Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

na, jei jos taip plačiai auginamos pas mus, tai tikrai būtume išgirdę, jei koks toks atvejis būtų buvęs. Manau, kad tikrai per n metų ne vienas ir ne du mėgėjai fermentavimo procesu užsiėmę buvo.
Gal visgi čia ne visai tos? Arba su anom kažką ne taip darė?
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 09 20, 11:24)
Prikarpysiu maišą šakelių ir dar priedo porą kibirų vynuogių duosiu


tai šakelių jau galima ir neimt, jei tiek vynuogių magaryčių duoda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 07:21)
palauk, dar ne tiek nusipirksi, kai įsivažiuosi  biggrin.gif

Ir visą derlių užfermentuosiu biggrin.gif Paskui su MB pervažiuosim per Lietuvą ir valgymui daržoves ir vaisius susirinksim iš visų mamkų,bėdavojančių,kad nėr kur pertekliaus padėt...Ir visiems gerai biggrin.gif
O dėl vyno,tai man tik naminiai skanūs.Ir dar jaunas vynas Beaujeu nouveau ar Vino novello.Deja,išpilstytas ir parduotuvėse pardavinėjamas jau ne toks,kaip gyvas...
QUOTE(yerena @ 2013 09 20, 10:36)
Jeigu kalbame apie tokius:
tai jie turi skirtingus skonius. Pirmieji yra švelnūs, Pak Choi yra su ryškiai išreikšta kopūsto nata, net biškį primenanti garstyčias.

Aha,tokie patys.Man Pekino nepatinka.Tada sėsiu tuos Pak choi,nes bent jau mizuna pas mani pakankamai gerai suvartojama,daug geriau nei rukola.Tiesa,šiemet labai į žiedus išeidavo...Daug mes tų visokių žalių žolių suvartojam,bet tik iki pomidorų derliaus biggrin.gif Paskui jau tik bazilikai visų rūšių skabomi...
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 09 20, 12:41)
Tai, kad ir taip kraupsta - kaip gali pomidorai būti aukščiau žolių. Rimtai  biggrin.gif

Tikiu,seku temukę biggrin.gif Kai kuriuos gėlynus jau geriau nei savo pažįstu blush2.gif Man ir daržai svarbu,ir gėlės,ir sodas-nors persiplėšk doh.gif
Atsakyti
Mes per šuos metus 10 pokelių rukolos jau suvalgėm. Ir dar dygstančų yra unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 10:36)

Skaičiau, kad viena moteriškė iš burokėlių vyną daro  blink.gif


Aga, mes kai buvom ekskursijoje -vyno keliu, tai tas vyndarys ir sakė daro iš burokų, bet paragauti nedavė, sakė, kad nebeturi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2013 09 20, 19:41)
Aga, mes kai buvom ekskursijoje -vyno keliu, tai tas vyndarys ir sakė daro iš burokų, bet paragauti nedavė, sakė, kad nebeturi  verysad.gif


Tai aš tą vynelį būsiu išsiurbčiojus blush2.gif užtat ir nebeliko lotuliukas.gif Tik ar apie tą vyno kelią kalbame. Anykščiuose tai burokinio tikriausiai negamina, nes tokiu nevaišino, tik Joniškėlyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 20 rugsėjo 2013 - 19:19
QUOTE(NERA @ 2013 09 20, 15:13)
Mes per šuos metus 10 pokelių rukolos jau suvalgėm. Ir dar dygstančų yra unsure.gif

O jūs nebandėt daugiamečių rukolų auginti? Aš pernai pasėjau, nežinojau kas gausis, rudenį kažkaip nenuroviau, šiais metais pavasarį sudygo, galvoju, žiūrėsiu kas bus iš jų. Tos vienmetės tai tik šiltnamyje anksti gerai augo, lauke jas baisiai puolė kažkokios muselkos, nepadėjo nei barstymas pelenais. O tos daugiametės taip išbujojo, muselės jų nenorėjo (man jos lyg ir aštresnės už tas vienmetes). Skyniau visą vasarą ir sau, ir draugėms thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 09 20, 09:51)
As daryciau, bet neturiu is ko. Tevelis a.a. darydavo visokio, l.l. skanaus.

Kol neturiu sode uogų pertekliaus, tai randu pievoj - oi koks gerulis pienių vynas thumbup.gif

QUOTE(saintlina @ 2013 09 20, 10:36)
...Skaičiau, kad viena moteriškė iš burokėlių vyną daro 

Ragavau, nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 20, 12:02)
Vakare įsėsiu savo, palyginimui.

Antrą dieną lyja, bet va pirmoji pasitaikiusi po ranka kekė:
user posted image

QUOTE(adija5 @ 2013 09 20, 15:54)
...nes bent jau mizuna pas mani pakankamai gerai suvartojama,daug geriau nei rukola.Tiesa,šiemet labai į žiedus išeidavo...

Aš visas žoles sėju kas dvi savaitės, intervalais, kad nebūtų venu momentu pertekliaus, o vėliau- trūkumo. O žydi- nes labai šilta buvo, dabat liko darže dar viena eilė- puikiausiai žaliuoja, lapeliai nepažeisti, dideli, vasarą krūmeliai buvo smulkesni.

QUOTE(daimura @ 2013 09 20, 20:43)
O jūs nebandėt daugiamečių rukolų auginti?

Rukola arba gražgarstė (Eruca sativa)yra vienmetė, daugiametė yra dubeltūnė arba mūrinis šatreinis (Diplotaxis muralis).
Atsakyti
Atrodo, " mūsų Soduose" buvo straipsnis apie vynuogių veisles. Ivanausko Rastinukė- tai nežinia kaip sulaukėjusi Alfa. Gaila, kad naminiai vynai visi gaunasi desertiniai, kaip padaryti sausą? Kiek Izabellos išragauta studentaujant wub.gif Kol kas visa kompanija saulę matom bigsmile.gif
Papildyta:
Beje, kaip prinokinat paprikas, kad nesuvystų ir neapkarstų?
Atsakyti
Gavau antrą vynuogių veislę- Lidija. Minėtų dviejų veislių sultyse fermentacijos metu susidaro pavojinga metilo spirito koncentracija. Europoje yra uždrausta vyno gamyba iš šių veislių, bet norint suteikti "tą" skonį, yra naudojamos to aromato esencijos/ekstraktai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 21 rugsėjo 2013 - 22:50
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 09 22, 00:16)

Beje, kaip prinokinat paprikas, kad nesuvystų ir neapkarstų?


Aš skinu jau pradedančias nokti, tada greitai sunoksta ir nespėja suvysti. Gal kuri žinos kaip visiškai žalias sunokinti. Pastarąsias prikemšu balandėlių įdaro, patroškinu. Tokiu būdu suvartojam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 22 rugsėjo 2013 - 08:07
vakar pasiroviau morkų ir pamačiau, kad šaknys aplipusios baltom apnašom, kaip pelėsiais, bet ne pelėsiais, ir daug kažkokių baltų vabaliukų- musiukų, panašu į baltasparnius. Ir taip visa lysvė. Iki lietaus morkos buvo švarios. Nuplautos šaknys sveikos. Gal žinot, kad per chaliera užpuolė ir kaip reiks žiemai sandėliuoti, gal visas nuplauti reiks? g.gif
Atsakyti