Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba IX, angl. - Paleo, Primal, Caveman

Apklausa: Kaip į Jūsų Paleo mitybą reaguoja šeimos nariai? (35 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 19, 18:55)
pastebėjau ir aš, kad tiek daug nesuvalgau, kiek anksčiau suvarydavau.

Bet nesuprantu kas man darosi, kažkas netinka ką valgau, bet nesuprantu kas, o gal čia candida taip lunatikuoja, nuo vakar pilvas ir skrandis skausmingas, šiandien pykina, valgyt noriu, tiksliau noriu saldumynų arba vaisių, nejaučiau to durno jausmo jau tris savaites, nesuprantu nuo ko, nevalgiau nieko saldaus, nieko ko negalima valgyti, o čia toks chaosas žarnyne vyksta  g.gif

o gal ką neįprasto valgei? Tegu ir leistino.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 07 19, 18:25)
Kavamalės neturi? Kokosų drožles sumalt - puikiausi miltai. Tik nežinau, ar visos kavamalės tas drožles "ima"  g.gif Su kokiom jūs malat?
Batutą pažiūrėjau, ir pagalvojau, kad jei aš ant tokio šoktelčiau, tai ir paplyštų iškart  lotuliukas.gif  Nusileisčiau ant grindų  lotuliukas.gif

esu as kazkada malusi jau, kai dar apie paleo net nesapnavau, gavosi miltai tikrai, bet kiek zinau, kokosu drozles nera nualiejintos, o kokosu miltai- taip.
va cia vertes palyginimui.

Kokosu miltai - kokosu drozles
baltymai: 18g - 5,9g
angliavandeniai: 16g - 9,5g
riebalai: 16g - 60,6g
ir nezinau kaip lietuviskai, bet tikriausiai bus skaidulos 40g - 19,6
kalorijos: 442kcal - 646kcal

pagalpaleo principus tai vos ne drozles ir geriau, nes daugiau riebalu, maziau angliu ir maziau baltymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 19:00)
o gal ką  neįprasto valgei? Tegu ir leistino.

perkračiau šaldytuvą ir radau raugintus kopūstus, kuriuose yra cukraus blink.gif , o aš juos valgiau vakar. Ir dar man PMS anksčiau šluodavau šaldytuvą ir virtuvės spinteles likus dviems savaitėms iki mmm, dabar savaitė maždaug likus, tai matyt viskas susidėjo g.gif
Bet kas keisčiausia, kad nuo raugintų kopūstų visai nepūtė pilvo (kai anksčiau sproginėdavau kaip bomba), visai, tik nemalonus skausmas viduje, toks vaizdas lyg svetimkūnis koks įsipaišęs būtų. Ką dar pastebėjau, kad pavalgius vakarienę, po pusvalandžio apėmė silpnumas, gaivos svaigimas, matyt vėl cukrus nukrito g.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 19, 19:23)
perkračiau šaldytuvą ir radau raugintus kopūstus, kuriuose yra cukraus  blink.gif , o aš juos valgiau vakar.
Ką dar pastebėjau, kad pavalgius vakarienę, po pusvalandžio apėmė silpnumas, gaivos svaigimas, matyt vėl cukrus nukrito  g.gif

O juos žalius valgei? ar troškintus?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 19:35)
O juos žalius valgei? ar troškintus?

žalius, kaip salotas prie mėsos su svogūnais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kustuce: 19 liepos 2013 - 18:42
QUOTE(kustuce @ 2013 07 19, 19:42)
žalius, kaip salotas prie mėsos su svogūnais

įsileidai gyvas mieles į žarnyną ir nori gerai jaustis? Mielės yra vienas tokių dalykų, kurių mums nereikia . Net kaitintų tau dabar jų negalima.
Kopūstų rūgimo procesas skirstomas į 3 stadijas:

1 stadija. Valgomoji druska sukelia kopūstų ląstelių protoplazmos plazmolizę, išsiskiria syvai. Sūrymo koncentracija didelė, todėl mikroorganizmai nesivysto. Išsiskiriant iš žaliavos syvams, sūrymo koncentracija mažėja, pradeda veikti pieno rūgšties bakterijos ir daug dujų išskiriantys mikroorganizmai (mielės, coli bakterijos).
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 20:21)
įsileidai gyvas mieles į žarnyną ir nori gerai jaustis? Mielės yra vienas tokių dalykų, kurių mums nereikia .  Net kaitintų tau dabar jų negalima.

aišku, prisidirbau unsure.gif , tai kas dabar bus?
Raugintų agurkų ir negalima?

