Įkraunama...
Įkraunama...

***Šiauliečiai stato namus **

Sveiki, nesenai prisijungusiems smile.gif

O aš, visiuose miesto, ir užmiesčio/priemesčio pusėse turiu draugų, pažįstamų, bičiulių ir nieko sudėtinga susisiekti jeigu automobiliu smile.gif Bet į aplink esančią infrastruktūrą reikia atsižvelgti. Gal tik į Ginkūnus važiuojant nuobodžiauju, bet tikrai jie netoli, o ir ne kaimas smile.gif nors ir ne miesto teritorijai priklauso. Medelynas man irgi yra vietom artimas visai, bet yra ir tolimas vietomis, ir kažkoks užgrūzintas labai. Ai, svarbu, kad būtų geras gruntas, garantuotai elektra bent greta, dujos, jei kas tikisi jų, H2O nuotekos, o šiaip, rinktis ten kur širdis ir mintys prašys sugrįžti ir darkart apžiūrėti smile.gif Jeigu iš pirmo karto neužteko. Atstumimo nuo kokio sklypo reakcija ir turėtų suveikti spontaniškai smile.gif Namai-kur širdis, kur šeima ir be abejo konfortabilumas smile.gif Sekmės paieškose.

P.S. Ten kur 24t Medelyne parduoda, ir už 14a, tai labai įtartinai pigu pagal išvardintas gerybes aplink sklypą, susidaro nuomonė, kad gal už arą tokia kaina, nes anam raj. geresnėse vietose vis dar "šūkauja" prabangiom kainom.

Dėl sklypo dydžio nereikia bijoti ir tų 6a smile.gif viskas priklauso nuo poreikių, patikėkite. Pas mus 6 su viršum, o tilpo namas 200kv.m, namas pakankamai atitrauktas nuo sklypo ribos, auto vietos pakankamai kieme, o ir garažas yra, o kiemelis nemažas dar likęs, kaip aš sakau-tralivali pakanka, ir poilsiui, ir darbeliams, ir medeliams. Su saiku smile.gif mums užtenka.

zodziu pas mus yra tokia situacija, mes dabar sumetem pinigus kaimynui, kad jam atvestu elektros dezute, kai ji jau stoves, tada tik mes galesim sumoketi pinigus lesto kad pradetu mums vesti, o kadangi kliuciu milijonas ir daug ten nesutinkanciu zmoniu kad tarkim vestu pro juos ir t.t tai ir prasideda visos bedos ir tai tesiasi jau 1.5m ir as jau nebesitikiu kad siemet isvis tam kaimynui ives. Musu jau kasdienybe - kiekv pirmad skambiname i lesto ir klausiame ar jau gal ves ta elektra, ir isgirstame, kad tas nepasiraso arba jau greit suderinsim viska

Ta problema tikrai opi, bet iš savo patirties rašau jums, kad skambučių jau neužteks schmoll.gif Pas mus linija šalia sklypo ėjo ir kiek reikėjo kelio nueiti, ir skambučiai, pažadais lyg makaronais ausys nukarstytos, ėjimas tiesiai pas juos, paskui per pažįstamus, per kur ir kaip tik...net aukščiausiam taške-akis į akį smile.gif Bet pas mus jau ir sutartis buvo su datom iki kada turėjo būti, ir pinigai jau buvo sumokėti, o jie vis darbais apsikrovę ir į grafikus netelpa doh.gif Gale jau kiekvieną dieną kaip Tėve mūsų ir tai, be pažinčių ir... turbūt dar ilgai rymoti. Šiai dienai jau kaip slogus sapnas, bet nuosėdų dar likę, likę... o dar kai paskaitau kaip kiti vargsta doh.gif
P.S. Nesupratau kodėl jūs sumokėjote, dasimetėt prie kaimyno? ką? jam el. nereikėjo? kad jūs su juo per puse, o dar ir už save reikės mokėti, arba kažko nesupratau iki galo ax.gif Bet sekmės, stiprybės ir daugiau iniciatyvos su jais, Vardan tos-Šviesos biggrin.gif

Išsiplėčiau aš ogogo, bet dar dėl drenažo. Kaip tik mes kasinėsim žemę, tiesim lietaus nuotekų sistemą ir man užsiminė, kad užteks jos, kad drenažo atskirai nereikia, pas mus yra ir su priemoliu tokiu g.gif Tai rakinėjam galvas dabar, ar būtinas tas drenažas išties.

