QUOTE(xiuke @ 2014 01 20, 23:47)
sveikutės...
po ilgos pertraukos nusprendžiau išsikepti batono duonkepėje ir vėl nepavyko

(duonkepę naudojama būdavo praktiškai tešlai susiminkyti, po kelių nevykusių bandymų išsikepti duoną duonkepėje), kepiau Tosterinį batoną (toks atrodo, pavadinimas), labai elementarus, bet nesigavo, gaila ir produktų ir 3 val. kepimo, batonas nepakilo, gabalas apkepė, o viduje tešla. Viską sudėjau pagal eiliškumą...Mielės ant viršaus ( sausos)...žodžiu vėl nusivyliau, kad net paprastas batonas nesigauna...kur bėdos, gal žinot merginos? kodėl nepakyla, gal duonkepės galia per silpna kepimui (Boman)
ačiū, kas atsakys...
Pirmiausia pasitikrink mielių galiojimą ir gamintoją. Su vienom lietuviškom, nors dar ir galiojimas nesibaigęs, man nekilo. Aš perku Dr. Oetker arba Fermipan. Šitos nė kart nepavedė.
Pabandyk mano firminį receptuką, kurį atsiderinau po n nesėkmingų bandymų:
1 kg kepalui:
2 valgomi šaukštai sviesto,
180 ml vandens,
200 ml pieno,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus,
4,6 puodeliai kvietinių miltų,
2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių.
plius įvairūs priedai. Viską dėti eilės tvarka, kepti su pagrindine(pirma) programa.
čia arbatinis šaukštelis, tai prie duonkepės esančio šaukštelio mažas galas. Puodelis-irgi prie duonkepės esantis "cup"
Su šiuo receptuku, net MB iškepa, kuris apie maisto gamybą