o tie kepti burokai tai kaip gaminami paskui? kaip ir virti ane? sriubom, salotom ir panašiai? gerai supratau? jaučiu bandysiu kept

QUOTE(Avijacija @ 2013 09 18, 11:15)
o tie kepti burokai tai kaip gaminami paskui? kaip ir virti ane? sriubom, salotom ir panašiai? gerai supratau? jaučiu bandysiu kept 

rašo merginos, kad naudojami taip pat kaip virti.. bandysiu ir aš

QUOTE(Paladė @ 2013 09 18, 12:09)
o vanduo nenusidažo? jei į sriubą ar troškinį dėt, tai kokios spalvos gaunasi skystis?
Kažkiek vanduo nusidažo, bet nebūna rašalo spalvos. Į troškinius ir į sriubas nedėjau, nes mums neskanūs (tiesiog dėl spalvos) violetiniai intarpai maiste (nevalgome nei violetinių šparaginių pupelių, nei violetinių morkų, nors vaikam atrodo įdomiai

Papildyta:
QUOTE(Avijacija @ 2013 09 18, 12:15)
o tie kepti burokai tai kaip gaminami paskui? kaip ir virti ane? sriubom, salotom ir panašiai?
Viskam

QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 11:22)
nevalgome nei violetinių šparaginių pupelių, nei violetinių morkų,
Apie viską sutinku išskyrus šparagines pupeles. Ar man tokia veislė buvo pakliuvusi ar ir visos taip - apvirus violetines , kepinant svieste jos lieka žalios spalvos, o tuo tarpu žaliosios na žinote kokios spalvos būna. Skonis niekuo neprastesnis.
QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 12:22)
nu vsio, rausiu šiandien kibirą burokų ir kepsiu

amba41, viskas gerai su šparaginėmis, visos violetinės keičia spalvą į žalią, jas termiškai apdorojant, bet kai mes daug valgome stir-fry (vos vos apkeptų, dar traškių daržovių), man ta spalva gadina apetitą
dar pastebėjau, kad geltoni burokėliai (baltus tik dar šia savaitę ragausiu) yra saldesni už raudonus (kaip ir su morkom- mums saldžiausios iki šiol buvo Tendersweet, šiemet turiu ir geltonų (pavadinimo dabar nepasakysiu)- saldžios sultys, lyg būtų su ananasiniais obuoliais maišyti), vaikai noriai valgo šias keptas morkas).
Beje, norėjau paklausti merginų, kaip Jūsų antrasis morkų derlius? Ir kaip tos žalios, pieštuko storio, šparaginės pupelės? Tiko ir patiko?

QUOTE(Avijacija @ 2013 09 18, 12:38)

dar pastebėjau, kad geltoni burokėliai (baltus tik dar šia savaitę ragausiu) yra saldesni už raudonus (kaip ir su morkom- mums saldžiausios iki šiol buvo Tendersweet, šiemet turiu ir geltonų (pavadinimo dabar nepasakysiu)- saldžios sultys, lyg būtų su ananasiniais obuoliais maišyti), vaikai noriai valgo šias keptas morkas).
Beje, norėjau paklausti merginų, kaip Jūsų antrasis morkų derlius? Ir kaip tos žalios, pieštuko storio, šparaginės pupelės? Tiko ir patiko?
Vsio nebeisiu pas jumis, neskaitysiu. Nebegaliu. O tai jau man ir geltonų ir baltų burokų prireiks. Jau ir melionai mintyse, arbūzų laukas neaprėpiamas......... baklažanai va dar akyse stovi. Nebegaliu, taškas

Aciu merginos uz patarimus del veisliu, idomiu minciu prirasete, as vat dar del morky Yerenos parasytos veisles isivesiu i uzrasine,manau kitiems metams isigysime seklyciu

QUOTE(Avijacija @ 2013 09 18, 14:07)
Vsio nebeisiu pas jumis, neskaitysiu. Nebegaliu... baklažanai va dar akyse stovi. Nebegaliu, taškas 

Būna tokios būsenos, bet daugiau nesikartoja, kai ne vieną sezoną nepavyksta susidraugauti su konkrečia daržove. Pvz. du metus iš eilės labai norėjau užsiauginti briuselinių kopūstų- net spalį dar būdavo žirnio dydžio užuomazgos, baklažanai keli metai iš eilės žydėdavo, užsimegzdavo ir nudžiūdavo, gumbiniai salierai miniatiūriniai. Neauga, vadinas, neeikvosiu laiko tuštiems darbams. Ramia širdim ir sąžine peržvelgiu sėklų asortimentą, nežavi tų daržovių sėklos, kurių nepavyksta užsiauginti pačiai. Aš už natūrinius mainus iš patikimo šaltinio

Papildyta:
georgiana, ne vieną veislę auginu, pavasarį ar vasarą rašiau plačiau apie jas: Little Fingers (vaikams), Tendersweet, Flakkee 2- šias veisles auginu pastoviai. Dviejų paskutiniųjų morkos būna kaip parduotuvinės: ilgos, storokos, smailėjančios į galą ir buku galiuku, saldžios. Vegetacijos laikotarpis ~70 d. Kiekvieną sezoną turiu po tris jų derlius.
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 13:40)
Aciu merginos uz patarimus del veisliu, idomiu minciu prirasete, as vat dar del morky Yerenos parasytos veisles isivesiu i uzrasine,manau kitiems metams isigysime seklyciu 

Aš irgi konspektuoju .doc failiuke. Ir ne vienas .doc -as. Pomidorams-agurkams, gėlėms ir t. t. Dabar turiu SM_Yerena_kitos.doc.
Dėl salierų, tai irgi neužaugindavau, kol nepradėjau apipiaustyti šaknų ir skabyti nulinkusių lapų. Bet vistiek audindavau. Salierams reikia atvirkščiai nei porams . Anuos kaupti, salierus atkasti. Bet Yerena tai manau žino, čia aš taip pliurpiu. Gal kam pravers. Dėl baklažanų, tai kažkur xxx.ru perskaičiau, kad jie mėgsta kai gerokai juodžemio ir pelenų saujelę pakiši po šaknimis sodinant lauke. Taip ir darau dabar. Derlius tikrai geresnis.

O dėl naujų daržovių auginimo- VISADA prieš jas pirkdama, visą žiemą skaitau daugybę straipsnių, komentarų ir rekomendacijų, pastabų ir tik tada apsisprendžiu- pirkti ar ne, šokinėti aplinkui ar ne. Nes mano daržas ne šalia namų, apie jokius pomidorus šiltnamyje, agurkus lauke kalbos negali būti, nėra kam prižiūrėti, tad tenka auginti tik tai, kas reikalauja min darbo ir pastangų.
QUOTE(saintlina @ 2013 09 18, 11:36)
a tai tikiesi iš vienos bulvės atsargų visai žiemai užsiaugint? 

Tai,kad mes bulbas max iki Naujųjų vartojam,tai pilnai užteks

Ale matai,ne aš viena kulinarijoj neardantalietis

QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 14:52)
Pvz. du metus iš eilės labai norėjau užsiauginti briuselinių kopūstų- net spalį dar būdavo žirnio dydžio užuomazgos, baklažanai keli metai iš eilės žydėdavo, užsimegzdavo ir nudžiūdavo, gumbiniai salierai miniatiūriniai. Neauga, vadinas, neeikvosiu laiko tuštiems darbams.
Va su šitom daržovėm man irgi panašiai gaunasi antri metai

Bet jau kokie gražūs man tie Savojos kopūstai