QUOTE(sivita @ 2014 02 10, 15:32)
Šita diskusija, karts nuo karto, vis kartojasi... Sakysite, buvo jau kalbėta apie tai...
Bet tai tikrai aktualu. O ir duoną šeimininkės pradėjo kepti namie, norėdamos vartoti kuo mažiau cheminių priedų (kurių būna parduotuvinėje duonoje), ir visokių kenksmingų susidarančių medžiagų, t.y., natūralią duoną.
Duonos vidus tai nepasiekia aukštos temperatūros. Bet sėmenys yra ne tik viduje, o ir paviršiuje. O paviršiuje - plutoje - temperatūra gana aukšta, tokia nepageidaujama sėmenims. Sakysite, tik mažuma sėklelių paviršiuj, bet kam jas deginti, kad ir kelias. Jei norit sėmenų, geriau užbarstyti ant riekelės duonos natūralių, ir tada valgyti...
Žinoma, niekas neverčia nenaudoti įvairių aliejinių sėklų duonoje, pasirinkimo laisvė Jūsų.
Bet tai tikrai aktualu. O ir duoną šeimininkės pradėjo kepti namie, norėdamos vartoti kuo mažiau cheminių priedų (kurių būna parduotuvinėje duonoje), ir visokių kenksmingų susidarančių medžiagų, t.y., natūralią duoną.
Duonos vidus tai nepasiekia aukštos temperatūros. Bet sėmenys yra ne tik viduje, o ir paviršiuje. O paviršiuje - plutoje - temperatūra gana aukšta, tokia nepageidaujama sėmenims. Sakysite, tik mažuma sėklelių paviršiuj, bet kam jas deginti, kad ir kelias. Jei norit sėmenų, geriau užbarstyti ant riekelės duonos natūralių, ir tada valgyti...
Žinoma, niekas neverčia nenaudoti įvairių aliejinių sėklų duonoje, pasirinkimo laisvė Jūsų.
pritariu







