Paieškoje tokios temos nerado, tai sukūriau naują.
Man 24 metai, neseniai, po k. tomografijos, diagnozavo bronchektazę (labai lengvos formos, vienoje dešiniojo plaučio vietoje). Ar yra žmonių, sergančių šia liga? Labai norėčiau pasikalbėti.
Sveika,
man jau daugiau nei 12 metų kaip diagnozuota bronchektazinė plaučių liga, todėl jei kils kokių klausimų - mielai atsakysiu
man jau daugiau nei 12 metų kaip diagnozuota bronchektazinė plaučių liga, todėl jei kils kokių klausimų - mielai atsakysiu
QUOTE(Gulcan @ 2013 08 02, 20:29)
Sveika,
Labai smagu, pagaliau radau žmogų, turintį tą pačią bėdą!
Mane labiausiai neramina ateitis... Esu labai aktyvi (daug sportuoju, šoku ir t.t., kiekvieną savaitės dieną turiu planuotos aktyvios veiklos), bijau, kad ateityje netektų gulėti lovoje ir nepajudėti
Kol kas tiek klausimų, tikrai bus daugiau nenoriu išgąsdinti iš karto. Išties dėkoju, neįsivaizduojate, kaip man tai svarbu. Kiekvieną dieną kovoju, kad nepasiduočiau depresijai
Nežinau, ar tai susiję, bet irgi norėčiau padiskutuoti, kas susidūrę.
Dukra (14 m.) kosėja labai sausu kosuliu jau 1,5 mėnesio. Kosulys toks draskantis, pradžioj galvojau, kad bronchitas, nes ir man taip pasireiškia. Tačiau po visokiausių tyrimų nieko negali nustatyti. Dabar per šį laikotarpį geria jau 3 kartą antibiotikus
. Darė rentgenus, tuberkuliozės skiepą, tyrė sinusitą, ėjom pas pulmonologą... nieko neranda, o kosulys vis nepraeina. Visokiausius vaistus gėrė ir tokius kur nuo astmos, kažkiek kosulys pasidarė retesnis, bet ne mažesnis. Kraujo tyrimas tik rodo labai didelį uždegimą, bet nieko neaišku, kas. Bijau jau aš pati labai, kad ko negero nenutiktų. Tuoj vėl eisim pas savo gydytoją, labai norėčiau siuntimo į ligoninę, nes nebežinau ką galvoti.
Dukra (14 m.) kosėja labai sausu kosuliu jau 1,5 mėnesio. Kosulys toks draskantis, pradžioj galvojau, kad bronchitas, nes ir man taip pasireiškia. Tačiau po visokiausių tyrimų nieko negali nustatyti. Dabar per šį laikotarpį geria jau 3 kartą antibiotikus
mūsų šeimyna arbatmedžio aliejaus inhaliacijomis atsikratydavo kosulių be problemų. Vyras ir bronchitą kažkada išsigydė. Pasigooglinkit ta tema.
O jei bijot tuberkuliozės, tai reikia gyvūninės kilmės riebalus vartoti- senais laikais taip būdavo sanatorijose gydoma. Daug riebalo.
O jei bijot tuberkuliozės, tai reikia gyvūninės kilmės riebalus vartoti- senais laikais taip būdavo sanatorijose gydoma. Daug riebalo.
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 09 01, 17:33)
Dukra (14 m.) kosėja labai sausu kosuliu jau 1,5 mėnesio. Kosulys toks draskantis, pradžioj galvojau, kad bronchitas, nes ir man taip pasireiškia. Tačiau po visokiausių tyrimų nieko negali nustatyti.
Pasitikrinkit dėl refliukso.
QUOTE(Tepaluota @ 2013 09 02, 07:27)
Pasitikrinkit dėl refliukso.
Įdomiai
O pvz. ji neturėtų dar jausti kažkokių simptomų, deginimo, perštėjimo ryklėje, gerklėje????
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 09 02, 14:49)
Įdomiai
O pvz. ji neturėtų dar jausti kažkokių simptomų, deginimo, perštėjimo ryklėje, gerklėje????
sveiki, o jums nesiule bronchoskopijos-vidinio bronchu apziurejimo spec laidu, man tai labai nemalonus dalykas buvo, bet diagnoze nustate is karto,
o kokie kraujo tyrimai rodo uzdegima-leukocitu daug, kraujo nusedimas didelis, o gal dare c-reaktyvini baltyma, jis nera specifinis, jo padidejimas buna prie daugelio ligu, bet medikai ji skyria daznai, ypac esant tokiai neaiskiai situacijai,
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 09 02, 14:49)
Šių simptomų gali ir nebūti.
