Įkraunama...
Įkraunama...

Tema apie lieknėjimą ir laimę

QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 18:09)
tas zodis pilnavertis ir susuka visiems galvas. pilnavertis vadinasi viska valgantis.
tas vartoti sakingai irgi ne visiems tinka. gerai jums tinka, o pvz daugeliui-ne ir man netiko. labai graziai radau paaiskinta mokslinej lieraturoj. jei nuolat laikaisi kazkokio dievinamo produkto - isties esi nuo jo ir priklausomas. tai kokia gi cia laisve, jei negali jo nevalgyti. tarkim tau iseina valgyt sokolada saikingai, o kai kam ne. ypac kas kencia nuo emocinio valgymo. todel tie atkryciai tik sustiprina toksini alki. kai jau uzvalgai ko nors - tai ir valgai valgai - periodais iki pasibjaurejimo. ir tas maistas, kuri tu valgai tikrai nera geras. nu niekas nera persivalges salotu ar pomidoru taip kad po to nebegali ziureti.
tarkim kitas pvz. kad ir su pienu. ziurek, saikingai ivedi pieno produktus, ziurek saikingai atsiranda tai surelis, tai surio riekele, tai kondesuotas pienas i kava ir taip nuolat po truputi.
po to kaip ksenako sako: nu neskanu neskanu vien darzoves. tai aisku, kad neskan. ir neskanu bus dar labai ilgai.
daug nesmaoniu prirasiau, nes nerandu tinkamu zodziu... biggrin.gif
supranti, deganti, vat tas saikingas visapusiskas valgymas nera toks paprastas dalykas, slidus reikalas jis gaunasi taip sakant. mano visi tevai, visi, visas pasaulis to laikosi - juk kiekvienas ju pasakytu, proto ribose viska valgo-ir ka...su laiku(o tai yra greitu laiku) storeja, zilsta, su laiku- sanariai nyksta...normalu?
as tikrai zadulaikytis, nes augaline mityba paremta mokslo ziniomis. 

sakot as pasiskaiciau knyguciu? visu pirma bile ko net laiko skaityt neturiu.... smile.gif
mane suzavejo mokslininko amerikieciu biohemicjos profesoriaus Campbell teorija, daryti tyrimai su Kinijos gyventojais (yra ir knyga, ir interente info), jo garsioji Kinijos studija, placiai isgarsejusi visam pasaulyje - kad pieno baltymas kazeinas bei mesos produktai prisideda prie vezio ir kt ligu. tai mane tiesiog moksliskai itikino ir tiek. nu niekur nera jokio tyrimo kad vezi augina bananai ir obuoliai. vasiai vezio atsiradimo kaip tik stabdo del augaluose esanciu puikiu fitochemikalu, antioksidantu bei dar kruvos kt elementu, kurie iki siol, kaip mokslininkai pripazino, neatkasti. (bet jau atkasinejimo procese mirksiukas.gif ).



Ir kodel tai mokslininkei nedave Nobelio premijos, kad pagaliau atrado del ko atsiranda vezys? g.gif

Siaip kol kas tiksliai nenustatyta kas butent issaukia vezi. Vienas aisku, kad zmones turi ir genetini polinki i netinkama lasteliu dauginimasi...

O del Diukano dietos. Tai ji ir sukurta taip, kad tu po truputi keiti valgymo iprocius. Labai protingai parasyta knyga...Jis labai subtiliai priveda prie taisiklingos mitybos biggrin.gif Tik man pvz. pagrindinis paskatas laikytis dietos numesti tuos kelis nereikalingus kilogramus ir tikrai atstatyti pusiausvyra...Is tiesu turiu imi=unines sistemos problemu...Pati suprantu, kad per daug valgau saldumynu ar miltiniu, riebiu patiekalu. Megstu as darzoves...Daug ju valgau, bet darau uzkepele orkaiteje su grietine ar gretinele. Arba troskinu, bet ipilu aliejaus...Salotas irgi valgome. nera pas mus taip, kad leksteje vien mesa ir bulves. Tikrai 50 proc. sudaro darzoves. Is ryto valgome varske, jogurtus, kiausinius, koses. Tik va tarp valgymu dar megstu kavute su sokoladuku, ar bandele suvalgyti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 27 rugpjūčio 2013 - 08:54
QUOTE(Marla @ 2013 08 27, 09:34)
Taip, mes iškrypę, todėl rengiamės, dažomės, naudojamės skalbimo mašinomis ir mobiliaisiais telefonais, važinėjame automobiliais, mokame už sportą, turime TV ir palydovus kosmose biggrin.gif

