Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka -9, laukiam

Noreciau pasidalinti informacija. Suzinojau is drauges, kuri ieskojo vietos 6 meciui vaikui kazkur centre, bet visi darzeliai perpildyti. Karaliaus Mindaugo vidurine mokykla formuoja ikimokyklinuku grupe. Kaip supratau baldai visi supirkti, atskira tklase vaikams, salia toletai, spinteles rubeliams, grupeje naujos lentynos, kedutes ir pan. Kai tik susirenka vaiku, tai pradeda startuoti. Priima is visur, galvoja ir 5-mečius priimti. Kam aktualu skambinkit i mokykla.
Atsakyti
O gal galite pasakyti, kokie kitimai dabar vyksta su darželių eilėmis? Kodėl kinta vieta laukiančiųjų sąraše? Dukra viename darželyje tai 18, tai 19, tai 16, dabar vėl 18. kinta ir bendras vaikų skaičius. Kodėl taip yra? Gi naujų prašymų nepriima? doh.gif Užkniso šį neskaidri sistema doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2013 09 14, 10:58)
O gal galite pasakyti, kokie kitimai dabar vyksta su darželių eilėmis? Kodėl kinta vieta laukiančiųjų sąraše? Dukra viename darželyje tai 18, tai 19, tai 16, dabar vėl 18. kinta ir bendras vaikų skaičius. Kodėl taip yra? Gi naujų prašymų nepriima? doh.gif Užkniso šį neskaidri sistema doh.gif

akip keista. kazkodel isivaizdavau, kad jei jau papuolei i eile, tai gali kilti tik aukstyn. zemyn krisdavo vaikuciai tuomet, kai atsirasdavo patenkanciu "po blatum" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2013 09 14, 16:38)
akip keista. kazkodel isivaizdavau, kad jei jau papuolei i eile, tai gali kilti tik aukstyn. zemyn krisdavo vaikuciai tuomet, kai atsirasdavo patenkanciu "po blatum"  cool.gif

Jūs žinot kažkokių faktų?
Visada buvo teigiama, kad vaikai eilėje pasistumdavo nes atsirasdavo turinčių prioritetų, pvz.: didelio kiekio vaikų buvo pakeista gyvenamosios vietos deklaracija ir pan. Jei turit kitokių žinių tai pasidalinkit. O jei šiaip rašinėjat, tai neerzinkit mamų, kurioms jau ir taip ištampyti nervai 4u.gif
Atsakyti
Mes pradejom judeti kitame darzelyje ne tame kur esam arciausiai ( 30), ir pakilom iki 37. Man skambino is darbo sako ar grysi saku nu ne, pasakiau situacija, tai sako kiek laiko cia gali judeti ta eile, mano manymu ji gali judeti ir iki mokyklos jei niekur nebus formuojama nauja grupe. g.gif
Atsakyti
Skambinau i savivaldybe, man paaiskino, kad gali ir kristi toje eileje ir kilti siuo metu, nes vaikai keicia gyvenama vieta pastoviai, tai todel pvz ir atsiranda pries tave dar vienas ar du.
Atsakyti
o man siandien neberodo eiles g.gif ka ten jie daro...
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2013 09 16, 07:37)
Jūs žinot kažkokių faktų?
Visada buvo teigiama, kad vaikai eilėje pasistumdavo nes atsirasdavo turinčių prioritetų, pvz.: didelio kiekio vaikų buvo pakeista gyvenamosios vietos deklaracija ir pan.  Jei turit kitokių žinių tai pasidalinkit. O jei šiaip rašinėjat, tai neerzinkit mamų, kurioms jau ir taip ištampyti nervai 4u.gif

