Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saintlina @ 2013 09 19, 21:21)
aš darau tai, kas labiausiai 'einama'. O to, kas pas mane užauga, aš niekam nesiūlau, bet norinčių būna tikrai daugiau nei derliaus.
O mano vyras tai mielai išvis nieko neaugintų, o zyliotų ant moco visą vasarą  biggrin.gif
Man gi nei augint, nei konservuot nėra kančia, man tai patinka, aš ilsiuosi  smile.gif

as irgi pamisus koncervavime, juokiuosi, kas kam - kaimyne lentyneles is medzio konstruoja, as koncervuoju ir p.p. visa maista namie gaminu, o kita kaimyne sunis kerpa;
vat uz tai kaip pagalvoju nors man 39 -neri mociute a.a. prie puodu neprileido manes, bet anukele miescionka neatsispyre gyvent kaime ir ukeli turet;
nors merginos pasakysiu ne i tema tais laikais gimiau 6 men. neisnesiota ir pan.... bet , darzas ir viskas kas jame veza mane, kad ir daug nepajegiu blush2.gif atsiprasau uz off topic labai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 19 rugsėjo 2013 - 20:42
QUOTE(georgiana @ 2013 09 19, 21:03)

ai dar norejau sioj temoj paklausti nes ko tai koncervavime nerso niekas daug: ar jus saldote pvz. porai, salieru lapai ir petrazoles tokius mix'us, aciuka 4u.gif


šaldau atskirai, ne miksus. sušaldau ant padėklo, paskui į zipinius maišiukus.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 09 19, 21:40)
šaldau atskirai, ne miksus. sušaldau ant padėklo, paskui į zipinius maišiukus.

taip galvoju ir as, bet ar verta siek tiek sudyti pries saldyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 19, 20:39)
atsiprasau uz off topic labai...

Iš dūšios pašnekėjai ir neverta atsiprašinėti. <Mūsų turtingas...> - burokais moliūgais, morkomis, melionais, o < ir nuostabus daržas > tuo kitu , ką galime čia turėti.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2013 09 19, 18:09)
ok, vadinasi nesusivelinau, nes nera visai kada derliu nurinkti smile.gif...  del morku klausiau, nes neseniai kelias roviau mamai, tai tokios baltu pelesiu jau buvo padengti...matyt per slapia jiems, pas mane labai didelis priemolis, o kai taip lyja  doh.gif .... tai galvojau, jei dar paliksiu zemej ar nesupus  g.gif  blush2.gif

Ne pelėsis ten, o šakniniai amarai ax.gif Nieko blogo jau neatsitiks, jau visas blogis padarytas, morkos turėtų būti smailos ar plaukuotos.
Paskaičiau apie merginų kulinarinius sugebėjimus thumbup.gif Labai užsimaniau aviečių vyno, gal įpilkit šlakelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 19, 21:43)
taip galvoju ir as, bet ar verta siek tiek sudyti pries saldyma g.gif


neverta, sūdau jau patiekalą
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 09 19, 21:33)
Labai užsimaniau aviečių vyno, gal įpilkit šlakelį smile.gif


burbuliuoja dar smile.gif

Mes laimejom thumbup.gif Nai nai nai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 rugsėjo 2013 - 22:50
QUOTE(saintlina @ 2013 09 19, 20:04)
raudonų serbentų, juodų serbentų, aviečių-arbūzų, aviečių-obuolių ir, žinoma, vienų aviečių  smile.gif  Dar vieną didelį butlį turiu, reiks gal vynuogėms pašvęst?..

Oho,tai jau kaip ir didelių buteliukų bariukas gaunasi bigsmile.gif Aš šiemet pirmą kartą bandysiu,užkrėtei- obuolinį darysiu pradžioj,nes tiek šviežių sulčių neišgeriam,o koncervuotų visai nemėgstam.Ir spec. knygą nusipirkau biggrin.gif
Ale mudvi bet kurioj daržo temoj vis apie vynelį g.gif Kaip super kandžiobaros,o ne super mamos biggrin.gif Gerai ,kad daržininkės paprastos ir tolerantiškos.Gal lendam pas gėlininkes,pvz. į daugiamečių gėlių temukę... ot pašiurpinsim parašę,kad iš kokių Nectaroscordum siculum pertekliaus vyną darom lotuliukas.gif
QUOTE(yerena @ 2013 09 19, 20:07)
Balandūnes auginu violetiniais lapais, vis sėjant kas 2 savaites, tai visą vasarą turime žolių (taip, jų skonis truputuką sūresnis negu špinatų, bet jų užtat visą sezoną yra darže). adija5, jei Jūs vilnietė, galiu perduoti saują sėklų.

Man tai biskį daugiau nei truputuką biggrin.gif Bet ir darže,ir lėkštėj gražiai atrodo.
O tas kininis bastutis arba pak choi tokio pačio skonio kaip paprasta kinietiška salota?Sėklų šiemet pirkau,bet nesėjau.Nes kažkuri mama parašė,kad čia tokia pati kinietiška salota,o man jos nelabai...
Nea,aš alytiškė.Ale vis tiek ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 20, 01:58)
Ir spec. knygą nusipirkau biggrin.gif
Kaip super kandžiobaros,o ne super mamos biggrin.gif 


palauk, dar ne tiek nusipirksi, kai įsivažiuosi biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tu manai, čia nieks daugiau tokio gėrimėlio nedaro? Esu tikra, kad daro.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 07:21)
palauk, dar ne tiek nusipirksi, kai įsivažiuosi  biggrin.gif

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Tu manai, čia nieks daugiau tokio gėrimėlio nedaro? Esu tikra, kad daro.

As daryciau, bet neturiu is ko. Tevelis a.a. darydavo visokio, l.l. skanaus.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 09 20, 08:51)
As daryciau, bet neturiu is ko. Tevelis a.a. darydavo visokio, l.l. skanaus.


tai kad labai jau daug kas tinka - uogos, obuoliai, kriaušės ir t.t. Jei tik turit sodą, kuriame auga vaismedžiai ar vaiskrūmiai, tikrai galima atrasti ką nors tam reikalui - jei tik noras yra mirksiukas.gif
Skaičiau, kad viena moteriškė iš burokėlių vyną daro blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 rugsėjo 2013 - 09:37
QUOTE(adija5 @ 2013 09 20, 02:58)
O tas kininis bastutis arba pak choi tokio pačio skonio kaip paprasta  kinietiška salota?Sėklų šiemet pirkau,bet nesėjau.Nes kažkuri mama parašė,kad čia tokia pati kinietiška salota,o man jos nelabai...


Jeigu kalbame apie tokius:
user posted image ir user posted image
tai jie turi skirtingus skonius. Pirmieji yra švelnūs, Pak Choi yra su ryškiai išreikšta kopūsto nata, net biškį primenanti garstyčias.
Atsakyti