Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

Sveikos smile.gif

Jungsiuos prie jūsų. Esu žaliavalgė 1.2 mtus
Trumpa istorija apie mane:

Visa gyvenima jauciausi lyg buciau priklausoma nuo visko kas kepta, virta, gaminta ir kitaip perdirbta. Ypac saldumynai, visa konditerija, keptos mesos ir t.t Turejau rimtu persivalgymo problemu, dideliu svorio pokyciu, depresiju, ir kito sh.

Kas paskatino keistis? Vidinis troskimas palaikyti sveika gyvenimo buda, fizine forma ir MEGAUTIS pasikeitimais, jausti vidine ramybe ir pasitikejima, bei nuosirdu nora pasirenkant kita mitybos kelia.

Pradzioje jauciau potrauki gamintam maistui, bet su tuo dalyku susitvarkyti LABAI LABAI stipriai padejo meditacija ir ivairiu dvasiniu zmoniu mokymai, knygos, seminarai. Kitaip sakant uzsiauginau sarvus nuo visu pasaliniu kritiku, smalsumo, pasaipu, kreivu zvilgsniu ir kabinejimusi smile.gif

tik mano mityba siek tiek kitokia, nei tradiciniu zaliavalgiu smile.gif nes nevalgau darzoviu, daigintu grudu ir jokiu zoliu ar salotu, jokiu seklu, prieskoniu, druskos.

Valgau: visus vaisius, (pomidorai, avokadai, agurkai irgi vaisiai), riesutus perku tik kevaluose, salto spaudimo tyras alyvuogiu/kokosu aliejus, zalia mesa/zuvis, zali tryniai.
p.s mesa valgau zalia arba padziovinu 50-60C temp. tokia temperatura saugi nes aminorugstys nepazeidziamos.

tai tiek smile.gif

Atsakyti
Kodel atsisakote zalesiu? Laukiniu zoliu, zoleliu, salotu, daigu
Atsakyti
todel, kad esu gan aktyvi, daug sportuoju, o is zalesiu energijos negausiu, plius kelis kartus bedu buvo del virskinimo, kai daug salotu (lapu) valgiau ir siaip skaniau vaisiai smile.gif
Atsakyti
Sveika prisijungusi, Emeira 4u.gif aš šiek tiek kitos pakraipos žaliavalgė: stengiuosi derinti pagal ajurvedą - mėsos, žuvies ir kiaušinių nėra mano valgiaraštyje smile.gif Taip pat daug žalėsių - jie man duoda daug energijos. Be jų neištempčiau visko (ir sportuoti, ir joga, ir vaikų bei darbų krūva - paskutinį mėnesį be pirmos -dviejų nakties nepavyksta atsigulti... doh.gif ) Nebandėte žalių kokteilių darytis, paprastai jie lengviau virškinami nei salotos? O vitaminų juose ypatingai daug... Man iš pradžių irgi skaniau buvo vaisiai, bet dabar norisi žalėsių daugiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 01 spalio 2013 - 23:35
Pritarsiu Tautosakai, mano seimai rytinis kokteilis su daug is gamtos rinktu zalesiu + megstamu vaisiu yra geriausias dienos uztaisas.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2013 10 02, 00:33)
Nebandėte žalių kokteilių darytis, paprastai jie lengviau virškinami nei salotos? O vitaminų juose ypatingai daug... Man iš pradžių irgi skaniau buvo vaisiai, bet dabar norisi žalėsių daugiau smile.gif

Kokteilius darausi irgi is vaisiu, pvz bananai + avokadas + saldytos braskes + blenderis smile.gif
Nebandziau zalesiu deti, gal ir reiktu kada imaisyti. Kai sode augo, pasirinkdavau tik salotoms, o parduotuvese neperku.

O kaip jus ziema su salotomis? Is parduotuviu perkate? Ekologiskas?

Neseniai ragavau ekologisku bananu, nustebau del skonio skirtumo smile.gif... ech, jei tik pinigine leistu pirkti viska kas ekologiska, tai nereiktu vaisiu su soda sveisti ir odeles lupti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emeira: 02 spalio 2013 - 13:27
Sezono metu zalesiu prisirenkame laukuose, naudojame sviezius kasdien, taip pat prisirenkame ir prisidzioviname ziemai, tad netenka pirkti is Maximos mediniu lapu rolleyes.gif
Butinai pabandykit i kokteilius ideti zalesiu. Dabar , jei neturite galimybes ju gauti, galite deti iv. daigus.
Atsakyti
sveiki 4u.gif vis tyliai paskaitau, nesu zaliavalge, bet link to linkstu...tik per pietus butinai turiu pasigaminti ka nors silto, nu negaliu be to smile.gif)) tai daugiau turbut vegane esu...nors buna visokiu nukklydimu dar pas mane, bet palyginus retai smile.gif)))

tai man ir idomu Emeira, tai kaip jus ta mesa zalia ir zuvi valgote ir del kiausinio kaip idomu, kazin sugebeciau bent isdristi biggrin.gif ? eina sau nu kaip idomiai, niekad nesu ragavusi...o tai kokia perkate? gal gaunate ekologisku? man tai va yra amzina mazakraujyste, kol valgiau kelis kartus i sav jautienos tai viskas praeidavo, vel nevalgau vel man ta mazakraujyste, ir kazkaip niekaip nesuderinu meniu, kad be mesos galeciau ta liga iveikti... ax.gif 4u.gif
Papildyta:
ir kaip jus plaunate tas darzoves ir vaisius su soda? kuriems nulupate oda?