Ką tai turi bendro su mityba biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2013 08 27, 09:34)
Ypac hemoglobinas, nes darzovese jis kitos formos, negu griname ba;tyme (mesoje)

Tokį jau gryną baltymą kapojate? Grynuolį turbūt ištisą. Nemarinuojat, nekepat riebaluose, tiesiog žalią kaip šuniukai varot, kad taip įsitikinus, jog tokį gryną gaunat biggrin.gif Kaži kodėl tiek mėsėdžių pilvoti, praplikę ir šiaip visai neapetitni, ypač diedai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 08 27, 09:56)
Ką tai turi bendro su mityba biggrin.gif
Papildyta:

Tokį jau gryną baltymą kapojate? Grynuolį turbūt ištisą. Nemarinuojat, nekepat riebaluose, tiesiog žalią kaip šuniukai varot, kad taip įsitikinus, jog tokį gryną gaunat biggrin.gif Kaži kodėl tiek mėsėdžių pilvoti, praplikę ir šiaip visai neapetitni, ypač diedai biggrin.gif


Klausėt kas išmąstė kepti mėsą- tai atsakau- žmogus. Kuris sugalvojo ratą, mūrą, pastatė pilis ir piramides, išrado garo mašiną ir 5 Aj-foną biggrin.gif Kodėl didžiosios beždžionės nešneka ir nėra sukūrusios jokių civilizacijų? Jos gudresnės, nes nekepa mėsos? Beje, kažkur buvo straipsnių, kad beždžionės irgi būna mėsą valgo smile.gif

Su mėsos valgymu apskritai nei praplikimas, nei pilvai nesusiję, tai yra genetika (praplikimas) ir apskritai netikę mitybos įgūdžiai. Mėsą galima pagaminti gardžiai ir be riebalų pertekliaus, o dėl marinato tai ???
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 08 26, 18:09)
nu niekur nera jokio tyrimo kad vezi augina bananai ir obuoliai. vasiai vezio atsiradimo kaip tik stabdo del augaluose esanciu puikiu fitochemikalu, antioksidantu bei dar kruvos kt elementu, kurie iki siol, kaip mokslininkai pripazino, neatkasti. (bet jau atkasinejimo procese mirksiukas.gif ).

Kaip as cia praleidau toki posta? g.gif Vel kalbesiu is patirties kaip ukininke: tipo, obuoliai nesukelia vezio, bananai... Tai kodel patys augalai serga veziu?
https://www.google.l...&...775&bih=644
Net pomidorai veziu serga, nors jie neva turi kazkokiu priesveziniu savybiu zmogui
http://www.manoukis....s...?s=133&z=85
Zodziu, augalai irgi sekmingai serga veziu ir net pakankamai gausiai. Kodel niekas tyrimu nedare del to? g.gif Kokia netaisyklinga mityba augalams sukelia vezi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 27, 10:06)
Klausėt kas išmąstė kepti mėsą- tai atsakau- žmogus. Kuris sugalvojo ratą, mūrą, pastatė pilis ir piramides, išrado garo mašiną ir 5 Aj-foną biggrin.gif Kodėl didžiosios beždžionės nešneka ir nėra sukūrusios jokių civilizacijų? Jos gudresnės, nes nekepa mėsos? Beje, kažkur buvo straipsnių, kad beždžionės irgi būna mėsą valgo smile.gif

Su mėsos valgymu apskritai nei praplikimas, nei pilvai nesusiję, tai yra genetika (praplikimas) ir apskritai netikę mitybos įgūdžiai. Mėsą galima pagaminti gardžiai ir be riebalų pertekliaus, o dėl marinato tai ???

