Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai kalba apie viską

QUOTE(vira @ 2013 10 01, 13:09)
Maniškei tai net pusvalandžio nereikia,čia pat nubausta,negavusi ko nors ar pan. verkia ir rėkia - "nuramink!"  O aš vis neapsisprendžiu - ar čia raminti,ar ne g.gif  Bet dabar sumąsčiau,kad tai kaip ir skatinimas blogo elgesio - pasielgė blogai,o mano dėmesį gauna...

Mes sutarėme, kad jei 'nori dėmesio" tai reikia ateititi ir pasakyti "man reikia tavo dėmesio/apkabinimo", o jei ožiai puola, ta žinia, jie mėgsta vienatvę, ir su niekuo nesidalijami.... o be to - gali užkrėsti laugh.gif va, katę tai išmokė nagus griaužti laugh.gif

Sugalvoti ką nori valgyti - leidžiu, bet tada negalima atsisakyti valgyti. Ne visada aišku... nes 15 kartų per savaitę kepti varškėčiai - ryškiai per daug. nors dabar jau ir norai platesni....

Šelma - kiek Klaidui metų?

oi, matau.. g.gif
Čia jam tas etapas 'suaugusieji - kvailiai, tik aš vienas gudras, dar - keli draugai pakenčiami"?

Bandyčiau įvardinti tiesiai 'tu pyksti, tik nelabai žinau dėl ko". Ne apie pagarbą kalba, manyčiau, o apie tai, kaip priimti save patį ir ? dirgiklius? savikritiką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 01 spalio 2013 - 14:43
Apie paauglius nieko neišmanau,tai nekomentuosiu.O apie kitus pasakysiu taip: (pomidorus į dėžutę ir paštu )jei kažkas nesusitvarko su mano vaiku,tai to kažko problemos.Tik vaikų gaila verysad.gif
Maniškis skaito tekstą,paverkia,paburba panosėj,kad niekad neišmoks ir vėl skaito...
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 10 01, 15:26)
Raganos kokios  biggrin.gif  Aš visada paklausiu ko nori valgyt, paeiliui visi galvoja kas pusryčiams, pietums ir vakarienei, kad man nereiktų  cool.gif

Jeigu maniskis gebetu sugalvoti bent jau i savaite karta kas pusryciams, pietums ir vakarienei tikrai klausciau bigsmile.gif Dabar jei klausciau tai valgytumem tik blynus ir karbonadus lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(liute @ 2013 10 01, 14:09)

Šypsena, tu paklausyk Alfijos, kai ji tau sako "jis tik keturmetis berniukas

Kazkaip tavo posto nebuvau perskaicius, nu jis gi ne keturmetis, jam jau 5 metai ir 4 menesiai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 10 01, 15:26)
Raganos kokios  biggrin.gif  Aš visada paklausiu ko nori valgyt, paeiliui visi galvoja kas pusryčiams, pietums ir vakarienei, kad man nereiktų  cool.gif

Bėdos su Klaidu mokykloj, piktas, grubus, atsikalbinėja, negerbia mokytojų ir nesiskaito su jais, šoka į akis pasakius pastabą (namie irgi)- ką darom  4u.gif Pokalbiau apie pagarbą neveikia, baudžiant tas pyktis tik dar daugiau auga, užspiesta į kampą jaučiuosi  verysad.gif

dabar jo toks amžius kai su juo gražumu reik biggrin.gif . Moralizavimas neveiks. Teks išbūti tą baisųjį etapą. Aš jau išbuvau keturis kartus, ant kulnų stovi penktasis. Žodžiu tau dar tik pradžia- išgyvensi tikrai. Visus tuos likusius kartus irgi. Namuose ignoruodavom ir stengdavomės nemoralizuoti. Skriausdavom paauglius paprastais būdais. Eidavom kur prie upės, ar šiaip kur- maištautojo nesivesdavom, taip ir sakydavom tau mūsų kvailų ir mažų kompanija per prasta- tu lieki namie ir čia tvarkaisi sudedi ką reik į mašinas, lygini, grindis plauni, sukabini rūbus išmėtytus. Įsiutę likdavo ir tvarkydavo(mums na zlo biggrin.gif ) namai blizgėdavo. Aišku nesišnekėdavo su mum parėjusiais. Mokytojai skundžiasi tik tada- jei turi kam skųstis. Tuo tarpu nesiklausyk jų ir viskas. Darbas jų toks, kaip ten bebūtų, su vaikais susitvarkyti ir dirbti. Jei jau visai tam paaugliui namuose šūdinai viskas- visada rekomenduodavom užsidirbti pragyvenimui. Pvz. namų tvarkymas, draugų kiemo aplinkos tvarkymas. Tada iš užsidirbtųjų atskaičiuodavom už komunalines, jei maitinasi kartu- už maistą, jei ne tegu nusiperka ir verdasi pats. Nesąmonės apie 2-3 mėnesius trukdavo, paskui jau labai norėdavo bent namuose to įprasto gyvenimo. Mokyklos nesiskundė.
Papildyta:
QUOTE(Sypsena777 @ 2013 10 01, 16:26)

