Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Nieko nenustebinsiu, bet vis vien smagu, kai visos daržovės iš savo daržo ir apskritus metus apeini daržovių skyrių parduotuvėse smile.gif

[attachmentid=229308]

[attachmentid=229309]

[attachmentid=229310]
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 07 13, 09:23)
Medžio pelenų reiktų įterpti ir bent kelis metus taikyti sėjomainą. Sekantį sezoną toje vietoje auginti svogūnus, česnakus arba porus  4u.gif

Ačiū 4u.gif užsirašysiu
Atsakyti
Paladė nuostabus viliojantis derlius 4u.gif , kokia cia pekino salotos veisle, nes manieji buvo gigant, nu dideli tai dideli, bet ko jie nesuko guziu, tik suzydejo teko karpyti tuos ziedkocius.. ka darote, kad taip graziai susuka gūžes?
Papildyta:
yerena negaliu Jums nepadėkoti 4u.gif aš del morku veisliu, aciu, kad pasidalinote patarimu, galbut net ne patarimu, o tiesiog pasisakete kokias veisles sejate, man tai buvo kaip pasufleravimas, noriu seti ta pati, pasiruosiau zeme, sesiu sia savaite, tik nezinau ar rasiu butent situ Jusu isvardintu veisliu, nes tik dabar perskaiciau, kad seklas siunciates is ebay pvz. nespesiu jau parsisiusti, ieskosiu cia...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 15, 09:58)
Nieko nenustebinsiu, bet vis vien smagu, kai visos daržovės iš savo daržo ir apskritus metus apeini daržovių skyrių parduotuvėse smile.gif

Superinis tamstos derlius clap_1.gif . Man taip pat patinka daržovių skyrių aplenkti sokiai.gif sokiai.gif sokiai.gif
Prašom pasidalinti brokolių ir pekino veislėmis, gal jau buvai rašiusi, bet dabar tik pradėsiu rimtai konspektuoti. Ačiū aciuks.gif. Reikia ruoštis kitam sezonui g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 15 liepos 2013 - 10:44
dėkui už gerus žodžius smile.gif
pekinai Optiko H, o brokoliai Lucky F1, labai ankstyvi.
lygtai nieko ypatingo nedarau, iš rudens visas daržas tręštas mėšlu, o pavasarį prieš sėją į daigo duobę įberiu pelenų ir trintų kiaušinių lukštų. Lukštus visus metus renku ir visiems augalams naudoju. Šiemet daug lietaus, tai papildomai tik porą kartų laistyti. Daigus pati auginu, įstiklintam balkone palieku kai tik baigiasi šalnos. Daigus laistau atskiestu kiaušinių lukštų raugu. Šalnų negavo, tai ir nesužydėjo, o nuo maitinimo galvas susuko. Kad sraigės nesuėstų, daigus iš karto po pasodinimo agroplėvele dengiau ir laikiau iki pat birželio galo. Ankstyviesiems visko ir užteko, vėlyvus dar kartą pelenais tręšiu, kad maisto užtektų ir galvas suktų.
Atsakyti
Paladė Optiko H tai ankstyvos? O kaip vadinasi pekino velyvos salotos? Dėkui 4u.gif
Mniškės irgi šalnu negavo, net siltnamyj sodinau, bet ir lauke ir siltnamyj suzydejo po puse metro ziedynus isleido, plius lauke tamsiai zalios ir..biski badosi, siltnamyje spalva normali guzes suko kol ziedai neislindo... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija1: 15 liepos 2013 - 12:21
QUOTE(Marija1 @ 2013 07 15, 13:20)
Paladė Optiko H tai ankstyvos? O kaip vadinasi pekino velyvos salotos? Dėkui  4u.gif
Mniškės irgi šalnu negavo, net siltnamyj sodinau, bet ir lauke ir siltnamyj suzydejo po puse metro ziedynus isleido, plius lauke tamsiai zalios ir..biski badosi, siltnamyje spalva normali guzes suko kol ziedai neislindo...  verysad.gif

mano ankstyvi šitie:
http://www.sodininka...i-optiko-h.html

o vėlyvi pekinai irgi jau valgomi, tik jų spalva žalesnė, bet tais dar nesigyriau, tai pavadinimas primirštas, vakare namie pakelį pažiūrėsiu
Atsakyti
Sveikos. Nusikasiau cesnakus, kaip juos dziovinti? Nukarpyti lapus, nupulauti, ar nieko nedaryti? Tiesiog padeti taip, kad dziutu?
Ka tinka seti i ju vieta?
Kiausiniu lukstai tinka tik zaliu ar ir virtu kiausiniu?

Tiesa, Palade, super derlius thumbup.gif Noreciau ir as tokios ivairoves biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 15 liepos 2013 - 12:51
QUOTE(Kulke @ 2013 07 15, 13:46)
Sveikos. Nusikasiau cesnakus, kaip juos dziovinti? Nukarpyti lapus, nupulauti, ar nieko nedaryti? Tiesiog padeti taip, kad dziutu?
Ka tinka seti i ju vieta?
Kiausiniu lukstai tinka tik zaliu ar ir virtu kiausiniu?

gink dieve neplauk. aš turiu vėdinamą pastogę, kur lietus ir saulė jų nepasiekia, tai paprastai pakloju ant lentų, kur vėjas pratraukia ir džiovina. Kitos gal kitaip pamokys.
ar jau subrendusios galvos? mano tai dar gali pabūt savaitę-kitą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 15 liepos 2013 - 12:52
QUOTE(Paladė @ 2013 07 15, 13:50)
gink dieve neplauk. aš turiu vėdinamą pastogę, kur lietus ir saulė jų nepasiekia, tai paprastai pakloju ant lentų, kur vėjas pratraukia ir džiovina. Kitos gal kitaip pamokys.

O lapus nukarpyti?

Taip, subrendusios. Bent man taip atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 15 liepos 2013 - 12:52
QUOTE(Kulke @ 2013 07 15, 13:52)
O lapus nukarpyti?

aš kerpu kai išdžiūsta
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 07 15, 13:55)
aš kerpu kai išdžiūsta

Aciu 4u.gif Einu tada apvalysiu zemes kiek imanoma ir ieskosiu kur juos padziaut smile.gif
Atsakyti