Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadų apšiltinimas polistirolu

QUOTE(Giedruolė @ 2011 02 06, 22:36)
gal tėvulis ką pakomentuos...
tarp kitko. pas vieną žmogelį  struktūra. kažkaip praeinant su reikalais, stuktelėjau į sieną, tai garsas buvo kaip tuščio barabano... dar po to specialiai pabarbenau kitose vietose. kaip suprasti? juk taip neturėtų būti. kas galėjo būti padaryta ne taip? Šiltinimas polistirolu.

na siaip tai taip ir skamba, panasiai kaip gipskartonio siena, bent kiek as bandziau stuksenti
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 02 06, 22:36)
gal tėvulis ką pakomentuos...
tarp kitko. pas vieną žmogelį  struktūra. kažkaip praeinant su reikalais, stuktelėjau į sieną, tai garsas buvo kaip tuščio barabano... dar po to specialiai pabarbenau kitose vietose. kaip suprasti? juk taip neturėtų būti. kas galėjo būti padaryta ne taip? Šiltinimas polistirolu.


Faktas tas kad su putom klijuojant daug ploto tiesiog neprisiklijuoja nes nera kliju-putu,tai ir barska tas pulistirolas. Kitas dalykas kai klijuoji su cementiniu misiniu. Jei lygios sienos su sukom lapa prabegai ir viskas.. Priklijuoji visu plotu. O filmukas tai biski psurdeku nesa.. teisingai Tiutis sako.. Nellaukia kol izdzius klijai ir plesia zeemen lapa.. doh.gif Tipo va koks sudas.. Na aisku reikia putas pareklamuoti,pagirti,juk tam ir kurtas filmukas..
Atsakyti
na reikes pabandyti kitur pastuksenti... bet man toks jausmas kad ten tuštuma. galvoju gal armavimo sluoksnis nuo EPs'o atšokęs neteisingai ką nors padarius...
Atsakyti
kas liecia ta reklamini filmuka.. Akivaizdziai matosi kad klijai (cementiniai) dar nesudziuve.. Pagal ka sprendziu? pagal tai kad plesiant nuo sienos dalis kliju lieka ant sienos,dalis ant putplascio. Suprantu kai nelimpa prie putplascio,bet kad nuo muro taip paprastai ,gerai isdziuve klijai atsoktu tai atleiskit,nesu mates dar tokio cirko.. As jau nebesneku kiek ten tu klecku teuzdeta ant to lapo...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 06, 22:50)
Faktas tas kad su putom klijuojant daug ploto tiesiog neprisiklijuoja nes nera kliju-putu,tai ir barska tas pulistirolas. Kitas dalykas  kai klijuoji su cementiniu misiniu. Jei lygios sienos su sukom lapa prabegai ir viskas.. Priklijuoji visu plotu.  O filmukas tai biski psurdeku nesa.. teisingai Tiutis sako.. Nellaukia kol izdzius klijai ir  plesia zeemen lapa.. doh.gif  Tipo va koks sudas.. Na aisku reikia putas pareklamuoti,pagirti,juk tam ir kurtas filmukas..

tikrai ne del to barska, bet kuri fasada pabarskink manau bus tas pats garsas. Va su sukom man variantas visai patiktum bet sienos kaip stiklas turi buti.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2011 02 06, 23:42)
tikrai ne del to barska, bet kuri fasada pabarskink  manau bus tas pats garsas. Va su sukom man variantas visai patiktum bet sienos kaip stiklas turi buti.


kai tustuma po pulistirolu ir barska.. Manai uzklijuoti lygiai su sukomis (12mm ) ant pvz arko blokeliu butu sunku? nemanau,O jei fasadas turi duobiu,paprasciausiai pries klijuodamas su tais paciais klijais ir ilga reika fasada pereini ir viskas,no problem.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2011 02 06, 23:47)
kai tustuma po pulistirolu ir barska..  Manai uzklijuoti lygiai su sukomis (12mm ) ant pvz arko blokeliu butu sunku? nemanau,O  jei fasadas turi duobiu,paprasciausiai pries klijuodamas  su tais paciais klijais ir ilga reika fasada pereini ir viskas,no problem.


