vanda_zydi, aš svoguniukus užpilu verdančiu marinatu, jis atvėsta, vėl kaitinu-pilu ir užsuku stiklainius, kaip ir
*Aukse* rašė. Mano marinatas saldžiarūgštis.
QUOTE(Gricė @ 2013 07 11, 22:54)
Pasmalsausiu
Taip anksti nurautas morkas Jūs konservuojat? šaldot?
Ar tikrai spės užaugti morkos, pasėtos liepos mėn. pabaigoje? Aš sėjau birželį ir pergyvenu, kad per vėlai, o čia - liepos pabaiga
Reiks perimti man Jūsų gerąją patirtį

ir išgauti kelis derlius iš daržo
Pirmą morkų derlių suvartojame šviežią, antrą ir trečią jau spaudžiame sultis ir maišome su obuolių, slyvų, moliūgų bei sandėliuojame. Morkų nei konservuoju, nei šaldau. Rūsy smėlio dėžėse išlaikome iki pavasario.
Gricė, viskas remiasi skaičiavimu, mano parinktos veislės yra greitai augančios, tad esu rami dėl morkų kiekio. Sėju
Little Fingers (~58 d.),
Tendersweet (~70 d., saldžiausios, kokias tik teko ragauti) bei
Flakkee 2 (~70 d.). Paskutinės dvi veislės užaugina ~25 cm ilgio morkas. Trečiąjį derlių nurenku max iki spalio vidurio.
Čia turbūt vienintelė daržovė, apie kurią šokinėju (erzina net mažiausios piktžolės, tad VISADA jas raviu bei tuo pačiu laistau- užtat morkos dygsta po 7-10 dienų, o vėliau netrūkinėja).
QUOTE(diuni @ 2013 07 11, 23:16)
ir dar- kuo nupurkšti ar palieti morkas , kad nesukirmytų...na antroj vasaros pusėj gražiausias morkas pradeda pulti man kažkokie kirminai

būna rudenį daug morkų sukirmijisių
Mano morkos nekirmyja, bet aš nenaudoju nieko darže, išskyrus kitų daržovių kaimynystę- morkos auga iš vienos pusės su ropiniais svogūnais, iš kitos- kalendros, bazilikai, krapai, salierai, pankoliai.