik raudonu (cia kad i tema butu nors 1 sakinys rolleyes.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 08 liepos 2013 - 17:05
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 08, 17:39)
Etapais surašysiu: vokeliai apkepinami ant sviesto; puode troškinasi apie 40min; susidariusį sultinį nupilu ir panaudoju padažo gamybai; gautu padažu užpilu balandėlius ir dar jame palaikau  mirksiukas.gif
Tik tame recepte nurodyto kiaušinio nenaudoju. Čia tokia taip pat sena taisyklė iš močiutės laikų, kad kiaušinio ( žalio) nenaudoju jokiems įdarams. Nes tarkim tokiems kotletams būtinai reikalingas, kaip rišamoji medžiaga. Va, jei gaminu greitus balandėlius, tuomet kiaušai būtini.  mirksiukas.gif

Nepamiršk pomidorą įdėt  bigsmile.gif


O ką duoda apkepinimas balandėlių? Kažkaip dedu tiesiai puodan iš kart.
O pomidorai padažui super thumbup.gif Reiks būtinai dėti.

Kažkada žiemai buvau pridarius marmaliuko iš morkų,pomidorų ir česnakėlio. Tai super tiko balandėliams. Kaip čia "nedašuto" šviežio pomidoro dėt bigsmile.gif
Atsakyti
kas megstate labiau prisirpusios , luktelkit, kam pekeliui, vaisinkites biggrin.gif

user posted image
Atsakyti