Taip, žmogus toks protingas, kad išmąstė labai daug dalykų, kurie jį naikina, pvz. baisiąją chemiją. Įdomiausia tai, kad pats jau pasimetė ir net nebesupranta kiek kas jam kenkia. Jei ko sunku atsisakyti, pvz. kompiuterio, telefono, nes ne nuo vieno iš mūsų tai priklauso, tai labai lengva atsisakyti to, kas mums nenaudinga, nuodija, kad ir lėtai, bet užtikrintai.
Bet kiekvienas savo likimo kalvis, kaip sakoma padėti galima tam, kas priima pagalbą, prašo jos. O jei kam viskas ok, ligos nuo virš 30 atrodo savaime suprantama, alergijos jau kaip šeimos draugės, antsvoris neišvengiamas, nes visi vis senstame, pilna mirčių laikraštyje, kur vidurkis 50-55 metai norma (ir taip kiek išgyveno, kiti ir 44 miršta!) Nu tai ką aš čia, smagu gi, taip turi būti, nepakeisime nieko irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 08 27, 10:16)
Taip, žmogus toks protingas, kad išmąstė labai daug dalykų, kurie jį naikina, pvz. baisiąją chemiją. Įdomiausia tai, kad pats jau pasimetė ir net nebesupranta kiek kas jam kenkia. Jei ko sunku atsisakyti, pvz. kompiuterio, telefono, nes ne nuo vieno iš mūsų tai priklauso, tai labai lengva atsisakyti to, kas mums nenaudinga, nuodija, kad ir lėtai, bet užtikrintai.
Bet kiekvienas savo likimo kalvis, kaip sakoma padėti galima tam, kas priima pagalbą, prašo jos. O jei kam viskas ok, ligos nuo virš 30 atrodo savaime suprantama, alergijos jau kaip šeimos draugės, antsvoris neišvengiamas, nes visi vis senstame, pilna mirčių laikraštyje, kur vidurkis 50-55 metai norma (ir taip kiek išgyveno, kiti ir 44 miršta!) Nu tai ką aš čia, smagu gi, taip turi būti, nepakeisime nieko irnesakyk.gif

Chemija sąlyginai atsirado neseniai, iki to buvo ilgas "švarus" periodas. Tai yra be taršos jokios, ir ką, žmonės viduramžiais gyveno dar trumpiau, žinoma ir dėl karų ir dėl marų, bet taip pat ir dėl nevisavertės mitybos, ogi retas varguolis galėjo sau leisti čirškintis mėsą kas savaitę, gyveno pusiau vegetarišką gyvenimą biggrin.gif Sakysit, kad perlenkiu, bet ne mažiau perlenkiate Jūs, su alergijų armijom ir kasdien būriais mirštančiais 50 mečiais dėl mėsos vartojimo. Tai jau atsiprašau, bet šaudot tuščiai ir į lankas.
Atsakyti
O as vis gi dristu teigti, kad dauguma ligu ne del mitybos vis gi...Daugiausia ligu del STRESO ir VIDINES ITAMPOS. Del pykcio, pavydo ir pan...


Maziau stresuokime ir nebus nei zilu plauku, nei vezio, nei insultu...

As uz saikinga mityba, sporta ir streso mazininima iki minimumo. Pozityvus mastymas ir itaiga daug padaro...Jei manysi, kad mesa nuodas - tai ji tave ir nuodys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 27 rugpjūčio 2013 - 09:46
QUOTE(Marla @ 2013 08 27, 10:39)
Chemija sąlyginai atsirado neseniai, iki to buvo ilgas "švarus" periodas. Tai yra be taršos jokios, ir ką, žmonės viduramžiais gyveno dar trumpiau, žinoma ir dėl karų ir dėl marų, bet taip pat ir dėl nevisavertės mitybos,  ogi retas varguolis galėjo sau leisti čirškintis mėsą kas savaitę, gyveno pusiau vegetarišką gyvenimą  biggrin.gif Sakysit, kad perlenkiu, bet ne mažiau perlenkiate Jūs, su alergijų armijom ir kasdien būriais mirštančiais 50 mečiais dėl mėsos vartojimo. Tai jau atsiprašau, bet šaudot tuščiai ir į lankas.

Ne vien mėsa eina, žinoma. Bet... to kąsnelį, ano kąsnelį, ir tas nekenkia, ir tą visi valgo, ką aš būsiu kitoks? Ir taip prasideda, tęsiasi, baigiasi...
Ir vėl pasikartosiu: vegetaras vegetarui nelygus.
Papildyta:
QUOTE(Ksesanko @ 2013 08 27, 10:45)
O as vis gi dristu teigti, kad dauguma ligu ne del mitybos vis gi...Daugiausia ligu del STRESO ir VIDINES ITAMPOS. Del pykcio, pavydo ir pan...
Maziau stresuokime ir nebus nei zilu plauku, nei vezio, nei insultu...