Dabar sėdžiu ir galvoju, pilnas šiltnamis pomidorų, aš juos dievinu, kadangi dabar negaliu valgyti, planuoju marinuoti žiemai (labai tokius mėgstu) , bet kadangi marinuojant reikia dėti cukraus ir acto - vadinasi man jų nebus galima valgyti. Žodžiu, net neverta man jų marinuoti, nebent svečiams g.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2013 07 19, 20:24)
aišku, prisidirbau  unsure.gif , tai kas dabar bus?
Raugintų agurkų ir negalima?

kas bus ? Bezdėsi lotuliukas.gif
Dabar sėdžiu ir galvoju, pilnas šiltnamis pomidorų, aš juos dievinu, kadangi dabar negaliu valgyti, planuoju marinuoti žiemai (labai tokius mėgstu) , bet kadangi marinuojant reikia dėti cukraus ir acto - vadinasi man jų nebus galima valgyti. Žodžiu, net neverta man jų marinuoti, nebent svečiams g.gif

reikia maitintis pagal sezoną- žiemą nėra pomidorų ar agurkų, tai ir nėra. Aš nebedarau jokių konservų. Žiema- šakniavaisių laikas.

Ko NIEKADA nereikia  žmogui mityboje? Visų pirma tai cukraus ir visko, kame jo yra – saldžių vaisių ir jų sulčių, gazuotų gėrimų, bandelių ir pyragėlių, tortų, medaus, javainių, saldainių, šokolado. Augalinių aliejų, kurių yra tradicinėse sriubose, keptame maiste, majonezuose, margarinuose, konditerijos gaminiuose, čipsuose, krekeriuose, riešutuose, saulėgrąžose, džiuvėsiuose. Visų produktų, kuriuose yra mielių – tradicinių pyragų, riestainių, duonos ir alaus. Krakmolo, kurio gausu baltuose miltuose, bulvėse ir ryžiuose. Kuo gi ir kaip minta toks žmogus? Valgo tai, kas yra natūralu, žalia arba paruošta tik užpilant verdančiu vandeniu ar pavirta labai trumpai, tame tarpe ir mėsą ar žuvį. Nevalgo šildyto, konservuoto, koncentruoto, rafinuoto maisto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 19 liepos 2013 - 19:32
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 20:31)
kas bus ? Bezdėsi  lotuliukas.gif

reikia maitintis pagal sezoną- žiemą nėra pomidorų ar agurkų, tai ir nėra. Aš nebedarau jokių konservų. Žiema- šakniavaisių laikas.

tai, kad beveik nebezdu biggrin.gif , tik šiaip savijauta siaubinga. Bet geriu vandenį, lyg jau gerėja, išmečiau tuos kopūstus doh.gif
--------
man taip gaila, kad negaliu pomidorų valgyti lotuliukas.gif daug labiau pergyvenu, kad negaliu pomidorų valgyti, nei, kad kokių tortų ar makaronų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 07 19, 16:48)
user posted image

ant tokio , tačiau šokinėju ne šiaip sau, o iš visos jėgos, keldama kelius kuo aukščiau ir kuo dažniau, iki tol kol nusivarau, uždūstu, pakerta kojas. Iki minutės tas trunka, atsipučiu keletą minučių ir vėl pakartoju. taip 3-4 kartai ir mankšta bei limfos varinėjimai baigti.

kaip faina smile.gif)))) drinks_cheers.gif

nusipirkau kokoso aliejaus, kaip ir sakei mirksiukas.gif jau kepu mesyte:)
Atsakyti
pala pala, o kur parašyta, kad dabar tau jų negalima, juk anglių juose nedaug?
žiū, rašo:
Vartojant kai kurias daržoves yra labai pabloginamos Candidos egzistavimo sąlygos. Tai yra:

avokadai, brokoliai, Briuselio kopūstai, gūžiniai kopūstai, žiediniai kopūstai,  agurkai, baklažanai,cukinijos, česnakai, porai, svogūnai, paprika, ridikėliai, jūros kopūstai,šparagai, špinatai, pomidorai, ropės, salierai.

!!!
Atsakyti
QUOTE(Wallis @ 2013 07 19, 16:53)

Ir be to, dar pas mus labai fainiai kai kuriuose prekybos centruose yra nuorodos tevams kuri kasa tinkama pravest vaikus, t.y. be saldumynu smile.gif
nusipirkau siandien kokosu miltu, ziauriai brangiai sumokejau, reikes internete dairytis pigiau.

kurioj saly cia taip rupinasi?
as snd Prismoj buvau, visai be galvos. tiesa sakant as ten tik antra karta buvau, net galvoj nebuvo kad viska reik svert doh.gif

o pas mus yra kokoso miltu?

ir jei kokosu produktai geri - tai gal ir pati kokosa yra naudinga valgyt?
Atsakyti