Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba X, angl. Paleo, Primal

QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 16:45)
Čia tas ir yra grybas ? Jei taip tai prisiminiau, kad jaunystėje tokie kleckai mistifikuoti vaikščiojo kaip apsauga nuo nelaimės draugų tarpe. Tipo jam vardą reikia duoti, auginti, ir kai nuo jo atskyla kitas grybas, duoti kam nors kitam. O senajį ištraukti, sudžiovinti ir visada prie savęs laikyti. Dar kartu ir kažkoks tekstas su juo būdavo. tai savo džiovintą grybą neseniai radau tarp makulatūros ir sudeginau.  biggrin.gif


Taaaip! Joa, pamenu, kad vaikai būdami kažkokias nesąmones su tuo grybu darydavom biggrin.gif ot geras amžius buvo biggrin.gif
Mano grybas va kaip atrodo. Aš jam ir vardą sugalvojau biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Man tie grybai atrodo kaip blynai, istraukei ir slept i keptuve lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šiais metais pirmą kartą pasėjau juodųjų ridikų, auga gražiai, nors sėjau jau birželio mėn.
Paskaičiau, kad jis turi labai daug naudingų mineralų ir vitaminų:
kalio net 1199mg, 9 magnio, 50 kalcio, 20 vitamino C ir kt.
Ir tik 4 angliavandeniai thumbup.gif
Šiandien pirmą kartą paragavau, įtarkavusi į troškinį kartu su morkomis, kopūstais ir faršu. Kartumo visai nesijautė. Šviežio atsikandau - kartoka.
Pasirodo, jis tirpdo akmenis, skatina tulžies išsiskyrimą.
Gaila, Kustucei jau per vėlu šios žinios, o ji taip norėjo sužinoti, kas tirpdo akmenis:(
Ar valgote juodąjį ridiką? Su kuo ir kaip? Pasidalinkite patirtimi:)


Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2013 07 25, 15:04)
Šiais metais pirmą kartą pasėjau juodųjų ridikų, auga gražiai, nors sėjau jau birželio mėn.
Paskaičiau, kad jis turi labai daug naudingų mineralų ir vitaminų:
kalio net 1199mg, 9 magnio, 50 kalcio, 20 vitamino C ir kt.
Ir tik 4 angliavandeniai thumbup.gif
Šiandien pirmą kartą paragavau, įtarkavusi į troškinį kartu su morkomis, kopūstais ir faršu. Kartumo visai nesijautė. Šviežio atsikandau - kartoka.
Pasirodo, jis tirpdo akmenis, skatina tulžies išsiskyrimą.
Gaila, Kustucei jau per vėlu šios žinios, o ji taip norėjo sužinoti, kas tirpdo akmenis:(
Ar valgote juodąjį ridiką? Su kuo ir kaip? Pasidalinkite patirtimi:)



tik vaikystės košmaas: išskaptuodavo jį, kaip puodelį padarydavo, įpildavo medaus į jį, ir būdavo tas medus, o tada kai gerklę skauda liepdavo suvalgyt tą medaus šaukščiuką... nesuprantu kodėl tada tik taiiiipppp bjauriai neskanu būdavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 07 25, 16:48)
Taip, Pur Pur, tas pats čia smile.gif mes iš ''dieduko'' darydavom akmenukus- na sugniaužai grybą ir džiovini ir gaunas akmuo iš jo, laimę nešantis. smile.gif |Dar kefyrinius ryžius turėdavom ir darydavom girą, su razinom.. na ne piene juos augindavom, baisiai jie greit veisdavos biggrin.gif



QUOTE(Elata @ 2013 07 25, 16:49)
Taaaip! Joa, pamenu, kad vaikai būdami kažkokias nesąmones su tuo grybu darydavom biggrin.gif ot geras amžius buvo biggrin.gif

Siaubas! Bet gi to skysčio viena išvaizda kokia bjauri... veukt. lotuliukas.gif Nu, čia nekalbu apie tavo gražuolį su vardu. biggrin.gif
Sedindriuke, aš ir auginau kažkokius ryžius. Panašūs į haribo meškiukus, tik skaidrūs balti. Trys šaukštai cukraus, trys ryžių, šešios razino ant trijų litrų vandens. Kažkokia gira gaudavos. Dabar galvoju, kad ir su laipsniu. Ir tuos ryžius bandydavau ragaut.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 15:11)
Siaubas! Bet gi to skysčio viena išvaizda kokia bjauri... veukt.  lotuliukas.gif Nu, čia nekalbu apie tavo gražuolį su vardu. biggrin.gif
Sedindriuke, aš ir auginau kažkokius ryžius. Panašūs į haribo meškiukus, tik skaidrūs balti. Trys šaukštai cukraus, trys ryžių, šešios razino ant trijų litrų vandens. Kažkokia gira gaudavos. Dabar galvoju, kad ir su laipsniu. Ir tuos ryžius bandydavau ragaut.