Ech, kad žinotumėt kaip tai susiję... Pabandykit ir žinosit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 08 27, 10:49)
Ne vien mėsa eina, žinoma. Bet... to kąsnelį, ano kąsnelį, ir tas nekenkia, ir tą visi valgo, ką aš būsiu kitoks? Ir taip prasideda, tęsiasi, baigiasi...
Ir vėl pasikartosiu: vegetaras vegetarui nelygus.
Papildyta:

Ech, kad žinotumėt kaip tai susiję... Pabandykit ir žinosit bigsmile.gif


Vicious, ką turit minty? Jei valgyti bet ką, bet kada, bet kaip, tada žinoma, susiję.
BET jei pagrinde vartojama kruopos, grūdinės kultūros, daržovės, troškinta ar virta mėsa, ne kasdien žinoma, žuvis, gabaliukas šokolado prie kavos, o savaitgalį koks gabaliukas torto ar ledai? Baliai dažnai nebūmna, kad prisikišt iki negaliu. O tiesiog yra mitybos tam tikri principai ir tam tikras režimas. Ar tai jau nesveika? Ar sveikata tai tik kakavos sviesto laižymas arba riešutai už 60 lt/kg? Nesuveskite, prašau, į vieną, kad visi, kas vartoja mėsą ar pieno produktus, absoliučiai nežiūri ką ir kaip valgo.

Beje, ar teko skaityti Dauguvietytės "Perpetuum mobile"?
Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 08 27, 11:10)
Vicious, ką turit minty? Jei valgyti bet ką, bet kada, bet kaip, tada žinoma, susiję.
BET jei pagrinde vartojama kruopos, grūdinės kultūros, daržovės, troškinta ar virta mėsa, ne kasdien žinoma, žuvis, gabaliukas šokolado prie kavos, o savaitgalį koks gabaliukas torto ar ledai? Baliai dažnai nebūmna, kad prisikišt iki negaliu. O tiesiog yra mitybos tam tikri principai ir tam tikras režimas. Ar tai jau nesveika? Ar sveikata tai tik kakavos sviesto laižymas arba riešutai už 60 lt/kg? Nesuveskite, prašau, į vieną, kad visi, kas vartoja mėsą ar pieno produktus, absoliučiai nežiūri ką ir kaip valgo.

Beje, ar teko skaityti Dauguvietytės "Perpetuum mobile"?

Žiūrint kai tą susidėliojat, kas po ko, su kuo, kada kiek, kokie tiksliai ir t.t. Nėra visiškai tai paprasta. Savi niuansai esti.

Ne.
Atsakyti
Tai vat ten Dauguvietytė papaskojo apie savo tėvą mėsėdį visaėdį ir dar visagėrį, kuris prigyveno gerai metų ir jo seserį, savo tetą vegetarę, kuri labai vertino švarią mitybą, na ir susirgo sunkiai ir numirė anksti. Taip pat pati Dauguvietytė, metų daug, kaip supratau ir mėsėdė ir rūko kaip kaminas ir jai kas? Niekada nežinosi nuo ko, kaip ir kada gali susirgti, mityba dar ne viskas, yra genetika, polinkiai į tam tikras ligas, galų gale išoriniai veiksniai.
O kas dėl niuansų- jie visur esti. Net tokia sveikata ir gėris kaip sportas elementarus sporto salėje figūrai užlaikyti arba ta pati vegetarinė mnityba ohoho, kiek ji niuansų turi
Atsakyti
kai ranka, drebanti tiesiasi/kojos nepraeina pro "ypatingai idaryta melynaji pelesini suri" ar pieniska sokoladine plytele, kuria butinai reik suvalgyti del smegenu veiklos... [/quote]

bet tai kaip skanu, o jei dar vyno taure salia biggrin.gif
nesivelsiu i diskusija, bet gyvenimu reikia megautis ir ragauti. aisku, saikas visur reikalingas, bet kai zmogus pradeda save riboti, dazniausiai snipstas gaunasi.
Atsakyti