Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Alekto @ 2013 09 25, 21:14)
Kaip suprantu, mano burokams bus amen, ar ne? Liko lauke jie vargšai, nes niekaip nebetilpau laike doh.gif

Randu tik, kad gavę šalnos, jie prasčiau laikosi per žiemą. Bet aš juos visus vekuoju,konservuou, tai gal ir nebus žalos labai didelės?

Nieko jiems neatsitiks. Juk gruodo nebuvo. Perpjauni ir pasižiūri, jei pajuodus viršūnė ir minkšta, tada amen. Bet netikiu, kad dėl kelių laipsnių šalnos kažkas baisaus nutiko. Esu krapščius ir iš gruodo, ir daumaž gyvi liko ax.gif
Atsakyti
Apie burokėlius- baltieji man pasirodė saldžiausi iš visos trijulės (raudonų, geltonų ir baltų).
adija5, veislės pavadinimas- Bull's Blood
Atsakyti
Reziumė apie morkų derlių.
Tip top - geriausias derlius, mažų beveik nebuvo, visos kaip numieruotos, manekenės:).
Narak - geras derlius, bet yra mažesnių, šakotų.
Flaker - nedygo visai. Tad tarpelis tarp vagų didesnis, nes atsėti buvo per vėlu.
Nektar - antros pagal gerumą, paskui Tip top.
Narbone - panašios į Nektar - neblogos, yra trup šakotų, mažų.
Carrot Tendensweet - šiaip sau šį kartuką.
Reziumė - Tip top jau keli metai nepaveda mūsų.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2013 09 30, 09:58)
Reziumė apie morkų derlių.

Sudėliojote morkas kiekybiškai, o vertinant skonines savybes, sandėliavimą (jei ne pirmus metus auginama veislė) bei pačios morkos sultingumą, eiliškumas būtų toks pats? g.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 29, 21:19)
Apie burokėlius- baltieji man pasirodė saldžiausi iš visos trijulės (raudonų, geltonų ir baltų).
adija5, veislės pavadinimas- Bull's Blood

Turiu,pasirodo tų Bulių doh.gif Iš BS pernai pirkau,tik va kodėl nesėjau,nepamenu schmoll.gif Dar lyg,jei atmintis nepaveda,pati ir rašėt,kad labai ankstyvi,ir tik vėliau formuoja šakninę dalį.
Nu tie balti irgi tada reikalingi ax.gif O tai aišku ir to specifinio kvapo nėra?Tuoj raudonos spalvos burokėlių mano darže neliks...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 09 30, 14:01)
Turiu,pasirodo tų Bulių doh.gif ... Dar lyg,jei atmintis nepaveda,pati ir rašėt,kad labai ankstyvi,ir tik vėliau formuoja šakninę dalį.
Nu tie balti irgi tada reikalingi  ax.gif O tai aišku ir to specifinio kvapo nėra?Tuoj raudonos spalvos burokėlių mano darže neliks...

Nepamenu ar rašiau apie šią veislę, bet rinkausi vieną (Lutz) būtent pagal tą teiginį, kad vėliau formuoja šakninę dalį. Ir taip yra iš tikrųjų- visą vasarą reikalinga buvo antžeminė augalo dalis ir praktiškai iki liepos antros pusės šakniavaisiai nebuvo formuojami.
Dėl baltų- toji metalinė, gal net drėgnos žemės nata yra vos vos juntama, valgiau žalių burokėlių salotas, spaudžiau sultis- nebuvo to nepageidaujamo kvapo. Tiesa, baltieji buvo kur kas didesni negu visi kiti (augo vienoje eilėje). Ir visiškai nedažo rankų (nuo geltonų irgi reiktų apsaugoti rankas, kaip ir nuo morkų).
Atsakyti
Sveikos merginos,
noriu paklausti ar gumbiniai salierai bijo šalnų g.gif Pirmus metus užaugo tokie stori gražūs gumbai, tai bijau sušaldyt mirksiukas.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vava717 @ 2013 09 30, 14:35)
Sveikos merginos,
noriu paklausti ar gumbiniai salierai bijo šalnų g.gif 

Nebijo. Auginau jau daug metų ir laikau lauke panašiai kaip ir morkas. Aišku, jei pastovus dieną naktį šaltis, tai nelaikau.
Atsakyti
Ieškau kitiems metams vijoklinių (iš bėdos tiktų ir žemaūgės) daržinių pupelių raudonom pupelėm (sėklom). Gal kuri augino?

Iš anksto dėkoju 4u.gif

P.S. turiu daržinės balandūnės violetiniais lapais sėklas (išvalyti pačioms)
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 10 02, 09:31)

turiu stipriai aukštaūges biggrin.gif
user posted image
galiu saujalę mainams išskirti, jei tinka.

Atsakyti
merginos, ar žiemai dengti šparagus (vaistinius smidrus)? sėti pernai, praėjusią žiemą buvau netankiai eglišakių užmetus. šiemet jau nemaži užaugo, tikiuos pavasarį jau valgomų ūglių sulaukt. ir dar - šiemetiniai labai ploni ūgliukai, kaip degtukai, tik ilgi. tai man juos nupjaut, ar tegu būna? gal kažkuo patręšti reikėtų, kad kitąmet stori užaugtų? g.gif Ar užteks pavasarį kokiu mėšlo raugu palaistyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 spalio 2013 - 12:07
QUOTE(Paladė @ 2013 10 03, 11:57)
merginos, ar žiemai dengti šparagus (vaistinius smidrus)? sėti pernai, praėjusią žiemą buvau netankiai eglišakių užmetus. šiemet jau nemaži užaugo, tikiuos pavasarį jau valgomų ūglių sulaukt. ir dar - šiemetiniai labai ploni ūgliukai, kaip degtukai, tik ilgi. tai man juos nupjaut, ar tegu būna? gal kažkuo patręšti reikėtų, kad kitąmet stori užaugtų? g.gif  Ar užteks pavasarį kokiu mėšlo raugu palaistyt?

Nupiauti, paliekant 10-20 cm ir pamulčiuoti tikrai reikia, nes jauni. Kad ir lapais kokiais. Kitamet dar bus per anksti valgyti, jei sėti tik pernai. Na šiek tiek galima pasirinkti, bet geriau tegu auga.
Jei sodinant buvo patręšta griovys mėšlu, tai nereikia trėšti, nebent šiek tiek anksti pavasarį su daugiau azoto, kad duoti startą.
Atsakyti