QUOTE(maskatukas @ 2013 09 03, 12:54)
sveiki, o jums nesiule bronchoskopijos-vidinio bronchu apziurejimo spec laidu, man tai labai nemalonus dalykas buvo, bet diagnoze nustate is karto,
o kokie kraujo tyrimai rodo uzdegima-leukocitu daug, kraujo nusedimas didelis, o gal dare c-reaktyvini baltyma, jis nera specifinis, jo padidejimas buna prie daugelio ligu, bet medikai ji skyria daznai, ypac esant tokiai neaiskiai situacijai,
Pulmonologė darė tyrimus, nežinau kaip jie vadinasi, dukra pūtė į vamzdelį ir kompiuteris parodė tai spec. shemoje... Ten tas tyrimas gan normalus, didelių nukrypimų nebuvo.
Nusėdimas buvo 31, leukocitai 15. Siunčia pas alergologą, nu bet taloniukas tik lapkričio mėnesį. Tikiuosi pasveiks iki tol...
Mūsų daktarė šiandien įdomiai taip diagnozavo (pradžioj kai kreipėmės į polikliniką, ji atostogavo, tai buvom pas pavaduojančią) ale užsitęsęs bronchitas. bet tyrimai to nerodė, darė rentgeną, viskas švaru buvo. O ir antibiotikus gėrė... Nežinau gal tos ligos tikrai mutuoja, o gal vaistai "netikri"
QUOTE(nezinaukadaryti @ 2013 08 02, 21:38)
Labai smagu, pagaliau radau žmogų, turintį tą pačią bėdą!
Mane labiausiai neramina ateitis... Esu labai aktyvi (daug sportuoju, šoku ir t.t., kiekvieną savaitės dieną turiu planuotos aktyvios veiklos), bijau, kad ateityje netektų gulėti lovoje ir nepajudėti
Kaip sekasi gyventi su šia liga? Ar ji Jums progresuoja? Kokius vaistus vartojate? Ką dar darote tam, kad kontrokliuotumėte ją? Ar dažnai sergate plaučių uždegimais, apskritai, ar dažnai sergate? Ar kosite visą laiką?
Kol kas tiek klausimų, tikrai bus daugiau nenoriu išgąsdinti iš karto. Išties dėkoju, neįsivaizduojate, kaip man tai svarbu. Kiekvieną dieną kovoju, kad nepasiduočiau depresijai
Sveika!
Pati sios temos ieskojau, su bendraminciais paplepet
man diagnozuota bronchektazine liga irgi, bet turbut sunkesnes formos, nei taviske (dalis plaucio nera issivyscius pakankamai nuo gimimo). bet jaudintis tikrai nera ko tau, ypac jei esi aktyvi. ateity manau nei man nei tau lovoj neteks guleti paslikoms
o siaip tai ka. sergu dazniau, ir tiek. visokie virusiukai, persalimai persimeta greitai i plaucius ir tenka gert antibiotikus, trunka ilgai gydymas ir pan. tai esmine taisykle yra sveikas gyvenimo budas, imunitetas, grudinimasis ir tiek, kad kuo maziau sirgtume. man ypac padeda ilgi spartus vaiksciojimai, kasdien po valanda - idealu.
is vaistu naudoju inhaliatoriu, kai jauciu, kad vel kazkas kaupiasi plauciuose, jis padeda issikoseti lengviau, mazina sekrecija. naudodavau ventolina, bet man profesorius parekomendavo "beroduali", jis ne taip duoda per sirdi, ne taip rankos dreba. va. kas cia dar? na, zinoma, kai jauciu "sankaupas" plauciuose, paguliu bent kelis syk per diena ant pagalviu kruvos padejus uodega, kad issikoset.
galiu ir pagasdint - esu karta labai issgandus, nes pradejau koset kraujais
tai tiek.
QUOTE(Koper @ 2013 12 17, 12:05)
Sveika!
kaip matau tema nukrypo i lankas.
<...>
<...>
Ačiū už pasidalinimą.
Mano vaikui (8 m.) diagnozuotos daugybinės bronchektazės. Operuoti negalima, deja. Daug pūlių rasta. Šiuo metu gydomas jis antib-kais, atsiurbė bronchoskopijos metu, skirta kinezi- ir fizioterapija. Labai nuliūdino tokia žinia.
Ieškau įvairios info šia tema, galbūt yra kokių modernių gydymo metodų...