Atsakyti
QUOTE(ŽaliaMergelė @ 2013 10 04, 14:39)
Sveiki, nesenai prisijungusiems  smile.gif

P.S. Nesupratau kodėl jūs sumokėjote, dasimetėt prie kaimyno? ką? jam el. nereikėjo? kad jūs su juo per puse, o dar ir už save reikės mokėti, arba kažko nesupratau iki galo ax.gif  Bet sekmės, stiprybės ir daugiau iniciatyvos su jais, Vardan tos-Šviesos  biggrin.gif

todel kad jei butume nesusimete jis nebutu paskui leides mums vestis ir paraso nedetu kai mes noretume, zodziu yra jau ir teismais grasinta, sutartis baigesi pries metus, aisku niekas nedave ir visa kita pazintys cia nepades, todel kad yra protingesniu zmoniu uz juos, kurie zino savo teises ir vesti pro savo zeme nesutinka, o lesto kazkodel per kelia nenori vesti nori vesti salia zmogaus zemes, aiskina, kad numatytos ten apsaugos zonos, o jei ves salia zmogaus sklypo ar beveik ant jo ribos tai faktsikai jam mazeja sklyps,a nes yra 60cm ar metras nuo apsaugos zonos, ir zodziu pagal juos jei tarkim kaimynas paduoda leto i teisma tada lesto duoda ta kuris neleidzia vesti jiems ir pasaka pasidaro be galo
Atsakyti
Nu ir vargstat jus cia su jais... Tai kiek dar tokie malonumai kainuoja??? Mes dabar savo sklype nuo jame esancio sulinuko atsivedem vandens vamzdi nauja, kad galetumem buti autonomiski ir uzsisukti vandeni jei pas mus kas sugestu (iki siol mums uzsukus vandeni ir dar vieniems kaimynams uzsuktumem), tai uz darbus ir sklende bei akle sumokejom 2000Lt manem soka gausim saskaita pamate. Isplestom akim ziurejom. Griovi patys issikasem, vamzdi patys pirkom, pasiklojom. Jie tik viena sena surudyjusi vamzdi nupjove ir uzaklino o kita prijunge sulinelyje ir sklende idejo. Sakem va kaip reikia gyventi... Monopilis...
Atsakyti
QUOTE(JEma @ 2013 10 04, 15:22)
Nu ir vargstat jus cia su jais... Tai kiek dar tokie malonumai kainuoja??? Mes dabar savo sklype nuo jame esancio sulinuko atsivedem vandens vamzdi nauja, kad galetumem buti autonomiski ir uzsisukti vandeni jei pas mus kas sugestu (iki siol mums uzsukus vandeni ir dar vieniems kaimynams uzsuktumem), tai uz darbus ir sklende bei akle sumokejom 2000Lt manem soka gausim saskaita pamate. Isplestom akim ziurejom. Griovi patys issikasem, vamzdi patys pirkom, pasiklojom. Jie tik viena sena surudyjusi vamzdi nupjove ir uzaklino o kita prijunge sulinelyje ir sklende idejo. Sakem va kaip reikia gyventi... Monopilis...

taip jau isejo, kad musu pardavejas dar turi du sklypus neparduotus, tai kaimynas jam pasiule mestis ant elektros ir tipo tada jis gaus daugiau uz sklypus, tai visi susimetem po 1200 bet as manaiau kazkaip kad visiems ir atves iki skypo o pasirodo siuo atveju laimejo tas, kas gudresnis buvo, tai isejo, kad jam sumetem ant elektros, o siaip jam butu kainave apie 4000 plius minus, o toliau kai jam ives dar mokesim tiek pta kiek sumetem uz savo elektra zodziu yra kaip yra
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 10 04, 00:19)
Realiai Lietuvoje naudojamas ,voniom skirtas gipsas tad  gal ir nera didelio reikalo tepti visos vonios,tik pvz kur dusas,vonia. WC dezute tai nemanau kad reikia jei netepamos visos sienos. Bet as tepciau viska,nes gipsas yra toks velnias kuris megsta gerti dregme,kad ir koks hidrofofiskas butu. Ir patikekit manim,per siules nemazaqi dregmes po plytelem prieina.  Ten kur as dirbu,gipsas vienos rusies ir  vonios tepamos visos sienos,niekas nesismulkina. Lietuvoje galima ir pasukciauti,tepti tik tas vietas kur bus intensyvus vandens patekimas.  Bet grindis tai visur tepciau.
Pries hidroizoliacija nugruntuokite betona,tada tepkite hidroizoliacija,poto plyteles ir klijai.
Papildyta:
Pas jus zvyras,tai as drenazo nedaryciau.  Tiesa pasakius pas mane molis,o drenazo ne kvapo  rolleyes.gif

