QUOTE(Pur-pur @ 2013 07 25, 12:49)
Ruošiuosi rugpjūčiui. Gaminu lyd,sviestą. Kad užkniso su merliukais žaisti košiant, šiandien atradau kavos filtrą. Super skaidru. Bet labai lėtai... Gal kitą kartą retesnį naudoti reikėtų.
Na nelabai suprantu, kam jus ji is viso kosiat? O gal kazkaip ne taip gaminat? ghee naudoju jau kokie 3metai. Visada darau pati. Niekada gyvenime nekosiau ir net minciu tokiu nekilo. Papasakosiu, kaip darau, gal ir jums pravers.
Imu du puodus - viena mazesni, kita didesni ( mazasis turi buti toks, kad is jo galetumet pilti skysti, neprapildamos i sonus - t.y. is jo skystis begtu grazia srovele, ten, kur jums reikia

). Istatau vienas i kita. I apatini pripilu vandens ir dedu ant pacios maziausios imanomos ugnies ar kaitinimo padalos(kad siltu labai letai ir labai nesmarkiai). I virsutini tuscia puoda dedu sviesta (naudoju arba Smetoniska arba paskutiniu metu Dvaro 82% - labai pasiteisino

). Gaunasi tokia garo vonele. Sviestas po truputuka istirpsta ir pradeda skaidreti. Nuskaidreja po kokiu 20-30min. Visi pieno baltymai lieka ant dugno, kaip nuosedos, o virs ju skaidrutelis geltonutelis ghee

Jokiu maisymu, jokiu putu graibymu ir pan!!! Kai jau nusprendziat, kad sviestas pakankamai skaidrus, tisiog imat ir is leto nupilat ji i inda kuriame ir laikysit ghee. Svarbu ziureti, kad nepatektu nei laselis tu apatiniu baltymu ( tikrai matysit, kada jie arteja. Tereikia laiku sustoti pilti). Viskas!!! Toki ghee siuo metu turiu daryta pries pusantru metu ir laikyta ne saldytuve(periodiskai netgi buvo apsvieciamas saules) - jis yra sviezutelis skanutelis ir puikiai kvepiantis - jokiu sugedimo pozymiu

Jei pilant pateko nors ir maziausias laselis tu baltyminiu nuosedu, sviestas taip gerai nebesilaikys - reikia laikyta saldytuve ir greitai suvartot ( na koki menesi ar du tai dar tikrai nieko jam neatsitinka ). Ta likusia baltymine dali galima suvartot kaip padaza ar uzpila per pora dienu(veliau sugenda), jei toleruojate pieno baltymus. Tie baltymai buna nei kiek nesudege ir net neuzvire proceso metu, todel pavojaus jokio sveikatai nekelia, jei gerai toleruojate laktoze

Jei kas neaisku - klauskit