
aš žalią burokėlį suvalgau, man skaniau nei sultys

man tai tik termiškai apdorotas skanu. Galvoju, kad tarkuoti kepti tai tikrai skanūs, tai turbūt ir orkaitėj keptas cielas gali būti skanus.
Yerena, o yra kokių gudrybių, kaip jį kept? Luptą/neluptą? Pašlakstyt ar apvoliot kuo nors?
Yerena, o yra kokių gudrybių, kaip jį kept? Luptą/neluptą? Pašlakstyt ar apvoliot kuo nors?
A6 tai kepu vietoj virimo, o toliau jau vartoju ten, kur ir virtą vartočiau. Stengiuosi, kad nebūtų pažeista odelė t. yra tik nuplaunu ir nepiaustau nei šaknų, nei kito galo . Iškepu kokius 3 ir paskui saugau šaldytuve kurį laiką.
QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 09:03)
A6 tai kepu vietoj virimo, o toliau jau vartoju ten, kur ir virtą vartočiau.
reiks pabandyt

QUOTE(saintlina @ 2013 09 18, 09:55)
Yerena, o yra kokių gudrybių, kaip jį kept? Luptą/neluptą? Pašlakstyt ar apvoliot kuo nors?
Oj, ne- tiesiog gerai nuplauti, nei šaknelės nei prie pat buroko nenupjaunant lapų stiebų, paliekant ~ 0,5- 1 cm, sumesti paruoštus kamuoliukus į foliją, gerai suvynioti (kiekvieną atskirai, kaip bulves į laužą) ir sausus kepti orkaitėje iki minkštumo. Keptų skonis būna saldesnis negu virtų ir dingsta tas bjaurus raudonų burokėlių poskonis


ačiū, yerena, už idėjas

merginos pasidalinkite nuomonemis kokias bulves rudeni perkate sau valgymui, maciau skelbimuose sias veisles Vineta, Laura pagrinde siulomos o gal turite savaja veisle skania, man tai labiausiai patinka raudonos bulves jas as vertinu labai bet jau pabodo ta pacia rusi metai is metu valgyti

QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 09:39)
sumesti paruoštus kamuoliukus į foliją, gerai suvynioti (kiekvieną atskirai, kaip bulves į laužą) ir sausus kepti orkaitėje iki minkštumo.
Va ir galvojau, kad Yerena pasakys ką nors tokio .. kitokio. Bandysiu sukti į foliją. Tada tur būt ir temperatūrą galima aukštesnę laikyti. Aš tai kai kepu plikus, tai pradžioj apie 180, paskui mažinu, kad neapdegtų. Paprastai kepu po kokio pyrago ar bandelių kepimo.
Aš kai orkaitėje kepu bulves, tai šalia kepu ir burokėlius. Tik juos kampe vienam atskiriu, nes paskui bulvės paraudonuoja. Burokėlius pjaustau griežinėliais, ant jų išspaudžiu citrinos sulčių, aliejaus, druskos, pipirų, česnakiuko, galima dar kokių žolelių užbarstyti. Tai net maniškis valgo tokius, nors šiaip tai burokėlius tik barščių pavidalu valgo.
QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 10:50)
Va ir galvojau, kad Yerena pasakys ką nors tokio .. kitokio. Bandysiu sukti į foliją. Tada tur būt ir temperatūrą galima aukštesnę laikyti. Aš tai kai kepu plikus, tai pradžioj apie 180, paskui mažinu, kad neapdegtų. Paprastai kepu po kokio pyrago ar bandelių kepimo.
O kai kepat pyragą, tai jei telpa, galit toj pačioj orkaitėj iškepti ir tuos į foliją suvyniotus burokėlius. Man kai reikia tik kelių, tai išsikepu juos kartu su pyragu, paskui laikau šaldytuve kol prisireikia.
QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 10:50)
Va ir galvojau, kad Yerena pasakys ką nors tokio .. kitokio. Bandysiu sukti į foliją. Tada tur būt ir temperatūrą galima aukštesnę laikyti. Aš tai kai kepu plikus, tai pradžioj apie 180, paskui mažinu, kad neapdegtų. Paprastai kepu po kokio pyrago ar bandelių kepimo.
O tai per kiek maždaug laiko iškepa?