Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Para @ 2013 09 16, 17:49)
Gal išduosit paslaptį koks arbūzų pavadinimas?  mirksiukas.gif


Sniegiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 16, 18:47)
žinai, pas mus kad ir daug kas sėklas ėmė, bet užsiaugino tik artimiausi 'užtvoriniai' kaimynai. Nes klausė ir akis išplėtę stebėjo. Visiems kitiems nieks nesudygo/neužaugo. Įsivaizduoja, kad pabarstys sėklas lauke ir psio, rudenį derlių nusirinks. Ir šnipštas gaunasi.




o taip. Daugeliui jau matau, kad ir duosiu sėklas - tikrai neužsiaugins. Nes galvoja, kad viskas nuo rūšies priklauso. Nė velnio..... reikia gi juos pradžioj ir papopinti. Paskui pamaitinti. Manau kad daugelis galvoja kad lauke sėklas įkiš ir bus jau derlius..... kai duosiu auginimo instrukciją šalia sėklų - gal praeis noras ir cackintis lotuliukas.gif na bet duosiu po kelias sėklikes pabandyt savo giminei.
Bet kokiu atveju - viskam reikia meilės ir noro. Ir laiko dar, ir sveikatos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 17, 08:48)
o taip. Daugeliui jau matau, kad ir duosiu sėklas - tikrai neužsiaugins.


aha. Ypač tokie, kurie pamatę, kad kažkam duodu, iškart - ai, duok ir man, pabersiu, gal užaugs. O paskui - nieks man neužaugo, sėklos turbūt blogos buvo doh.gif

Na va, orai pasikeitė.. jau nebus noro lauke krapštytis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 rugsėjo 2013 - 08:55
QUOTE(saintlina @ 2013 09 17, 09:54)
aha. Ypač tokie, kurie pamatę, kad kažkam duodu, iškart - ai, duok ir man, pabersiu, gal užaugs. O paskui  - nieks man neužaugo, sėklos turbūt blogos buvo  doh.gif


pritariu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 04, 23:56)
Šiemet bandau dar auginti baltus burokėlius- po geros savaitės bus matyt ar turi ką gero pasiūlyti.

Nu tai laukiam atsiliepimų apie tuos baltuosius ax.gif Raudonųjų tai kiekvienais metais vis mažinu mažinu,nes tik konservuoti obuolių sultyse suvartojami,o šiaip tai nelabai naudojama daržovė pas mumi...

QUOTE(saintlina @ 2013 09 16, 18:47)
Koks dešimt kilų. Visas įdomumas bus kitais metais, kiek maišų iš šitų prikasim  biggrin.gif

Aha aš irgi laukiu tada rezultatų biggrin.gif Šiaip tai bulvių tik keliolika šviežiam vartojimui sodinu,bet jei iš šitos vienos bulbių sėklos bus geras kašikas derliaus,tai užteks ir kokių penkių vienetų g.gif Tai neišparcaliuok kitąmet visų,palik kokias dvi man sėklai,jei ką ... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 17, 17:07)
Nu tai laukiam atsiliepimų apie tuos baltuosius ax.gif Raudonųjų tai kiekvienais metais vis mažinu mažinu,nes tik konservuoti obuolių sultyse suvartojami,o šiaip tai nelabai naudojama daržovė pas mumi...

Šitas gėris, bet ne vienintelis... Pabandykite kada iškepti orkaitėje ar grilyje cielus burokėlius wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 17, 16:07)
Tai neišparcaliuok kitąmet visų,palik kokias dvi man sėklai,jei ką ... blush2.gif


kuriam etape palikt? Dvi mažiukes iš šiųmetinių ar dvi arklines iš būsimųjų?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 17, 17:07)
Raudonųjų tai kiekvienais metais vis mažinu mažinu,nes tik konservuoti obuolių sultyse suvartojami,o šiaip tai nelabai naudojama daržovė pas mumi...

Oi, oi, oi. Aišku, reikia priprasti, bet kaip nerealiai skanu būna burokėlių, morkų ir obuolių sultys wub.gif Net seilės kauptis ima prisiminus, vitaminų kiek wub.gif ( reiks kažkaip susikaupti ir sulčiaspaudę naują įsitaisyt)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 17, 20:22)
Oi, oi, oi. Aišku, reikia priprasti, bet kaip nerealiai skanu būna burokėlių, morkų ir obuolių sultys  wub.gif


Gaudvile, gal tu ką nors įdedi į tas sultis papildomo? Man žalių burokėlių sultys turi tokį prieskonį bjaurų, kad ir kitų sulčių visą gerą skonį užmuša.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 17, 21:34)
Gaudvile, gal tu ką nors įdedi į tas sultis papildomo? Man žalių burokėlių sultys turi tokį prieskonį bjaurų, kad ir kitų sulčių visą gerą skonį užmuša.

Matai, spausdavau sultis tik vienai stiklinei, tai naudojau tokią proporciją: vienas kumščio dydžio burokėlis, dvi didelės morkos ir 2-3 vidutinio dydžio obuoliai. Grynas gerti per didelis iššūkis biggrin.gif

Reiktų paieškoti info, bet lyg reikia duoti joms kažkiek laiko pastovėti, berods šaldytuve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 17 rugsėjo 2013 - 21:08
QUOTE(yerena @ 2013 09 17, 19:27)
Pabandykite kada iškepti orkaitėje ar grilyje cielus burokėlius  wub.gif

Skamba tai įdomiai-keptas burokas g.gif Tikrai laikas keist kulinarinius stereotipus blush2.gif Reiks pabandyt kept,nes virti tai man šiaip sau...
QUOTE(saintlina @ 2013 09 17, 21:09)
kuriam etape palikt? Dvi mažiukes iš šiųmetinių ar dvi arklines iš būsimųjų?

Įdomu kaip tos dvi maliukės šiųmetinės kitą rudenį atrodys g.gif Gal geriau tada viena arklinė...
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 17, 22:06)
Matai, spausdavau sultis tik vienai stiklinei, tai naudojau tokią proporciją: vienas kumščio dydžio burokėlis, dvi didelės morkos ir 2-3 vidutinio dydžio obuoliai. Grynas gerti per didelis iššūkis  biggrin.gif

Reiktų paieškoti info, bet lyg reikia duoti joms kažkiek laiko pastovėti, berods šaldytuve.

Taigi tu,galima sakyt,grynas ir geri blink.gif Žinau,kiek ten visokių vitaminų ir vis bandau prisipratyt karts nuo karto,bet...
Aš tą burokėlį atskirai išspaudžiu, jo sultis apie 2-3 val šaldytuve palaikau ir bandau maišyt su kitom sultim.Taigi, 2 a.šaukštukai burokėlių sulčių į puslitruką kitų ir vsio- vien vitaminai ir jokio gardumo doh.gif MB tai daug daugiau primaišau tų vitaminų,bo,matyt,turi kokį polinkį į mazochizmą g.gif Nu ,su manim gyvendamas...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 17, 21:06)
Matai, spausdavau sultis tik vienai stiklinei...


aik tu, man ir šaukštelis litre kitų sulčių visų reikalą sugadina. Nu žinau, kad labai vertingos, bet kad labai nesinori man jų..
Atsakyti