Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 06:21)
Tu manai, čia nieks daugiau tokio gėrimėlio nedaro? Esu tikra, kad daro.

Tik ne visi išsiduoda lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš dar ruošiuosi daryti. Pasisodinau tam reikalui agrastų, specialiai vyno gamybai, sako, kad geras išeina.Iir aviečių jau niekas nebenori, tai ir tos vynan sueis. Tai tikiuosi jau kitą metą ir pas mane burbuliukai rūgs. dar juodieji auga. Na materiolo tikiuosi bus. Jau dabar seilės renkasi.
Mano močiutė iš burokėlių darydavo.
Esu buvusi Joniškėlyje vyno degustavime. Tai vaišino ir burokėlių vynu ir dar visokio vynelio. Užvedėt tokią temą, neišlauksiu nei kitų metų. Noooooriu dabar ir fsio. doh.gif alc.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 rugsėjo 2013 - 10:07
QUOTE(saintlina @ 2013 09 19, 19:04)
raudonų serbentų, juodų serbentų, aviečių-arbūzų, aviečių-obuolių ir, žinoma, vienų aviečių  smile.gif  Dar vieną didelį butlį turiu, reiks gal vynuogėms pašvęst?..
Sūnus kada čia sako - apsinakvotų koks svečias, tai naktį galvotų, kad vaiduoklis koks po virtuvę duodasi - tik pukši, tik kliuksi biggrin.gif

O žiūriu, ne pas vieną skystą pavidalą su laipsniais derlius įgauna. Mane tai nervina MB, prisigalvoja visokių briedų, dabar rūgsta aviečių, aronijų ir obuolių, dar parvilko vieną butelį, nes gi vynuogės dar laukia doh.gif Draugai tai labai džiaugiasi, sako, ir natūralus produktas, ir labai skanu...
Mano a.a. uošvis tai pienių vyną darė, bet skonio kažkaip neatsimenu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 20 rugsėjo 2013 - 10:18
QUOTE(daimura @ 2013 09 20, 12:07)
O žiūriu, ne pas vieną skystą pavidalą su laipsniais derlius įgauna. Mane tai nervina MB, prisigalvoja visokių briedų, dabar rūgsta aviečių, aronijų ir obuolių, dar parvilko vieną butelį, nes gi vynuogės dar laukia  doh.gif Draugai tai labai džiaugiasi, sako, ir natūralus produktas, ir labai skanu...


Svarbu, kad tie briedai į naudą: ir natūralu, ir nebrangu, ir gėrybės sunaudojamos, veltui nenueina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 20, 09:40)
Tik ne visi išsiduoda lotuliukas.gif


aš pirmais metais kai čia pasibėdavojau, kad noriu, bet nežinau, kaip daryt, kiek gerų patarimų į až sulaukiau thumbup.gif thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Para @ 2013 09 20, 09:44)
Esu buvusi Joniškėlyje vyno degustavime. Tai vaišino ir burokėlių vynu..


o kaip tas burokėlių? Kas per skonis?
Papildyta:
QUOTE(daimura @ 2013 09 20, 10:07)
Mane tai nervina MB, prisigalvoja visokių briedų..


o Jums pačiai nepatinka? Pas mus kaip tik būtent mano pomėgis, vyras mieliau kitokį aparatą susikonstruotų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 09 20, 10:11)
Svarbu, kad tie briedai į naudą: ir natūralu, ir nebrangu, ir gėrybės sunaudojamos, veltui nenueina  mirksiukas.gif

tas "nebrangu" tai kaip čia pasakius - MB cukraus tai nemažai sunaudoja, acto nemėgstam biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 10:18)
o Jums pačiai nepatinka? Pas mus kaip tik būtent mano pomėgis, vyras mieliau kitokį aparatą susikonstruotų  biggrin.gif

aš tik šią vasarą pradėjau ragauti, anksčiau net į tą pusę nežiūrėjau. Labai skanus sumaišytas obuokių-aronijų. Bet prie gamybos tai nagų nekišu, čia MB hobis (gaminti, ne girtuokliauti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 20 rugsėjo 2013 - 10:23
QUOTE(daimura @ 2013 09 20, 10:19)
tas "nebrangu" tai kaip čia pasakius - MB cukraus tai nemažai sunaudoja, acto nemėgstam  biggrin.gif