nei šiaip rašinėju, nei ką. paskaitykite virš manęs esantį postą, gal aiškiau pasidarys.
O tai, kad nesimato kaip ir kodėl juda eilės, ir apskritai, kad tų eilių nesimato, tai sistemai skaidrumo tikrai neprideda.
beje, o dėl faktų, kaip anksčiau vykdavo priėmimas į darželius, ar bent jau daugumą jų, tai net klaust nereikia. gi visi žinom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumė*: 16 rugsėjo 2013 - 12:22
QUOTE(Laumė* @ 2013 09 16, 13:20)
nei šiaip rašinėju, nei ką. paskaitykite virš manęs esantį postą, gal aiškiau pasidarys.
O tai, kad nesimato kaip ir kodėl juda eilės, ir apskritai, kad tų eilių nesimato, tai sistemai skaidrumo tikrai neprideda.
beje, o dėl faktų, kaip anksčiau vykdavo priėmimas į darželius, ar bent jau daugumą jų, tai net klaust nereikia. gi visi žinom.

Paskaičiau dar kartą jūsų žinutę ir virš jos esančią. Žmogus klausė kokie kitimai vyksta eilėse. Jūs atsakėte, kad kitimai vyksta po blatu. Aš pasiteiravau ar žinot faktų ir iš jūsų atsakymo darau išvadą, kad nežinot. Todėl manau, kad tą mintį apie blatus šiaip sau parašėte.
O paminėjimas apie tai, kad visi žino kaip į darželius buvo patenkama, kol dar nebuvo bendros sistemos, mano supratimu nieko nepasako apie dabar vykstančių kitimų eilėse priežastis 4u.gif
Papildyta:
Beje darželyje, į kurį mes laukiame irgi sumažėjo bendras laukiančiųjų skaičius. Reik manyt tikriausiai, kad po rugsėjo papuolė į kitus darželius.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kipitun @ 2013 09 16, 13:21)
Paskaičiau dar kartą jūsų žinutę ir virš jos esančią.  Žmogus klausė kokie kitimai vyksta eilėse. Jūs atsakėte, kad kitimai vyksta po blatu. Aš pasiteiravau ar žinot faktų ir iš jūsų atsakymo darau išvadą, kad nežinot. Todėl manau, kad tą mintį apie blatus šiaip sau parašėte.
O paminėjimas apie tai, kad visi žino kaip į darželius buvo patenkama, kol dar nebuvo bendros sistemos, mano supratimu nieko nepasako apie dabar vykstančių kitimų eilėse priežastis 4u.gif
Papildyta:
Beje darželyje, į kurį mes laukiame irgi sumažėjo bendras laukiančiųjų skaičius. Reik manyt tikriausiai, kad po rugsėjo papuolė į kitus darželius.... g.gif

ne taip rasiau.
po blatum pakliudavo anksciau, tuomet, kai dar nebuvo sistemos. uztat ir keista, kai vaikai eilese dabar krenta zemyn. nors, kaip rase mamaRK, tai gali vykti del gyv. vietos keitimo.
Atsakyti
Nesuprantu, ką ta savivaldybė vėl sugalvojo g.gif http://www.vilnius.l....php?1930158654 Man kliūna vienas sakinys: "Šiemet informacija yra renkama statistiniais tikslais, t.y. jokios įtakos vaiko vietai eilėje ji neturės." Taigi savivaldybė turi duomenis apie deklaruotą gyvenamąją vietą. Ir rašo, kad prašo lankančiųjų, o mini apie laukiančiųjų eilę g.gif
Atsakyti
Bet nerašo jie už kokį laikotarpį. Prašo už 2012 metus iš darbovietės gauti tą pažymą.
Patys padarė klaidą neįvedę jokių apribojimų naujai besideklaruojantiem. Todėl nėr ant ko pyksta, kokie įstatymai ir įsakymai, taip žmonės ir elgiasi. Spėju, kad ateičiai nori numatyti tam tikras sąlygas, kiek turi pragyvent savivaldybėj ir pan. Bet čia tik mano nuomonė. O dabar yra kaip yra. Jei įstatymai leidžia, žmonės tuo ir naudojasi ir naudosis.
Atsakyti