Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 09:47)
merginos pasidalinkite nuomonemis kokias bulves rudeni perkate sau valgymui, maciau skelbimuose sias veisles Vineta, Laura pagrinde siulomos o gal turite savaja veisle skania, man tai labiausiai patinka raudonos bulves jas as vertinu labai bet jau pabodo ta pacia rusi metai is metu valgyti blush2.gif

Mano šeimai tinka ir patinka Sante, bet auginame patys. Dal labai patinka Aista (Aistė anksčiau vadinosi) , bet ji labai vėlyva. Tai būtų gerai, bet nustojome auginti todėl, kad kai laukuose nuruduoja kitų bulvienojai, koloradas suskrenda ir jau nieko nepadarysi. Net tiršta būna. Šluoja visą jų žalumą kaip nežinau kas . Per porą savaičių lieka tik stiebai.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 10:47)
merginos pasidalinkite nuomonemis kokias bulves rudeni perkate sau valgymui, maciau skelbimuose sias veisles Vineta, Laura pagrinde siulomos o gal turite savaja veisle skania, man tai labiausiai patinka raudonos bulves jas as vertinu labai bet jau pabodo ta pacia rusi metai is metu valgyti blush2.gif


auginam mėlynakes, ir niekaip neatsidžiaugiam, labai tinka ir skonis, ir koncistencija. Oficialus pavadinimas Osprey.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2013 09 18, 09:56)
O tai per kiek maždaug laiko iškepa?

Nuo dydžio priklauso. Vidutinius kepu apie valandą. Gal virš valandos. Ir nuo orkaitės.
Mano sandari, t.y ilgai išlaiko šilumą, tai išjungiu ir palieku.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2013 09 18, 09:59)
auginam mėlynakes, ir niekaip neatsidžiaugiam, labai tinka ir skonis, ir koncistencija. Oficialus pavadinimas Osprey.

Jei čia tos, kur visiškai baltos, tai aš jau galvoju kitiems metams sėklinių gauti ir bandyti. Gera buvo išgirsti pagyrimą šitoms bulvėms. Ar iš P. Vasiliausko ūkio pirkote?
Yra mėlynakės senoviškos, tai jos nelabai delingos.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 11:10)


Jei čia tos, kur visiškai baltos, tai aš jau galvoju kitiems metams sėklinių gauti ir bandyti. Gera buvo išgirsti pagyrimą šitoms bulvėms.  Ar iš P. Vasiliausko ūkio pirkote?
Yra mėlynakės senoviškos, tai jos nelabai delingos.


visiškai baltos su melsvom akytėm. sėklą pirkom iš kito ūkininko, ne iš Vasiliausko ūkio.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 09 18, 10:50)
Va ir galvojau, kad Yerena pasakys ką nors tokio .. kitokio. Bandysiu sukti į foliją. Tada tur būt ir temperatūrą galima aukštesnę laikyti. Aš tai kai kepu plikus, tai pradžioj apie 180, paskui mažinu, kad neapdegtų. Paprastai kepu po kokio pyrago ar bandelių kepimo.

Susukti į foliją neapdega, aš kepu 200 C dviem aukštais- viename visa skarda burokėlių, kitame- moliūgo gabalai. Beje, burokėlių likutį (nepanaudotus) tiesiog užšaldau.

QUOTE(rim @ 2013 09 18, 10:56)
O tai per kiek maždaug laiko iškepa?

Priklausomai nuo dydžio, +-1 val.
Atsakyti
Oho kiek veisliu psiulete, o kaip Jums sitos esu ciupinejusi bet neragavusi http://www.thompson-...-blue/zww5470TM
Dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 18, 04:47)
Gal geriau tada viena arklinė...



a tai tikiesi iš vienos bulvės atsargų visai žiemai užsiaugint? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 10:31)
Oho kiek veisliu psiulete, o kaip Jums sitos esu ciupinejusi bet neragavusi http://www.thompson-...-blue/zww5470TM

Aš labai įtartinai žiūriu. Nebent pasportuoti . Auginau veislę Laura iš to paties Vasiliausko. Didelės, forma graži, skusti patogios, raudonos, vidus ryškiai geltonas. Įspūdingai derlingos. Bet skonis, tai ne kas.. Dar 2-ais metais pabandžiau ir vsio.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 11:31)
Oho kiek veisliu psiulete, o kaip Jums sitos esu ciupinejusi bet neragavusi http://www.thompson-...-blue/zww5470TM
Dekui uz atsakymus 4u.gif



aš kreivai žiūriu į visas mėlynas daržoves. jas tinka valgyt tik termiškai neapdorotas, nes verdant-kepant ta mėlyna spalva tampa labai neapetitna, kaip koks kalmaras rašalo būtų prileidęs į patiekalą.
mėlyni kopūstai gražiai atrodo šviežiose salotose, bet verdant tai nelabai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 18 rugsėjo 2013 - 10:53
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 11:31)
...o kaip Jums sitos esu ciupinejusi bet neragavusi...

Konkrečiai šios neauginome, bet turėjome kitą violetinę- beskonė, gan vandeninga, kas nematė- stebėjosi, bet kad noriai valgytų, deja. Dar dar bulvių košei, bet kitiems patiekalams- NE.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2013 09 18, 11:51)
...jas tinka valgyt tik termiškai neapdorotas, nes verdant-kepant ta mėlyna spalva tampa labai neapetitna...
mėlyni kopūstai gražiai atrodo šviežiose salotose, bet verdant tai nelabai.

Šias bulves verdant, jos nekeičia spalvos- violetinės ir lieka mirksiukas.gif
O dėl mėlynų kopūstų- mes dažome jais margučius- labai graži mėlyna spalva bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 18, 11:58)


Šias bulves verdant, jos nekeičia spalvos- violetinės ir lieka  mirksiukas.gif
O dėl mėlynų kopūstų- mes dažome jais margučius- labai graži mėlyna spalva  bigsmile.gif


o vanduo nenusidažo? jei į sriubą ar troškinį dėt, tai kokios spalvos gaunasi skystis?
Atsakyti
na, bet jei neskanios, tai nebėr ir skirtumo, ar nudažo tą vandenį, ar ne smile.gif
Pirkt neverta.
Atsakyti