Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus **

QUOTE(biesas66 @ 2013 08 23, 09:56)
As apie vata pavarysiu..  Kuom skiriasi ekovata nuo vatos? Yra nemazai skirtumu i ekovatos nauda.  Purskiama vata atseit nesukrenta nes ja purskia po spaudimu ir ji susitrombuoja. Joje nebuna jokiu siuliu,kaip dedant gabalais. Bet didziausias skirtumas tas kad per vata vejei svilpia,o ekovata neprapuciama. Jei i vata patenka vejas,jis isnesioja siluma ir vatos savybes zenkliai prasteja. tam kad vejas nepatektu turi labai sandariai viska padaryti,kas praktiskai neimanoma,vistiek kazkur praeis..Bet aisku geriau maziau negu visur. As dar ekovata pasirinkau del to kad man nereiktu prie vatos kisti nagu. Bjaurus darbas deti akmens vata. Dar vienas niuansas tas kad man apsisprendus deti purskiama vata nereikejo gaudyti tiksliu gegniu atstumu. Ant ko sutaupiau laiko.  O ir nera labai brangi ta vata kai skaiciuoji pvz kubinio metro kaina i kury ieina ir darbas. Pvz as radau vilniecius kurie deda thermofloc vata po 3,5 lito uz kilograma.  Siaulieciai paprase 4,4 lito  doh.gif  kiti zmogiukai is kaisedoriu lygtai  nori po 3,8 lito.    Prie visu tu kainu reikia papildomai skaiciuoti ir atvezima. Litas uz kilometra.
Kas liecia sildomas grindis antram, aukste tai nesu girdejes kad kas persidarytu i radijatorini.  Cia daugiau mitas.  Aisku jei jus nenaudosite geoterminio (lygtai ) tai jum nera taip svarbu  kas bus.  Pas mane kai bus geo tai as nori nenori desiu grindini. Nors is pradziu as niekur grindinio nenorejau smile.gif

Nu reiks placiau pasidometi ir su vyru padiskutuoti ka darysim... Del vejo tai mes priesvejine butumem papildomai deje. Ant sienu priesvejine irgi susidejom.

Imeciau kelias foto is siandieninio pasivaiksciojimo smile.gif Tikrai graziau be pastoliu ir brokas labiau matyti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki,

kaip sprendžiat klausimą dėl apdailos aplink vonią,kad reikalui esant būtų galima prieit prie santechnikos mechanizmų- dedat dureles ar plyšį apačioj paliekat ?Pastarasis labai nepraktiškas,nes sunku yra paskui po vonia isvalyt smile.gif Siūlo dėt revizines dureles,bet jos spalva balta,nebent nudazyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lettaa* @ 2013 08 23, 11:33)
Sveiki,

kaip sprendžiat klausimą dėl apdailos aplink vonią,kad reikalui esant būtų galima prieit prie santechnikos mechanizmų- dedat dureles ar plyšį apačioj paliekat ?Pastarasis labai nepraktiškas,nes sunku yra paskui po vonia isvalyt smile.gif Siūlo dėt revizines dureles,bet jos spalva balta,nebent nudazyt smile.gif

Yra dar varijantas. Is plyteliu pasidaryti istatomas dureles. Dureles darai taip kad atitaptu plyteliu siules su dureliu krastais. istatai dureles,uzputi silikonu,pagal uzpildo spalva ir poto sustingus padarai ypjova per silikona ir betkada tas dureles galesi issitraukti.
Atsakyti
Sveiki statytojai smile.gif Sienas turim, stogas pakeliui, reikia apie vidu galvoti jau - gal galite kas rekomenduoti patikimus santechnikus ir elektrikus? Dar grindininku reiktu smile.gif Kontaktai i az, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
As kai isirenginejau viena vonia tai dariau taip:
Vonia buvo pailga tai ilgaji krasta tiesiog plytelem, o siauraji krasta padare nusukama. Tiesiog medsraigsciais prisukta plokste kuri apklijuota plytelemis. Kaip Biesas sake siules sutampa su plyteliu siulemis. Jei bus reikalas tiesiog reikes ta sona nuimti, o uzdejus vel aptaisyti siules wink.gif Voniai jau kokie 7-10m dar neprireike nuimineti. Santechnika gera buvo supirkta. O prie WC (bakelis sienoje) tai meistrai vistik pasiule dureles ideti. Tai idejom net 2 dureles ir nudazem reikiama spalva wink.gif Jei labai idomu galesiu foto imest i pasta wink.gif Dabar ta vonia sesei tarnauja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 08 23, 08:42)
Aha, prasom placiau viska apie ta ekovata. Noriu viska zinoti, kodel ja renkates? Kuo paprasta vata blogiau?
Vakar buvo konstruktore. Padarys paskaiciavimus del antro auksto... Nors ji nustebus baisiai, kad noriu grindinio miegamuosiuose. Sako ar tikrai? Kiti sako paskui persidaro i paprasta radiatorini...