Biesai, ar jus is vis nedarysit drenazo?Pas mus Lieporiuose taip pat molis.Toks molis, kad lietui palijus batu nebegali panesti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2013 10 04, 13:03)
O tai paciam neiseina tvarkytis reikalu del elektros, mes su kaimynais susimetem pinigelius, ir pastatem savo lektrine, aisku kainavo, bet kazkaip ten imanoma reikalauti elektros tinkuose kompencacijos, ir kompensuoja kazkuria dali, nebelabai pamenu, nes jau senai tas buvo  g.gif
O man ginkunu puse visai nepatinka, toks nemielas krastas, tai kiekvienam manau skirtingai, tai cia jau geriausia vykti i vieta ir ziureti, kaip kazkas rase, ar tinka ta vieta, ten esama ta aura ax.gif O beto Ginkunai jau kaimas, o nebe miesto ribos mirksiukas.gif

Ginkunuose mazesnis zemes mokestis,o gyveni nuo Siauliu centro uz kiek kilometru? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 10 04, 18:09)
Ginkunuose mazesnis zemes mokestis,o gyveni nuo Siauliu centro uz kiek kilometru? bigsmile.gif

O skirtumas koks-"už kiek kilometrų nuo Šiaulių centro".... g.gif Kažko čia aš "nepagaunu"... g.gif
Dėl sklypo centre... g.gif tai čia kiekvieno skonio reikalas.Aš asmeniškai-pačiam centre nenorėčiau gyventi-mūsų šeimai-būtų kiek daugoka "judesio".
Darina-nu jau senai Ginkūnai-joks kaimas. Kada paskutinį kartą ten lankėtės? Plečiasi tie Ginkūnai olialia blink.gif Nameliai dygsta kaip grybukai rudenį po lietaus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksana79 @ 2013 10 04, 19:21)
O skirtumas koks-"už kiek kilometrų nuo Šiaulių centro".... g.gif  Kažko čia aš "nepagaunu"... g.gif 
Dėl sklypo centre... g.gif  tai čia kiekvieno skonio reikalas.Aš asmeniškai-pačiam centre nenorėčiau gyventi-mūsų šeimai-būtų kiek daugoka "judesio".
Darina-nu jau senai Ginkūnai-joks kaimas. Kada paskutinį kartą ten lankėtės? Plečiasi tie Ginkūnai olialia  blink.gif  Nameliai dygsta kaip grybukai rudenį po lietaus... biggrin.gif

Cia buvo retorinis klausimas.. As is savo balkono matau siauliu centra galima sakyti? Tai toli? Tai kaimas? Kaimas tik oficialiai,o skirtumo faktiskai jokio. Yra gerokai tolimesniu rajonu Siauliuose.. Mano zmona renbovacijai buvo radus netoli centrinio turgaus nama..Pirmoj eilej as mieste nenorejau,man reikia erdves,laisves ,kitas dalykas tai nenorejau susideti su panele renovacija.
Tada ir apsisprendziau galutinai kad reikia statyti savo nama. O kai sklypa pamaciau,iskart isimylejau ir nors zmona tempes kitur dar paziureti sklypu,as jau zinojau kad namas stoves cia.. Teliko tik subtiliai pakeisti zmonos nuomone kad tai tinkamiausia vieta mum smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 10 04, 17:09)