Del atplesimo nuo sienos pritariu, kad ten pavaizduota nesamone, siaip netgi pats kliju pardavejas rekomenduoja jei yra nepatyres klijuotojas ispjauti tris kubelius ir pabandyti priklijuoti prie sienos, t.y pasitreniruoti, paziureti ar gerai uzmaise klijus ir panas. Jei viskas gerai, sekancia diena nenuplesi nuo sienos tikrai, nes jau taip galima atplesti tai naudojant tuos pacius klijus armavimui (jei tai butu klijai- ir kartu skirti armavimui) tai turetu nukristi visa armuote.

Jei siena lygi ant bet kuriu blokeliu turetum galeti uzklijuoti naudojant sukas, as manau uzbaigiant ta tema kas geriau ar putos ar klijai tai reiktu sukonkretinti teorine dali, nes praktiskai kiek matau cia niekas nebandes su klijais ir su putom, tai beprasmiska gincytis:

Priimam kad daro vienas zmogus, ir daro pats sau, rankos tiesios.
Putos:
labiau taupomas laikas, nei darant su klijais, bent jau teoriskai tai fatkas, vien del kliju maisymo, laukimo 5 min kol jie isbrinks, kibiru tampymo, uznesimo ant lapo, nereikia transporto kad atsivezti 40 maisu namui, toliau nereikia vietos kur sandeliuoti maisus, saugoti juos nuo dregmes, jei visai tai planuojama rudeni, reiktu per du kartus pirkti klijus, kadangi uzhsipirkus 40 maisu, ir nespejus atlikti darbu puse maisu teks ismesti del netinkamu saugojimo salygu.
Pradzioje reiktu pirkti kelis flakonus pabandymui, kadangi kaip cia anksciau kazkas minejo dirbo su tais ceresit ir keikesi, kadangi labai kilnojo lapus, su penosil pretenziju nebuvo, apie soudal negirdejau nei teigiamu nei neigiamu atsiliepimu. Su tom paciom putom galima uzpurksti tarpus, kas leidzia galbut gauti didesnes nuolaidas perkant didesni kieki putu, nes ju reikes ir klijavimui ir tarpams. Putu stingimas yra nuo 1 iki 2 val. Su putom nelabai ka prizaisi kai siena neatitinka reikalaujamu normu, gali buti didele isheiga. Taip pat su putom ribotas lapo pataisymo laikas, t.y sunkiau taisyti nei su klijais.

Klijai:
Reiktu naudoti klijus kurie skirti tik klijavimui, taip padidinant klijavimo patikimuma, o armavimo misini armavimui. Su klijais reikia labiau laikytis technologijos, t.y ziureti kad i siules nepatektu kliju. Reikalingi papildomi irankiai, elektra, maisytuvas, sukos ar spakliuote, pasiruostus klijus reikia suvartoti per tam tikra laika. Po kiekvieno uzmaisymo reikia plauti irankius. Iki pilno kliju sustingimo reikia islaukti nemaziau 24h. Turbut idealus variantas kai yra klijuojama su sukom, iseiga kliju galbut didesne, bet lapas priglunda visu savo plotu, tas tinka lygioms sienoms. Klijuojant klijais sienos nelygumas galimas iki 1 cm naudojant 2 metru gulsciuka, kitu atveju reikia sienas lyginti, tas pats galioja PU. Kiti kliju minusai ar pliusai isvardinti virsuj.

Na is teoriniu palyginimu tikrai nei viena technologija nera super pranasesne uz kita, nebent ateis cia kazkas ir pasisakys kad yra padares 5 namus su klijais ir 5 namus putom, ir kad klijai yra sh o putos super, arba atvirksciai arba skirtumo nera.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2011 02 06, 19:33)
Su tokiais argumentais nera ka ir daugiau kalbeti ,neisaugot dar is ...


mokytojams vieta mokykloje.sekmes
Atsakyti
Gal kas rekomenduotumet gerus stogo pakalimu meistrus?
Atsakyti
tai parašykit bent miestą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 02 08, 21:26)
tai parašykit bent miestą biggrin.gif


vilnius
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2011 02 08, 21:26)
tai parašykit bent miestą biggrin.gif



Vilnius biggrin.gif
Atsakyti