Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(aurute66 @ 2013 09 02, 12:49)
Augo sauletoje,tarp agurku vietoje.Gal draugija nepatiko,o gal ir medžiagų trūko,nes tręšti tai tikrai niekuom netrešiau.

Pas mani irgi augo tarp agurkų tos Agnės.Specialiai jų netrešiau,bet,matyt,kliuvo kokio marmalo,kai agurkus laisčiau,tai po 2-3 burbuoles beveik visi turi.Nu išsikepėm dvi ant grotelių-nieko ypatingo,tik su tais specialiais kištukais gražiai lėkštėj atrodė ax.gif Bet aš tik dabar pasiskaičiau,kad nereikia laukt visiško subrendimo,tai gal per vėlai nuskyniau. O kaži,jei aš tas burbuoles cielas į kombainą sukiščiau ir sumakaluočiau,ir paskui sriubą virčiau,a?Ar jų vidus valgomas g.gif ?

Tiesa,šiemet pabandžiau geltonus burokėlius augint.Gailiuosi,kad tik 8 sėklas įkišau.Mes burokėlių nelabai mėgėjai,o šitie skanūs net žali ir nesmirda blink.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 04, 19:53)
O kaži,jei aš tas burbuoles cielas į kombainą sukiščiau ir sumakaluočiau,ir paskui sriubą virčiau,a?Ar jų vidus valgomas g.gif ?

Tiesa,šiemet pabandžiau geltonus burokėlius augint.Gailiuosi,kad tik 8 sėklas įkišau.Mes burokėlių nelabai mėgėjai,o šitie skanūs net žali ir nesmirda blink.gif

nea, nemakaluok cielų. Vidaus tikrai nežiaumosi.

O kas čia per geltoni burokėliai? Gal ir aš noriu... gražūs barščiai būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 04, 21:13)
nea, nemakaluok cielų. Vidaus tikrai nežiaumosi.

O kas čia per geltoni burokėliai? Gal ir aš noriu... gražūs barščiai būtų  biggrin.gif

Gaila,nereiktų nurinkinėt tų grūdelių g.gif

Neviriau,žalius sunaudojom,tai net nežinau kokios spalvos ta sriuba būtų. Gal net labai neapetitna ta spalva gautųsi...
http://www.ebay.com/...=item460a61a289
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 04, 20:53)
...O kaži,jei aš tas burbuoles cielas į kombainą sukiščiau ir sumakaluočiau,ir paskui sriubą virčiau,a?Ar jų vidus valgomas g.gif ?

Kukurūzus reiktų rinkti, kai paspaudus nagu iš žirniukų bėga baltas skystis. Jei tuo momentu nenurenkamas derlius, kukurūzai brandina sėklas, jos tampa kietokomis, atsiranda krakmolingumas. O jau tokioj stadijoj- kiek bevirtum ar keptum- nesuminkštės schmoll.gif
Burbuolės valgomos yra su visais viduriais kai labai jaunos, dabar jau neatkąstumėte, o susmulkinus kombajne- bus pilna kietokų "drožlių".
Dėl geltonų burokėlių- man jie irgi kur kas saldesni už įprastus raudonus, be to- nepalieka dėmių, žali- kvapnesni. Šiemet bandau dar auginti baltus burokėlius- po geros savaitės bus matyt ar turi ką gero pasiūlyti.
Atsakyti
savaitgalį nukasėm bulves- šalia įprastų vagų viena buvo mulčiuota. rezultatas mulčiuotoj lysvėj žymiai prastesnis- gumbai apgraužti pelių, išraižyti kažkokių nematodų ir derlius mažesnis. Išvada, bulvėm mulčiavimas nepasiteisino (veislė ta pati, augo per metrą nuo kitų, žemė ta pati)
Atsakyti
Šiais metais turiu nemažai morkų, gal kas galėtų pasakyti kaip jas išlaikyti per žiemą ar nors kaip galima ilgiau, gal kas esate išbandę?
Gal kas galėtų pasidalinti patirtim ax.gif 4u.gif