O as tik uz grindini mirksiukas.gif

QUOTE(biesas66 @ 2013 08 23, 09:56)
As apie vata pavarysiu..  Kuom skiriasi ekovata nuo vatos? Yra nemazai skirtumu i ekovatos nauda.  Purskiama vata atseit nesukrenta nes ja purskia po spaudimu ir ji susitrombuoja. Joje nebuna jokiu siuliu,kaip dedant gabalais. Bet didziausias skirtumas tas kad per vata vejei svilpia,o ekovata neprapuciama. Jei i vata patenka vejas,jis isnesioja siluma ir vatos savybes zenkliai prasteja. tam kad vejas nepatektu turi labai sandariai viska padaryti,kas praktiskai neimanoma,vistiek kazkur praeis..Bet aisku geriau maziau negu visur. As dar ekovata pasirinkau del to kad man nereiktu prie vatos kisti nagu. Bjaurus darbas deti akmens vata. Dar vienas niuansas tas kad man apsisprendus deti purskiama vata nereikejo gaudyti tiksliu gegniu atstumu. Ant ko sutaupiau laiko.  O ir nera labai brangi ta vata kai skaiciuoji pvz kubinio metro kaina i kury ieina ir darbas. Pvz as radau vilniecius kurie deda thermofloc vata po 3,5 lito uz kilograma.  Siaulieciai paprase 4,4 lito  doh.gif  kiti zmogiukai is kaisedoriu lygtai  nori po 3,8 lito.    Prie visu tu kainu reikia papildomai skaiciuoti ir atvezima. Litas uz kilometra.

O kiek kg reikia vienam kv? blush2.gif nemoku paskaiciuot.. ax.gif o kaip su rasos taskais gaunasi ar susidaro?
Labai gerai parasyta apie vata, kad bet koks vejelis ir is jos niekas doh.gif
Na o mes dar mastom apie uzdaru poru putu, putimasi, bet neapsisprendziam doh.gif
O kaip tu Biesai pusi? i gegnes ar i stygas? Kokia atrama tam renkiesi, jei i stygas?

QUOTE(JEma @ 2013 08 23, 10:23)
Nu reiks placiau pasidometi ir su vyru padiskutuoti ka darysim... Del vejo tai mes priesvejine butumem papildomai deje. Ant sienu priesvejine irgi susidejom.
Imeciau kelias foto is siandieninio pasivaiksciojimo smile.gif Tikrai graziau be pastoliu ir brokas labiau matyti  doh.gif  lotuliukas.gif

bet liuks man jusu namukas, isskirtinis, nelietuvisko "tipazo". thumbup.gif
Atsakyti
Tai o jei priesvejine yra vata? Tipo vistiek blogai?

