QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 09 05, 11:19)
Picos valgant italu ne turistu as nemaciau tiesa sakant, todel ir sakau, kad kiek maciau, kai buvau Romoj, tai italai valgo produktus atskirai, o ne kaip pas mus iprasta. Net kavinej, uzsisakius mesos, atnesdavo tik mesos, be darzoviu , bulviu ar bulviu koses. Bulviu apskritai mazai maciau ju racione
Tai gal i tokia kavine patekot, tokiu kaviniu yra ir Lietuvoje apsciai, kai skaiciuojamas mesos patiekalas ir garnyrai atskirai, kas nori-tas valgo tik mesa, kas nori-salia dedasi troskintas darzove, kas dar pageidauja-ir ryziu ar bulviu.
Mes Italijoj ilsimes jau keturis metus, isitaise esame italu atostogu centre, kur pagrinde ilsisi italai su seimomis. Tai jame yra kavine, kur patiekalas skaiciuojamas taip: mesa atskirai, garnyras atskirai. Tikiu, kad yra zmoniu, kurie pasiima tik mesa ir darzoves

Bet kiek per ketverius metus maciau, tai maitinasi jie analogiskai, kaip ir lietuviai, taip ir vaikus maitina: ant grilio kepta vistiena, bulves fri arba ryziai, zalios arba troskintos darzoves.
Kaip ir sakiau anksciau, pagal dietologe, produktu maisymas visiskai neturi jokios itakos svoriui, nes visi produktai sudaryti is angliavandeniu, riebalu ir baltymu, tik skirtingu kiekiu.
QUOTE(Aimeja @ 2013 09 05, 11:26)
Kodėl pav. Senai pažįstamai nesuveikė gerai vakarinis valgymas? Nu tai lyginam su italais, prancūzais.
Todel, kad SP praktiskai badavo per pusrycius ir pietus, neturejo gliukoze is ko pasigaminti tai energingai moteriskei

Is zmogaus riebalu gliukoze nesigamina. Zmogaus organizmas alinamas per jo darbingiausia laika, o grizus ir patenkinus gliukozes trukuma, nebera jo kur isnaudoti, todel ir nuseda jis rievemis ant pilvo/slaunu/uzpakalio.
Jei kalbeti apie italus, tai jie gausiai pusryciauja, paskui pas juos buna siesta, nedirba kelias valandas praktiskai viskas, uzsidaro parduotuves, jie gulineja. O per musu vakariene pas juos gaunasi kaip ir pietus, kai valgo sociai, nes dirbama iki 22-23 valandos(bent jau privatus sektorius), vadinasi, visas maistas sekmingai panaudojamas energijai gaminti, kuria ir isnaudoja vakarinio darbo metu.