Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(yerena @ 2013 09 19, 10:17)

jau šilauoges ir avietes tai visad žinau kur padėti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 19, 10:17)
O turėsite tiek vietos daigams? O spėsite viską apeiti sezono metu? O vėliau spėsite viską suvalgyti? cool.gif
2011 iš to didelio noro turėti daugiau visą sezoną dalinau į dešinę ir kairę daržoves ir uogas (šilauoges ir avietes)- baisu tiesiog prisiminti, kai kas antrą dieną po darbų važiuoji į sodybą rinkti daržovių ir uogų iki išnaktų- daugiau niekada  wacko.gif

Ui, aš tiek daug nenoriu. Man po kelis krūmelius ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 19, 11:20)
jau šilauoges ir avietes tai visad žinau kur padėti  biggrin.gif

Kai vienų ir kitų po 20 a.- jau vien pagalvojus, kad reiktų rinkti kartais nupurtydavo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 19, 11:17)
O turėsite tiek vietos daigams? O spėsite viską apeiti sezono metu? O vėliau spėsite viską suvalgyti? cool.gif
2011 iš to didelio noro turėti daugiau visą sezoną dalinau į dešinę ir kairę daržoves ir uogas (šilauoges ir avietes)- baisu tiesiog prisiminti, kai kas antrą dieną po darbų važiuoji į sodybą rinkti daržovių ir uogų iki išnaktų- daugiau niekada 

per vieną sezoną ta liga išgydoma smile.gif
atsitiko taip, kad reikėjo siūlyti savo agurkus, tai atrodo, kad aš jiems kokią nelaimę bruku. vienai rankas skauda, vakuot negali, nori užvakuotų, kita negali daug žalumynų valgyti, trečia tik per šventes marinuotų agurkų stiklainį atsidaro, tai jai paprasčiau nusipirkti... tegu eina į turgų ir perka, tada vertę pajus.
aišku, negali labai tiksliai susiplanuoti, kiek ko užaugs, bet geriau saikingai. nebent specialiai pardavimui augintum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 19 rugsėjo 2013 - 10:40
QUOTE(NERA @ 2013 09 19, 11:35)
...Man po kelis krūmelius  ax.gif

Šiemet, norint sutalpinti daugiau įvairovės tame pačiame plote, aš tiesiog sėjau vienoje eilėje keletą veislių pvz. visada turiu dvi eiles burokėlių (jokių sėklų nerenku išskyrus balandūnės), tai tam kad neužsėti 5 eilių, sėju tas pačias dvi, bet su 5 veislėm. Tas pats ir su morkomis, svogūnais, bazilikais, azijietiškais žalumynais ir t.t. Viskas telpa, galima įvertinti veislės galimybes ir spręsti, ar didinti tų sėklų kiekį kitais metais mirksiukas.gif
Papildyta:
Paladė, sutinku 1000 %
Šiemet tas pats buvo su cukinijomis- maža to, kad aš jas atiduodu, tai dar nori, kad atvežčiau iki buto durų doh.gif
Atsakyti
hihihi.gif doh.gif o...vienodos problemos pas visas...man su agurkais šiemet tas pats buvo...nežinau , žmonės perka turguje ir ieško , o pažįstami nenori ... unsure.gif na ir gerai...niekam daugiau nieko nesiūlysiu...užtai agurkų sulčių atsigėrem , ir kūno priežiūrai panaudojom... lotuliukas.gif
Atsakyti
tany, morkos ir burokai dar lauke, bet jau žinau, kad kitais metais auginsiu TIK burokėlius violetiniais koteliais ir lapais- net dabar lapai yra minkšti (mes naudojame juos ištisai salotose), neturi būdingo kitoms veislėms sūrumo, graži spalva darže, augina ovalius, lygiu paviršiumi šakniavaisius, labai lengva palaikyti tvarką lysvėje (mulčiuoju, tad bet kokia piktžolė iš tolo išsiskiria žalia spalva violetiniame fone).
Atsakyti
neturiu bėdos dėl agurkų pertekliaus. Atvirkščiai, šiemet n žmonių prašė, o nebeturėjau.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2013 09 19, 11:57)
hihihi.gif doh.gif o...vienodos problemos pas visas...

Bet iš kitos pusės neatspėsi kokio derliaus laukti ateinantį sezoną. Vat pasėsi 3 agurkus- vienas žydės vien vyriškais, kitas susirgs, ir tik vienas ves normaliai. Ir vėl blogai, nes mažoka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 19, 10:36)
Kai vienų ir kitų po 20 a.- jau vien pagalvojus, kad reiktų rinkti kartais nupurtydavo  schmoll.gif

ai, tai čia jau aiškiai ir planuota buvo ne vien savo reikmėm auginti tokius kiekius smile.gif Tiek tai tikrai daugoka. Betgi neužaugo tiek derliaus per vienus metus? Tiek buvot užsodinę, o kur paskui padėjot? Čiagi ne morkos, kad išrovei ir kitą sezoną gali nebesėt, krūmai gi auga ir auga.. išraut gaila, ypač šilauoges - gi vien investicijos kokios.
Atsakyti
saintlina, neatspėsi, ko reikės kam kitą sezoną.
Atsakyti
et, šilauogėm ir aš apsodinčiau kokių 10 a. Ale gi nurinks jas be manęs, neapsimoka nei vargt.
Atsakyti