Taip, nestandartas tas musu namelis. Todel daugeliui nelabai priimtinas. Mes su vyru siuolaikiski, nebijom buti "kitokie". Kolkas man viskas patinka smile.gif

Kur lauko duris perkat? I ka labiausiai kreipiat demesi be dizaino aisku smile.gif Reikia jau ju kazkur dairytis... Nezinau nuo ko pradeti kad kokiu lievu neisigytumem. Vistik jos ir siltos turi buti...
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 08 23, 12:30)

Taip, nestandartas tas musu namelis. Todel daugeliui nelabai priimtinas. Mes su vyru siuolaikiski, nebijom buti "kitokie". Kolkas man viskas patinka smile.gif

Kur lauko duris perkat? I ka labiausiai kreipiat demesi be dizaino aisku smile.gif Reikia jau ju kazkur dairytis... Nezinau nuo ko pradeti kad kokiu lievu neisigytumem. Vistik jos ir siltos turi buti...

aciu, kad priminei, MB irgi sako uzklausk, gal ka kas patars g.gif o as jau buvau pamirsusi ko jis manes klause, taigi sis klausimas ir man aktualus mirksiukas.gif
Saunu, kad nebijoje buti "kitokie"

Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 08 23, 13:30)

Užsisakiau Duruvoj. Metalines, Forto gamybos. Jos lieto metalo, be jokiu kniedziu ir pan. Tėvai jau 10 metų turi įsidėję-kaip naujos. Ir saugios. Be to dabar jau yra ir medžio imitacijos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Antklode @ 2013 08 23, 14:28)
Užsisakiau Duruvoj. Metalines, Forto gamybos. Jos lieto metalo, be jokiu kniedziu ir pan. Tėvai jau 10 metų turi įsidėję-kaip naujos. Ir saugios. Be to dabar jau yra ir medžio imitacijos thumbup.gif

Mama irgi turi Forto duris is kiemo puses... Kokybe gal ir gera bet SALTOS baisiai. Kaip dabar ju silumines savybes?
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2013 08 23, 13:05)
O as tik uz grindini mirksiukas.gif
O kiek kg reikia vienam kv?  blush2.gif  nemoku paskaiciuot.. ax.gif o kaip su rasos taskais gaunasi ar susidaro?
Labai gerai parasyta apie vata, kad bet koks vejelis ir is jos niekas  doh.gif
Na o mes dar mastom apie uzdaru poru putu, putimasi, bet neapsisprendziam  doh.gif
O kaip tu Biesai pusi? i gegnes ar i stygas? Kokia atrama tam renkiesi, jei i stygas?
bet liuks man jusu namukas, isskirtinis, nelietuvisko "tipazo".  thumbup.gif

I kuba eina apie 45 kg vatos.

Mano puse stogo gegnes,puse stygu. Per viduri namo eina nesantis balkis kuris ir laiko gegnes su stygom.

Del putu as turiu nekokia nuomone.. Sakoma kad per 6 metus CO2 dujos iseina ( jei uzdaru poru putos) ir belieka elementarus pulistirolas uz kury sumoketa buvo daug. Pvz man stogo 100 m2 kainuos nuo 7100 iki 8000. Jei purksciau PU putas nuo 15 t iki 20. Net nera ka svarstyti,jau nekalbant ir apie tai kaip mediena tose putose jausis nekvepuodama. Apie atviru poru putas tai isvis nesneku...

Papildyta:
QUOTE(JEma @ 2013 08 23, 13:30)

Priesvejine vata yra liuks jei jni teisingai sudeta.Tai yra be tarpu. issprendzia daug problemu.Bet tiesa pasakius mazai kas ja deda del didokos kainos.

Man jusu namelio stilistika labai wub.gif ,tik perbrangi mano kisenei smile.gif Prisiminkit visada,kad jus nama statote sau,o ne kaimynams,todel jei jiem tipo nepatinka,jum nuo to neturetu sirdi skaudeti,svarbu kad jusu sirdis jaustu dziugesi privaziavus prie namo.
Papildyta:
QUOTE(Antklode @ 2013 08 23, 15:28)

Metalines durys yra saltos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 08 23, 20:14)
Prisiminkit visada,kad jus nama statote sau,o ne kaimynams,todel jei jiem tipo nepatinka,jum nuo to neturetu sirdi skaudeti,svarbu kad jusu sirdis jaustu dziugesi privaziavus prie namo.Papildyta:
Metalines durys  yra saltos.

Auksiniai žodžiai thumbup.gif
Atsakyti