vistiek pigiau nei gatavą produktą pirkt smile.gif Cukraus 10-čiai l panašiai už tokią kainą sueina, kiek vienas 'unitas' parduotuvėj kainuotų, ir tai prastesnio.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2013 09 20, 12:19)
tas "nebrangu" tai kaip čia pasakius - MB cukraus tai nemažai sunaudoja, acto nemėgstam  biggrin.gif


Tai ir sakau , kad pigiau nei parduotuvėje ir dar ne sulfitų ar kažin kokio bieso. Vyno kiek vienas butelis kainuoja?O vieno butelio vyno pagaminimui cukraus tikrai už 10 lt ir daugiau nesudėsit. Savikaina butelio mažesnė tikrai gaunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 rugsėjo 2013 - 10:30
QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 10:36)
tai kad labai jau daug kas tinka - uogos, obuoliai, kriaušės ir t.t. Jei tik turit sodą, kuriame auga vaismedžiai ar vaiskrūmiai, tikrai galima atrasti ką nors tam reikalui - jei tik noras yra  mirksiukas.gif
Skaičiau, kad viena moteriškė iš burokėlių vyną daro  blink.gif

Zinau, kad daug kas, bet jau nebera to is ko buvo daroma ir buteliai isdalinti visi. Kazkaip nepagalvojau kad pati kada nors sumanysiu tai daryti, aisku uztektu vieno butelio, nes tik vynuogiu biski perdaug, nera kam valgyti ir sulciu gerti, bet yra kaip yra biggrin.gif
Atsakyti
Jei jau prakalbome apie vynuogių vyną, tai ne kartą teko girdėti ir skaityti (net užsienio literatūroje), kad ir iš pas mus augančių Izabella ir dar vienos veislės (dabar nepasakysiu, bet tokiu pat pavadinimu buvo ir vynas parduodamas) pavojinga yra gaminti vyną, bent jau Europoje yra uždrausta, nes fermentacijos metu išskiriamos medžiagos kenkia akims (galima apakti) ir net gresia mirtimi. Bet...marmeladą, džemą, uogienę, sultis galima gaminti ir spausti, jas saugu vartoti, nes nefermentuotos.
O mums skaniausias juodųjų serbentų vynas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 12:18)

Papildyta:
o kaip tas burokėlių? Kas per skonis?



Aš neišranki, ne vynų žinovė ir gurmanė ir viena taurė tai baikis. Bet kai kurioms mano bendradarbėms nepatiko, ponios labai gi. Bet yra tikrai skanesnių vynų. Bandyti galima, nes nepabandžius nežinosi
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 09 20, 12:33)
Jei jau prakalbome apie vynuogių vyną, tai ne kartą teko girdėti ir skaityti (net užsienio literatūroje), kad ir iš pas mus augančių Izabella ir dar vienos veislės (dabar nepasakysiu, bet tokiu pat pavadinimu buvo ir vynas parduodamas) pavojinga yra gaminti vyną, bent jau Europoje yra uždrausta, nes fermentacijos metu išskiriamos medžiagos kenkia akims (galima apakti) ir net gresia mirtimi. Bet...marmeladą, džemą, uogienę, sultis galima gaminti ir spausti, jas saugu vartoti, nes nefermentuotos.
O mums skaniausias juodųjų serbentų vynas  wub.gif


kaip tik ieškau vynuogių veislių, bus išsaugota mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2013 09 20, 11:37)
kaip tik ieškau vynuogių veislių, bus išsaugota  mirksiukas.gif

Isabella- tai standartinė violetinė smulki rūgštoka veislė, kuri atrodo auga pas kiekvieną užmiestyje. O antrą pavadinimą pabandysiu prisiminti, paklausinėsiu, nes net vieni pažįstami iš Ukrainos, esantys prie vynuogynų, tas veisles minėjo.
Atsakyti