Kazkaip tavo posto nebuvau perskaicius, nu jis gi ne keturmetis, jam jau 5 metai ir 4 menesiai  cool.gif

emociškai jis visiškas keturmetis. Nepriaugęs emocinės raidos. Čia ir kertatės.
Atsakyti
Kažkada buvau skaičius,kad maždaug tokio amžiaus vaikai pradeda norėti tik tam tikro maisto,ten buvo patarimas,kad leisti...Kada nors atsivalgys biggrin.gif Bet pati su tuo nesusidūriau...
Šelma,maniškėm iki paauglių dar toli,tai net nežinau,ką patart..Kažkada skaičiau gerus atsiliepimus apie šią knygą : http://www.tytoalba....s_buttons=1,gal pašviesins tau gyvenimą? Nors teorija ir lieka teorija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vira: 01 spalio 2013 - 15:48
QUOTE(alfija @ 2013 10 01, 15:44)

emociškai jis visiškas keturmetis. Nepriaugęs emocinės raidos. Čia ir kertatės.

GN vaikai visi vėluoja su emocine raida turbūt....
Bent jau maniškė.
Šypsena - su kuo renkasi draugauti tavo vaikas? lygiais, jaunesniais, vyresniais? Maniškė - su jaunesniais. Interesai matyt vienodesni.
o va 'draugai vaikinai", taip jau išpuolė - visi vyresni - pusbrolis, kiemo draugas, kolegės vaikas.... visi - 5-6 klasių mokinukai.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 10 01, 16:49)
Bent jau maniškė.

ir maniškis. Ir mažiukė jau vėlavo, bet buvo paimta dar laiku- tai emocinės raidos vytis ir nereikėjo.
Atsakyti
Mano dičkė jaunesnė už Klaidą, tai realiai patirties su tokio amžiaus kaip taviškis neturiu. Tačiau maniškė nelengva ir kitokia paauglė.

Ji jau paauglė ir ateina tas etapas, kai iš tėvų norisi palaikymo nesvarbu kaip jai sekasi ir ką prisidirbo, tačiau labiau girdima jau tai ką sako kiti jai turintys autoritetą. Mano dičkei labai padeda įsitraukimas įveiklą kur yra bendravimas su suaugusiais ar vyresniais, ne tik su bendraamžiais paaugliais.

Net ir šunį ji kartais vedžioja susitarusi su mano drauge, eina pas ją į svečius gerti arbatos be manęs. Mano draugė nuo senų laikų domėjosi šunimis, dičkė irgi domisi, daug žino apie visokias veisles, auginimą. Toks pabendravimas jai išeina labai į naudą daug labiau nei kad bendrautų su kita paaugle besidominčia šunimis.

Taip pat ji įsitraukusi į vieną iš paaugliams skirtų veiklų kur grupelė nedidelė ir vadovė daug bendrauja su ja ir asmeniškai, kartais pasikviečia į kavinę. Būna susitikimai, renginiai, bendra veikla, važinėja ir į kitus miestus ir t.t. Ne kartą mums visai šeimai dėl to tenka keisti ir aukoti savo planus. Bet Man toks jausmas, kad šiuo momentu labiausiai dičkę keičią į gerąją pusę ir daro teigiamą įtaką būtent šie pabendravimai.

Abiem atvejais aš galiu pasitikėti tais suaugusiais su kuriais ji bendrauja (tai irgi yra svarbu).