tai, kad su tais ekologiskais ir idomiai, ne viska eina rasti ekologisko praduotuvese...ka randu ta perku ekologiska, ka ne ta perku neekologiska...cia kai viena pazistama moteris sake, kad jai atrodo daug geriau tie vaisiai, kad ir apipurskti, nei mesa , kuriose pilna antibiotiku ir dar kitu blogybiu...nors sakau as nesu pries mesa labai nes mano organizmas reikalauja jos, nors nevartoju, vis va bandau kazkoki buda rasti, bet jei rasciau kur gauti tikrai ekologiskos mesos, tai karta i sav ir suvalgyciau... blush2.gif
Atsakyti
Kiekvienais metais vis atrandu kažką naujo... ką ten kalbėt - metais, kas mėnesį... vis mokausi iš klaidų... pernai žiemą labai daug daiginau sėklų, šįmet irgi planuoju taip daryti. Nusipirkau spec. plėvelės - bandysiu mini šiltnamį pasidaryti šią savaitę - taip su žalumynais lauke pratempčiau gal iki gruodžio. Dar mačiau stiklinį šiltnamiuką IKEA parduotuvėj - bandysiu auginti namuose... o dėl parduotuvėse pardavinėjamų daržovių - truputį liūdna... Savaitės pradžioj paskutinius agurkus iš lauko nusiskyniau, ir nusipirkau parduotuvėj - na negaliu valgyt parduotuvinių...
O kraują galima sustiprinti tikrai ir be mėsos smile.gif pagal ajurvedą yra ne viena priežastis, kodėl mūsų kraujyje sumažėja hemoglobino ir raudonųjų kraujo ląstelių. Tai gali būti ir nukraujavimas, nepakankamas geležies suvartojimas (įskaitant gėrimą per daug arbatos ar kavos), viskas, ką darai įtemptai ir greitai (įtemptas gyvenimo būdas, valgymas greitai, žiūrėjimas TV kai valgai, valgai ir skaitai ir t.t.), taip pat kai kurių organų veiklos sutrikimas.
Ką reiktų daryti? Pirmiausia tai susitvarkyti mitybą: vartoti kuo daugiau geležies turinčio maisto. Būtent į trasą turėtų eiti žaliosios lapinės daržovės (dilgėlės, petražolės, svogūnų laiškai, špinatai...), džiovinti organiniai vaisiai (abrikosai, figos, razinos), migdolų riešutai, medus. Black cumin (juodasis kmynas - ar taip išverčiau?) - jame labai daug geležies. Galima daryti morkų ir burokėlių salotas ( plonai supjaustyti ar sutarkuoti ir aplaistyti citrinų sultimis), dar tinka šviežiai išspaustos sultys - obuolių, granatų (jose daug vitamino C, kas pagerina geležies įsisavinimą. Želmenų, špinatų sultys irgi gerai. o antra, neskubėti gyventi ir nedaryti dešimt dalykų vienu metu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 03 spalio 2013 - 15:40
na taip tikrai galima, bet kai yra polinkis nuo paauglystes i mazakraujyste tai dar neradau to stebulingo budo smile.gif) gi yra irodyta, kad gelezis lengviau pasisavina is mesos, ir as esu akivaizdus pavyzdys..tiesa ne viska galiu ir isbandyti, taip gyvenu nuo geguzes menesio, tai neturiu nei kokteilines, nei sulciaspaudes nei dziovintuvo kokio...nu tiesiog neleidzia galimybes, turiu blenderi kazkoki paprasta ir kolkas man dar visai gerai...aisku ateity svajoniu turiu smile.gif)) viskas tikiu igyvendinama...tik va dar reikia labai susigyventi taip, nes jus rasot prisisaldet prisidziovinot ir pan, o as tai viska ir praziopsojau, teks tenkintis parduotuves prekemis,,,o ateiti bandysiu mokintis is jusu, bet kaip viska atsiminti ir pasidaryti smile.gif))) nors mesa zalia tikrai domina :DDD kas cia per dalykas ir su kuo valgomas...hmm smile.gif))
Atsakyti
mano kraujas buvo gan prastas iki žaliavalgystės - net uodai nekąsdavo... dabar sunku ir atsiginti smile.gif
Dar vienas svarbus aspektas - norint kad organizmas gerai absorbuotų geležį ir kitus mineralus, turi ir tuštinimosi sistema gerai veikti...

Čia palyginimui geležies įsisavinimo faktai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tautosaka: 03 spalio 2013 - 15:55
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 30, 08:01)
jeigu gaminot iš naminio nekaitinto pieno ir gamindama nekaitinot daugiau kaip iki 42 laipsnių, tai tada žaliavalgiškas..  rolleyes.gif

Kaitinau, jau du kartus taip jogurtą dariau, dabar tik pašildysiu pieną iki 42, įdėsiu jogurto ir paliksiu rūgt, žiūrėsiu ar gausis smile.gif
Atsakyti