Ir dar neradau atskiros temos apie braškes g.gif . Tai paklausiu čia : nuravėjau susitvarkiau savo braškyną ir apdėjau aplinkui šiaudais, ar gerai padariau g.gif , o gal būtų geriau buvę jas apdėti pavasarį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perla30*: 10 rugsėjo 2013 - 12:37
QUOTE(perla30* @ 2013 09 10, 13:33)
Šiais metais turiu nemažai morkų, gal kas galėtų pasakyti kaip jas išlaikyti per žiemą ar nors kaip galima ilgiau, gal kas esate išbandę?
Gal kas galėtų pasidalinti patirtim  ax.gif  4u.gif

Viskas priklauso nuo to, kokiose sąlygose ruošiatės laikyti. Jei rūsy- galima dėžėse sluoksniuoti su smėliu, mano rūsy morkos išsilaiko iki pavasario polietileniniame maiše (aklinai užrišu, bet šonuose keliose vietose padarau skyles šakute). Jei rūsys per šiltas ir per sausas- tai gal išeitis- šaldyti arba konservuoti daržoves?
Atsakyti
QUOTE(perla30* @ 2013 09 10, 12:33)
Gal kas galėtų pasidalinti patirtim  ax.gif  4u.gif

Aš laikau didelėse dėžėse su smėliu.(Obuolių jose telpa25-30 kg). Išsilaiko puikiai iki birželio. Bet tai rūsyje, kur viduržiemį 2-4 laipsniai šilumos. Kai sausoka, tai palaistau iš viršaus truputį. Guldau eilėmis ir užberiu smėlio sluoksnį. Girdėjau , kad labai gerai išsilaiko susluoksniavus su lapuočių piuvenimis. Tikiu, nes praėjusią žiemą laikiau jurginus tokiose piuvenose. puikiai išsilaikė, tiesa šiltesnėje patalpoje. Sako, dar ant viršaus galima uždėti samanų (čia morkoms). Jei sausa, truputį drėkinti samanas.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 10, 14:33)
Aš laikau didelėse dėžėse su smėliu.(Obuolių jose telpa25-30 kg). Išsilaiko puikiai iki birželio. Bet tai rūsyje, kur viduržiemį 2-4 laipsniai šilumos.  Kai sausoka, tai palaistau iš viršaus truputį. Guldau eilėmis ir užberiu smėlio sluoksnį. Girdėjau , kad labai gerai išsilaiko susluoksniavus su lapuočių piuvenimis. Tikiu, nes praėjusią žiemą laikiau jurginus tokiose piuvenose. puikiai išsilaikė, tiesa šiltesnėje patalpoje. Sako, dar ant viršaus galima uždėti samanų (čia morkoms). Jei sausa, truputį drėkinti samanas.

Aš iš pažystamų esu girdėjusi, kad morkas su pjuvenomis sumaišo ir laiko, bet būna kad ir papūva jos ten.
Pas mane rūsio kaip ir nėra tik garažo duobė, kurioje ir planuoju jas laikyti, tik jame gana drėgna, nors kai namas bus šildomas, tai gal ta drėgmė ir garaže sumažės g.gif Belieka tik kokią dėžę joms susirasti , reiks pabandyti su smėliu jas sluoksniuoti .

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
As pernai laikiau morkas pjuvenose,tai man nepatiko.Kadangi gyvenu daugiabutyje,tai rusiai gana silti.Tose pjuvenose morkos ir vyto,ir puvo,nebent gal iki kokiu nauju metu, tai dar nieko.
Atsakyti
Tema apie braškes čia
http://www.supermama...;#entry63871586

Aš ir galvoju, kaip man reiks sandėliuoti morkas, pas mane sodyboj akmeninis rūsys, senovinis. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2013 09 10, 22:06)
Aš ir galvoju, kaip man reiks sandėliuoti morkas, pas mane sodyboj akmeninis rūsys, senovinis.  g.gif

Mano rūsys irgi akmeninis ir 1, 5 m po žeme. Darėme pagal senovinius. Puikiai viskas laikosi.
Morkos birželio antroje pusėje jau pradeda pūti ir dygti, nes sušyla žemė ir aišku pats rūsys. Burokėliai mažiau jautrūs, tai kai rugpiūčio pradžioje ištarabaninau (nauji atsirado), buvo stangrūs dar ir nė kiek nepavytę. Gal viršutiniai.
Atsakyti