Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

biggrin.gif tai reik užsirašyt ant popieriuko ir į jį susukt pomidorą ar panašiai...kaip dabar nežinosi skonio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 07 11, 08:14)
biggrin.gif tai reik užsirašyt ant popieriuko ir į jį susukt pomidorą ar panašiai...kaip dabar nežinosi skonio biggrin.gif

tada kai skyniau tai akos baimės buvo didelės, negalvojau apie tai. dabar tai pažiūriu kitų foto- tai ir markeriais sužymėti kaip matau, ir pleistriukai su užrašais užlipinti- n būdų susižymėt, o aš tada maro bijojau tai skyniau viską ir bijojau netekt visko doh.gif
Atsakyti
Prieš savaitę dar tik keli pomidorai buvo pradėję nokti. O dabar jau visi šiltnamiai masiškai pradėjo, teks užsiiminėti konservavimu doh.gif nes ir paprikos jau noksta, ir čiliai. Kažkaip dar nesiruošiau sezono virtuvėj atidarinėt ale teks biggrin.gif
Atsakyti
man tai ramu- spėjam valgyt pilnai biggrin.gif o konservuotų kažkaip neėda mano sutvėrimai. Nebent jau liks urmu tai tada makalošių padažams darysiu . Agurkai dar irgi nerodo didelio noro tapti valgomais, neįsivaizduoju kodėl g.gif rudens gal laukia?
Atsakyti
Ir man, panašu, jau reikia pradėti dairytis receptų, nebespėjam valgyti

user posted image

user posted image

O kaip geriau daryti su tomis viršūnėmis - ar jau pjauti lauk (nes remia stogą) ir tegul augina ir nokina ką yra užmezgę, ar bandyt kažkaip raityti tas viršūnes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 11 liepos 2013 - 08:52
QUOTE(Marmaledas @ 2013 07 11, 08:24)
tada kai skyniau tai akos baimės buvo didelės, negalvojau apie tai. dabar tai pažiūriu kitų foto- tai ir markeriais sužymėti kaip matau, ir pleistriukai su užrašais užlipinti- n būdų susižymėt, o aš tada maro bijojau tai skyniau viską ir bijojau netekt visko doh.gif

as neikur neskubejau, bet ir tingejau zimeti...kol gulejau kruvoj dar atrinkau kur kas...o veliau parnesiau namo, tai nuo palanges dabar doroju....valgau kazkoki juoduka, bet jau neatrinksiu ar sokoladnij ar black russian... mane tie jodckiai nervuoja, nes nesuprasi kada jie prinoksta... virsus visikai zalias, apacia tik pasikeicia ir minkstas pasidaro...bet taip laukdama, kol suminksties, galiu ir supudyt doh.gif
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2013 07 11, 08:49)

O kaip geriau daryti su tomis viršūnėmis - ar jau pjauti lauk (nes remia stogą) ir tegul augina ir nokina ką yra užmezgę, ar bandyt kažkaip raityti tas viršūnes?

o kiek kekiu jau pilnu yra su burbuliukais?
Papildyta:
o as tai nemarinuosiu... suvalgysim, kas cia yra... ta kruva per kelias dienas ir dings...ten realiai valgyt dar nera ka biggrin.gif Rankiojam labiau prinokusius ir valgom, bet dar nepersivalgom...dar ilgokai reikia rankioti, kuri cia galima valgyti...o kuris dar tegul noksta ant palanges... vysniukai vakar per 5 min isgravo, tik vaikai uzmate biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 07 11, 09:08)
o kiek kekiu jau pilnu yra su burbuliukais?

Toro, kuris jau net užlinkęs, turi 6 kekes su pomidorais
Marinuoti aš irgi nenoriu, nevalgo, norėčiau kokio marmalo, kad paskui tiesiog į troškinį supilti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 11 liepos 2013 - 09:17
Sveikos,

po truputį ir mano pomidorai noksta, bet dar tik Betalux, Delfine ir Venukais džiaugiamės. Tuoj tuoj bus ir super sweet 100 bei Corazon biggrin.gif

Ir dar toks pastebėjimsa - netyčia nulaužiau vyšniniam Super sweet 100 viršūnę, tai ant jo vienos kekės žymiai dideni pomidoriukai užaugo ir nokti greičiau pradėjo, lyginant su kitu tokios pačios veislės.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 07 11, 09:15)
norėčiau kokio marmalo, kad paskui tiesiog į troškinį supilti

užpernai viriau iš peraugusių tarkuotų agurkų, pomidorų pertekliaus ( netyčia nesuvalgėm), česnakas, druska, pipiriukas, biski acto, krapai, petruškos- perverdi gerai ir į stiklainukus- pasaka prie kotlečiukų ir pan troškiniams. Buvo. Šiemet nežinau ar darysiu ką, nes su laiku pas mane problema. džiaugsiusi serbentų uogienių privirus ir dar jei agurkų bus ta vakuosiu būtinai.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 07 11, 09:15)
Toro, kuris jau net užlinkęs, turi 6 kekes su pomidorais
Marinuoti aš irgi nenoriu, nevalgo, norėčiau kokio marmalo, kad paskui tiesiog į troškinį supilti

tia palauk 7, ir tada salink...bus pagal visas rekomendacijas ax.gif asiku jei iki tos 7 nera tusciu..pas mane tai praktiskai visi turi tusciu, tai kol bus 7 kekes, teks dar palaukti..., nes kai kurie net po 2 kekes tuscias turi... bet yra ir tokiu kuriem jau salinau, bet nedaug gal 1-2 is visu 38
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 07 11, 10:29)
tia palauk 7, ir tada salink...bus pagal visas rekomendacijas  ax.gif  asiku jei iki tos 7 nera tusciu..pas mane tai praktiskai visi turi tusciu, tai kol bus 7 kekes, teks dar palaukti..., nes kai kurie net po 2 kekes tuscias turi... bet yra ir tokiu kuriem jau salinau, bet nedaug gal 1-2 is visu 38

nemanau,kad toro reikia po 7 kekes salinti,jie ankstyvi yra ir speja iki rudens zymiai daugiau kekiu prinokint,bent pas mane tai prinoksta zymiai daugiau negu 7 ir vaisiai ju vienodai grazus ,nesumazeja i virsune kylant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 07 11, 08:49)

Oho, kaip grazu thumbup.gif
Pas mane neuzsilaiko siltnamyje sitaip prinoke, susirenku ir namie danokinu blush2.gif Dabar maciau yra nemazai paraudusiu, gal reikes palaukti, kol ant krumo sunoks, bet kiti dideli pomidorai, kekes neatlaiko, tai tokius skinu, kad palengvinti daigui smile.gif
Atsakyti