
Kapojame jau ir mes pilnai pomidorus. Skaniausi kol kas juodukai. Bent jau dauguma. Gal Ciornomor neuzkabino,kazkoks su cukraus trukumu paisrode. Nors gal jam truko danokti zmoniskai. O siaip ten tokie juodukai,kaip Mikado, Paul Robeson ar Brandywine, tai labai jau panasaus skonio pasirode. Labai faina Mashotka skonio atzvilgiu. maciau jau noksta de barao juodi ir tuoj paragausim Zolotoje serdse. Bajaja nepatiko. Juos nebent marinuoti. Kieti kazkokie. Labiau jau tada Vilma, nei jie.Labiausiai patikusius pagal skoni, tai ismesineju seklom kitiems metams

QUOTE(*Aukse* @ 2013 07 08, 19:10)
Kapojame jau ir mes pilnai pomidorus. Skaniausi kol kas juodukai. Bent jau dauguma. Gal Ciornomor neuzkabino,kazkoks su cukraus trukumu paisrode. Nors gal jam truko danokti zmoniskai. O siaip ten tokie juodukai,kaip Mikado, Paul Robeson ar Brandywine, tai labai jau panasaus skonio pasirode. Labai faina Mashotka skonio atzvilgiu. maciau jau noksta de barao juodi ir tuoj paragausim Zolotoje serdse. Bajaja nepatiko. Juos nebent marinuoti. Kieti kazkokie. Labiau jau tada Vilma, nei jie.Labiausiai patikusius pagal skoni, tai ismesineju seklom kitiems metams 

man irgi juodukai visi patinka

mes purple rusian suragavom ... mmmmmmm.. skanulsi. Nors ir esmeraldos skanios
Ai man tai turbut visi pomidorai skanus, (biskeli isskyrus hibridinius )Tie tai toki plastmasiniai



QUOTE(Ex @ 2013 07 08, 11:05)



Ai,nieko,valei.Aš ne brikli,jei kalba apie pomidorus eina

QUOTE(Saulužė @ 2013 07 08, 11:23)
bet tų kekių kažkodėl pas mane nėra kas antrą lapą, kaip pas kažkurią, foto būtų tik po savaitės, ne kieme pomidorai 

Pas mani irgi tik kelios veislės kas du lapai kekes turi.Yra ir kas tris,keturis,o tie,kur pabarstė žiedus jau ir kas aštuonis gaunasi...
QUOTE(Avijacija @ 2013 07 08, 11:24)
O yra skirtumas tarp džiovintų orjkaitėj ir džiovyklėj specialioje? nes kaip tik mąstau pirkti tą džiovyklę ir galvoju ar verta....... gal mažiau elektros bent sunaudoja? O pati džiovinimo kokybė gal panaši?
Man džiovyklėj bent jau obuoliai ir pomidorai tai tikrai skanesni,traškesni,nors mano orkaitė irgi su ventiliatoriais


QUOTE(zikas1970 @ 2013 07 08, 14:50)
Nezinau, kad man darosi, nebelabai norisi pomidoru, atsivalgiau, ar ka, dar taip nera buve 

Man pernai taip buvo. Pomidorų dėžės,o norisi agurko


QUOTE(aurute66 @ 2013 07 08, 16:44)
Aha,ir aš pernai vasarą sakiau,kad jau kitąmet tai tikrai arba taką platinsiu,arba du net padarysiu

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 08, 17:14)
Nu tikrai gyvenimas nepalengvės

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 08, 17:39)
Kas per greiti


QUOTE(adija5 @ 2013 07 08, 18:29)
Man džiovyklėj bent jau obuoliai ir pomidorai tai tikrai skanesni,traškesni,nors mano orkaitė irgi su ventiliatoriais
Orkaitėj telpa daugiau
Dėl elektros nieko nežinau. Turiu dvi džiovykles,tai tą paprastą daugiau tik žolėm naudoju,o kvadratinėj Eskalibur visokius tekančius skystesnius...


Kur pirkai ja? Gal is Anglijos atsivezei? Nenusivylei? As i ja zvalgausi... Kiek stalciuku?
QUOTE(adija5 @ 2013 07 08, 18:29)
Itariu atskirai kopustus supjaustyti, sloksniuoti su farso kukuliukais, o daugiau viskas tas pats, tokius darau, jei kopustai kokie nekondiciniai ir neiseina normaliai i lapus susukti, arba lieka nuo salotu koks prapjautas.Vadinu tokius tinginio balandeliais, bet skonis buna

QUOTE(Alekto @ 2013 07 08, 17:55)
O ką duoda apkepinimas balandėlių? Kažkaip dedu tiesiai puodan iš kart.
O pomidorai padažui super
Reiks būtinai dėti.
Kažkada žiemai buvau pridarius marmaliuko iš morkų,pomidorų ir česnakėlio. Tai super tiko balandėliams. Kaip čia "nedašuto" šviežio pomidoro dėt
O pomidorai padažui super