QUOTE(Šelma @ 2013 10 01, 14:26)
Bėdos su Klaidu mokykloj, piktas, grubus, atsikalbinėja, negerbia mokytojų ir nesiskaito su jais, šoka į akis pasakius pastabą (namie irgi)- ką darom  4u.gif Pokalbiau apie pagarbą neveikia, baudžiant tas pyktis tik dar daugiau auga, užspiesta į kampą jaučiuosi  verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ute: 01 spalio 2013 - 17:30
QUOTE(Karusia @ 2013 10 01, 16:49)
Bent jau maniškė.
Šypsena - su kuo renkasi draugauti tavo vaikas? lygiais, jaunesniais, vyresniais? Maniškė - su jaunesniais. Interesai matyt vienodesni.
o va 'draugai vaikinai", taip jau išpuolė - visi vyresni - pusbrolis, kiemo draugas, kolegės vaikas....  visi - 5-6 klasių mokinukai.

Jeigu yra galimybe rinktis, tai jis daugiau bendrauja su savo bendraamziais arba vyresniais. jeigu buna tarkim metais ar dviem jaunesni uz ji, tai jis nelabai, jis daugiau imasi vaidmens kaip priziuretojo, priziuri, kad kas nenutiktu, dalinasi zaislais, bet tada jis zaidzia sau draugas zaidzia sau, bet jis ji priziuri.

Darzelyje, kada jau buna nervuotas labai tai bendrauja tik su savo simpatija mergaite, ji visada su juom draugauja graziai, nepriklausomai koks jis oziukas.
O su berniukais darzelyje draugauja tik su tais, kurie pasiute, musasi ir is grupes pati blogiausia pavyzdi rodo, kaip jau jiems uzknisa maniskio oziai jis tada graziai vel prisitrina prie savo simpatijos ir zaidzia su ja, stato, verda valgyti ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2013 10 01, 17:30)
Mano dičkė jaunesnė už Klaidą, tai realiai patirties su tokio amžiaus kaip taviškis neturiu. Tačiau maniškė nelengva ir kitokia paauglė.

Abiem atvejais aš galiu pasitikėti tais suaugusiais su kuriais ji bendrauja (tai irgi yra svarbu).

Ute - kaip smagu skaityti, kad ir tie autoritetingi suaugusieji skiria jai dėmesio bei laiko ir mielai bendrauja. wub.gif Net pagalvojau apie save, tikrai ir man paauglystėj taip pat patikdavo bendraut su suaugusiais rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 10 01, 15:39)
Čia jam tas etapas 'suaugusieji - kvailiai, tik aš vienas gudras, dar - keli draugai pakenčiami"?

Tikrai taip, visi durniai tik jis vienas gražus ir protingas doh.gif Ale, tikrai gražus wub.gif Nespaudžiu labai "nematau, negirdžiu ir neimu į galvą", tikiu kad išaugs tą piktuma, bet va kirba kažkur giliai- o jei ne? jei ir bus toks susiraukęs, viskuo nepatenkintas diedas aplinkui tik durnius matantis unsure.gif Man gi jo žmonai į akis reiks pažiūrėt doh.gif Žiūžia visiškas. Vienintelį gerbia, tai tėtį, jis jam- cic ir nebesišakoja, dirba noriai su juo padeda (na, už sunkius darbus algą gauna bernai, jei ką daro, tai iš dūšios), aš tai ta višta kurį protą knisa ir nežino prie ko prisiknisto, o visi likę tai.... doh.gif Pasakykit, kad išaugs ax.gif

QUOTE(alfija @ 2013 10 01, 16:44)
Eidavom kur prie upės, ar šiaip kur- maištautojo nesivesdavom, taip ir sakydavom tau mūsų kvailų ir mažų kompanija per prasta- tu lieki namie ir čia tvarkaisi sudedi ką reik į mašinas, lygini, grindis plauni, sukabini rūbus išmėtytus. Įsiutę likdavo ir tvarkydavo(mums na zlo biggrin.gif ) namai blizgėdavo.

Šitas geras, imu biggrin.gif

QUOTE(vira @ 2013 10 01, 16:48)
.Kažkada skaičiau gerus atsiliepimus apie šią knygą : http://www.tytoalba....s_buttons=1,gal pašviesins tau gyvenimą? Nors teorija ir lieka teorija.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šelma: 01 spalio 2013 - 20:28
QUOTE(Šelma @ 2013 10 01, 20:28)
. Vienintelį gerbia, tai tėtį, jis jam- cic ir nebesišakoja, dirba noriai su juo padeda

aš tai ta višta kurį protą knisa ir nežino prie ko prisiknisto, o visi likę tai....  doh.gif  Pasakykit, kad išaugs  ax.gif

tai ir neknisk vaikui proto, tegul tėvas knisa bigsmile.gif
Atsakyti