to skysčio visokių skonių galima pasidaryt biggrin.gif biggrin.gif

mhm bus tie patys ryžiai, kur bendradarbės bendradarbėms nešdavo vis biggrin.gif taip dalybos vykdavo... taip ir sakoma, kad grybą turi atiduoti kažkas, o ne pirkti jį turi...
Atsakyti
Šiuo metu turiu daug baltų ridikų. Bet jų kvapas kažkoks pabezdėtas, tai tik supakuoti arba sutroškinti įmanomi maistui. Skonis tai geras. Traškus.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 07 25, 08:51)
siandien ryte sugalvojau, kad bananiniu blyneliu seniai dariau, bet nenorejau su blynu formom terlintis, tai gavosi keksiukai  biggrin.gif dar turejom svecia, tai is dvieju bananu ir 4 kiausu trys zmonesi pavalge  lotuliukas.gif dar dejau kokosu miltu 2 saukstus ir migdolu maltu sauksta, vaniles ir su saldytom-atsildytom melynem - tik paruko  thumbup.gif

as panasu pyraga kepiau vakar.
o jums kartumo nuo kokoso miltu nesijaucia? toks lengvas bet lieka man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ativas: 25 liepos 2013 - 16:45
veukt tie grybai ir pelesei, net skrandis verciasi.
keksiukai buvo labai saldus del bananu, net per saldus sakyciau.
Atsakyti
Merginos, patarkit ka su juodaisiais ridikais daryti? Turiu ir nezinau kaip juos sunaudoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 07 25, 18:53)
Merginos, patarkit ka su juodaisiais ridikais daryti? Turiu ir nezinau kaip juos sunaudoti  blush2.gif

Man tiek juodi, tiek balti patinka sutarkuoti su burokine tarka, sumaišyti su grietine ir druska.
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 12:49)
Ruošiuosi rugpjūčiui. Gaminu lyd,sviestą. Kad užkniso su merliukais žaisti košiant, šiandien atradau kavos filtrą. Super skaidru. Bet labai lėtai... Gal kitą kartą retesnį naudoti reikėtų.  tongue.gif

Na nelabai suprantu, kam jus ji is viso kosiat? O gal kazkaip ne taip gaminat? ghee naudoju jau kokie 3metai. Visada darau pati. Niekada gyvenime nekosiau ir net minciu tokiu nekilo. Papasakosiu, kaip darau, gal ir jums pravers.
Imu du puodus - viena mazesni, kita didesni ( mazasis turi buti toks, kad is jo galetumet pilti skysti, neprapildamos i sonus - t.y. is jo skystis begtu grazia srovele, ten, kur jums reikia smile.gif). Istatau vienas i kita. I apatini pripilu vandens ir dedu ant pacios maziausios imanomos ugnies ar kaitinimo padalos(kad siltu labai letai ir labai nesmarkiai). I virsutini tuscia puoda dedu sviesta (naudoju arba Smetoniska arba paskutiniu metu Dvaro 82% - labai pasiteisino smile.gif). Gaunasi tokia garo vonele. Sviestas po truputuka istirpsta ir pradeda skaidreti. Nuskaidreja po kokiu 20-30min. Visi pieno baltymai lieka ant dugno, kaip nuosedos, o virs ju skaidrutelis geltonutelis ghee smile.gif Jokiu maisymu, jokiu putu graibymu ir pan!!! Kai jau nusprendziat, kad sviestas pakankamai skaidrus, tisiog imat ir is leto nupilat ji i inda kuriame ir laikysit ghee. Svarbu ziureti, kad nepatektu nei laselis tu apatiniu baltymu ( tikrai matysit, kada jie arteja. Tereikia laiku sustoti pilti). Viskas!!! Toki ghee siuo metu turiu daryta pries pusantru metu ir laikyta ne saldytuve(periodiskai netgi buvo apsvieciamas saules) - jis yra sviezutelis skanutelis ir puikiai kvepiantis - jokiu sugedimo pozymiu smile.gif Jei pilant pateko nors ir maziausias laselis tu baltyminiu nuosedu, sviestas taip gerai nebesilaikys - reikia laikyta saldytuve ir greitai suvartot ( na koki menesi ar du tai dar tikrai nieko jam neatsitinka ). Ta likusia baltymine dali galima suvartot kaip padaza ar uzpila per pora dienu(veliau sugenda), jei toleruojate pieno baltymus. Tie baltymai buna nei kiek nesudege ir net neuzvire proceso metu, todel pavojaus jokio sveikatai nekelia, jei gerai toleruojate laktoze smile.gif Jei kas neaisku - klauskit smile.gif
Atsakyti