Kažkada žiemai buvau pridarius marmaliuko iš morkų,pomidorų ir česnakėlio. Tai super tiko balandėliams. Kaip čia "nedašuto" šviežio pomidoro dėt

Manrods, kopūstas truputį kitokį kvapą įgauna. Na, kaip pvz charčio verdant medžio nuodegulį reikia į puodą trumpam įmest - turėjau progą su aukšto lygio šefpovarais pabendraut, tai jie vis kokia paslaptimi pasidalindavo

QUOTE(adija5 @ 2013 07 08, 19:29)
Nu tikrai gyvenimas nepalengvės
O kodėl tik pavasarį?
Kas per greiti
?Aš irgi tokių noriu,nes negreitiems vasarą laiko neturiu 

Kas per greiti


A-zo-to per-daug

Labai labai greiti, tai kai susmulkinamas kopūstas, gerai po karštu vandeniu išplauti ryžiai kartu sumaišomi ir užplikinami verdančiu vandeniu. Kai jau atvėsta, viską dedam į faršą, plius kiaušai. Na, ir toliau kaip ir įprastai, apkepam, patroškinam ir t.t. Kroatijoj tokius gaminau iš vietinių daržovių. Eina sau, koks skanumėlis. Vat ir šiltųjų kraštų daržovių skonis pridavė savo

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 08, 20:31)
Labai labai greiti, tai kai susmulkinamas kopūstas, gerai po karštu vandeniu išplauti ryžiai kartu sumaišomi ir užplikinami verdančiu vandeniu. Kai jau atvėsta, viską dedam į faršą, plius kiaušai. Na, ir toliau kaip ir įprastai, apkepam, patroškinam ir t.t. Kroatijoj tokius gaminau iš vietinių daržovių. Eina sau, koks skanumėlis. Vat ir šiltųjų kraštų daržovių skonis pridavė savo

kokios konsitencijos kepti?


QUOTE(vobla @ 2013 07 08, 20:45)
Taip, kotleto tirštumas turėtų būti

Oi, na žiūrint dar kokiems kotletams. Jei kepu hamburgeriams, tai net labai skystas faršas būna, kaip lietinių blynų.
QUOTE(tany @ 2013 07 08, 14:07)
kur cia taip? man kitiems metams butinai reikes to Severnij polius... vienintelis rusiskas pirktas kurio nenusiviliau
...

A kur anas pirktas

QUOTE(cccSonata @ 2013 07 08, 14:27)
Aš čia pas jus užklydusi, tai tik ausimis karpau, visokie įmantrūs pavadinimai. Šiemet pirmą kartą auginu pomidorus, tai manieji vadinasi "mamos", "Ievos", "kaimynės"
.



Pas mane auga "Giedrės gauruotieji"

QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 08, 15:32)
Todėl kad pas tave tave ežys rūrą judina su obuoliais


Mano "Kostroma" pernai buvo padorus pomedoras,o šiemet kaaad movė stačiai į antrą aukštą

Pirma nunoko"Vilmukė"
QUOTE(Lady Dy @ 2013 07 08, 19:57)
A kur anas pirktas 
Pas mane auga "Giedrės gauruotieji" :wub
Todėl kad pas tave tave ežys rūrą judina su obuoliais
Mano "Kostroma" pernai buvo padorus pomedoras,o šiemet kaaad movė stačiai į antrą aukštą
Pirma nunoko"Vilmukė"

Pas mane auga "Giedrės gauruotieji" :wub
Todėl kad pas tave tave ežys rūrą judina su obuoliais


Mano "Kostroma" pernai buvo padorus pomedoras,o šiemet kaaad movė stačiai į antrą aukštą

Pirma nunoko"Vilmukė"
is estijos siunciausi
Sveikos, mergaitės,
parvažiavau po savaitės poilsio be telefono, interneto, radijo ir televizoriaus
, net sode taip nebūna - vis koks kaimynas muzikos klausosi ar žolę pjauna. Pajutau atostogas
. Jau laukiu kada greičiau sodelin savo
pamatyti augintinius, tikiuosi viskas jiems ten gerai
.
O jūs prikalbėjusios
. Skaičiau nuo liepos1d. Ir naujo vėl sužinojau, ir su visom apgailėjau negerus žmones, pomidorų ligas, pasidžiaugiau visų gražiais vaizdais, pavarvinau seilę, pasijuokiau ir t.t.
Tiesa, vyras su vaikais sakė jau ragavo mažų geltonų pomidoriukų ir kelis ilgus. Įtariu, kad tai džiuljetos ir kažkurie iš mažų, nežinau kurie, nuvažiuot reik atlikt ekspertizę
Tai tiek...
parvažiavau po savaitės poilsio be telefono, interneto, radijo ir televizoriaus




O jūs prikalbėjusios


Tiesa, vyras su vaikais sakė jau ragavo mažų geltonų pomidoriukų ir kelis ilgus. Įtariu, kad tai džiuljetos ir kažkurie iš mažų, nežinau kurie, nuvažiuot reik atlikt ekspertizę

Tai tiek...