Keliais litais? g.gif

QUOTE(Oksana79 @ 2013 10 04, 18:21)
O skirtumas koks-"už kiek kilometrų nuo Šiaulių centro".... g.gif  Kažko čia aš "nepagaunu"... g.gif 
Dėl sklypo centre... g.gif  tai čia kiekvieno skonio reikalas.Aš asmeniškai-pačiam centre nenorėčiau gyventi-mūsų šeimai-būtų kiek daugoka "judesio".
Darina-nu jau senai Ginkūnai-joks kaimas. Kada paskutinį kartą ten lankėtės? Plečiasi tie Ginkūnai olialia  blink.gif  Nameliai dygsta kaip grybukai rudenį po lietaus... biggrin.gif

oksana klystate lotuliukas.gif O kaip adresas rasosi ar zinot?
Nieko pries neturiu ir as pries Ginkunus, kai ieskojom sklypo, buvom nusiziureje ten kazkur netoli Bieso, bet tada dar tik pradzia buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2013 10 03, 19:09)
Jie neplanuoja zeme vanduo,jie planuoja oras vanduo kas yra pigiau jei nelyginsi su kokiu mitsubishi electric gaminiu. O vertinti ir abejoti nera prasmes nes neaisku kiek zmones savo darbo jegos ides,kokias apdailos medziqagas pirks ir t.t.  As manau nediduka inkiliuka  uz 200 t galima susiregzti,bet.. Savo jegos reikia daug dadeti ir  nebus jokiu prabangos elementu name. Paprastas laminatas,paprastai dazytos sienos,paprastos plyteles.

Na jei vien patys dirbs, tai gal imanoma. Pazystami i 300 beveik tilpo be tvoros, be kiemo plyteliu, be vonios kambario irengimo ir plyteliu, sulinio, virtuves komplekto, zidinio...Uz darba kitiems buvo iskaiciuoti toj sumoj kokie 52 tukst.Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 04 spalio 2013 - 22:29
QUOTE(kai @ 2013 10 04, 15:38)
Biesai, ar jus is vis nedarysit drenazo?Pas mus Lieporiuose taip pat molis.Toks molis, kad lietui palijus batu nebegali panesti rolleyes.gif

Svarstau ar verta,bet 90% kad ne.Nedarysiu. Mano manymu tai siu laiku ismislas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(dairina @ 2013 10 04, 21:20)
Keliais litais?  g.gif
oksana klystate  lotuliukas.gif O kaip adresas rasosi ar zinot?
Nieko pries neturiu ir as pries Ginkunus, kai ieskojom sklypo, buvom nusiziureje ten kazkur netoli Bieso, bet tada dar tik pradzia buvo  mirksiukas.gif

Apsigyvenkit KAIME suzinosit keliais smile.gif As neizdidus,man ir kaime gerai lotuliukas.gif Juolab kad is kaimo kiles... Tiksliau is miestelio vadinamo Kuziai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Natele @ 2013 10 04, 23:27)
Na jei vien patys dirbs, tai gal imanoma. Pazystami i 300 beveik tilpo be tvoros, be kiemo plyteliu, be vonios kambario irengimo ir plyteliu, sulinio, virtuves komplekto, zidinio...Uz darba kitiems buvo iskaiciuoti toj sumoj kokie 52 tukst.Lt.

Airise neseniai teisingai pasake. Pasistato zmones uz tiek kiek turi. Auksiniai zodziai. Galetu statybu forumo metu fraze buti.
As sendiena kaiptik skaiciavau kiek man dar reikia kad pasidaryti namo apdaila ir isirengti nama. 200 t.I tai skaiciavau tvoras terasa 45 m2 ir du balkonus. Bet tiek to,tvoros gali ir nebuti. Ir skaiciavau ne minimaliai o atvirksciai. Laiptai 15 t,virtuvinis su technika 20 t,geo 35 t ir t.t. Darbai realybeje pasiima bent jau 30% s nesiruosiu elektros vedzioti,nesiruosiu santechniku buti,nesiruosiu su fasadu terliotis (tam yra 10 t skirta) ( tiesa atsisakiau prabangaus klinkerio) bustinkas. As matau jei as noreciau is tu suplanuotu 200 t as dar galeciau sutaupyti nemazai jei rinkciausi kuklesnius gaminius. Tiesa,vidaus durim nesiruosiu svaistytis,uzduotius susideti iki 700 uz vieneta,man po 1500 nereikia.
Vienu zodziu tie kurie sako kad be 500t neisbrisi is statybu ,manau yra suponeje (sorry geriau karti teisybe negu saldus melas) Aisku as nemazai sutaupysiu pats dirbdamas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2013 10 04, 23:27)

niekada nereikia lyginti su kazkuo, vieniems uztenka vonios plyteliu uz 1olt uz kvadrata kitiems uz 150, nereiskia kad vienas tiek isleido - isleis ir kitas, visu skoniai skirtingi, taipogi ir pinigines storis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo santropez: 04 spalio 2013 - 22:51