Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchektazė. Ar yra sergančių?

QUOTE(Amberlady @ 2013 12 18, 18:19)
Ačiū už pasidalinimą.
Mano vaikui (8 m.) diagnozuotos daugybinės bronchektazės. Operuoti negalima, deja. Daug pūlių rasta. Šiuo metu gydomas jis antib-kais, atsiurbė bronchoskopijos metu, skirta kinezi- ir fizioterapija. Labai nuliūdino tokia žinia.
Ieškau įvairios info šia tema, galbūt yra kokių modernių gydymo metodų...

Kaip tik va isgirdau apie vibracines liemenes, kad jos puikiai pagelbsti. santariskes turi, kiek zinau.
Atsakyti
Sveiki,
bronchektazinė liga, bent jau kol kas nepagydoma liga. Sergant labai svarbu fizinis aktyvumas, sveika mityba (baltymingas, turintis daug vit.A, B, C,E maistas)kvėpavimo pratimai, drenažinės padėtys, padedančios atsikosėti, pašalinti sekretą. Gulėti/miegoti reikia ant pažeistos pusės. Fiziniai pratimai turi gerinti kvėpavimą, normalizuoti širdies ir kraujagyslių veiklą, gerinti srekreto pasišalinimą.
Atliekant kvėpavimo pratimus, svarbus pagilintas kvėpavimas ir neforsuotas, lėtas iškvėpimas. Drenažinių padėčių seka: gulint ant pilvo, kojūgalis pakeltas 40-50 cm;gulint ant labiau pažeisto šono; gulint ant nugaros; gulint ant mažiau pažeisto šono. Laikantis šios sekos sumažinama galimybė sekretui patekti į dar nepažeistas plaučių dalis.
Jei kam reikia info apie pratimus sergant šia liga, galit parašyti į AŽ.
Atsakyti
Nežinau ar gelbėtų, tačiau, mano nuomone, pilnai būtų galima išmėginti arbatmedžio aliejaus inhaliacijas bakterijoms naikinti. Taip pat kartu naikina ir grybelius bei virusus.

Kažkada man buvo daktarai pripaišę negrįžtamą obstrukcinį bronchitą, kuris dingo iškart, po trijų dienų šitų inhaliacijų, negrįžtamai.
Atsakyti
labutis, ar yra kam iš sergančių šia liga taip: darosi labai labai šalta, bet tas šaltis iš visau! Galiu 3 kaldrom apsikloti, nieko, tiesiog dntys kalenasi sad.gif naktį imu kaisti. Visas kūnas dega! Tada visą naktį prakaituoju, o ryte - kaip "naujai gimus"...
Klausiu daktarų ką daryti? Nežino, nei šeimos gyd., nei pulmonologė...
Kraujo tyrimai kaip ir visad...
Atsakyti
QUOTE(gifte @ 2015 06 09, 13:46)
labutis, ar yra kam iš sergančių šia liga taip: darosi labai labai šalta, bet tas šaltis iš visau! Galiu 3 kaldrom apsikloti, nieko, tiesiog dntys kalenasi sad.gif naktį imu kaisti. Visas kūnas dega! Tada visą naktį prakaituoju, o ryte - kaip "naujai gimus"...
Klausiu daktarų ką daryti? Nežino, nei šeimos gyd., nei pulmonologė...
Kraujo tyrimai kaip ir visad...

man taip nutinka, tada man gyd yra sakius,kad tiesiog visuras prisikabines tuo metu.
Atsakyti
Ar šita tema baigta? gal nauja kur užvesta? Kai kurie taip ir pasisakė tik po vieną kartą nors ir norėjo apie ligą pabendrauti. Gal dar kas atsilieps. Taip sunku iš gydytojų kažką išgauti, pusę lūpų šneka, o tai dar labiau gąsdina.
Atsakyti
QUOTE(lobietukas @ 2017 01 31, 18:12)
Ar šita tema baigta? gal nauja kur užvesta? Kai kurie taip ir pasisakė tik po vieną kartą nors ir norėjo apie ligą pabendrauti. Gal dar kas atsilieps. Taip sunku iš gydytojų kažką išgauti, pusę lūpų šneka, o tai dar labiau gąsdina.

Nors niekuom nepadesiu, bet teko guleti ligonineje su jauna moterimi, kuriai operavo abu plaucius. aisku, ne is karto, su pertrauka. Labai retas susirgimas, taigi info paciam reikia ieskoti. Nors gal ir atsiras zmoniu.
Zinau, kad jai neigaluma dave. Kiek procentu nezinau, gyd liepe lb saugotis.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2017 01 31, 20:22)
Nors niekuom nepadesiu, bet teko guleti ligonineje su jauna moterimi, kuriai operavo abu plaucius. aisku, ne is karto, su pertrauka. Labai retas susirgimas, taigi info paciam reikia ieskoti. Nors gal ir atsiras zmoniu.
Zinau, kad jai neigaluma dave. Kiek procentu nezinau, gyd liepe lb saugotis.

Taip greitai atsakėte smile.gif . Gal klystu, bet manau, kad mačiau jus kitame forume apie plaučių ligas.Aš tai niekad nerašiau dar, tik skaičiau, kaip kiti neabejingi žiniomis dalinasi. Apie bronchektazes tikrai tik anglų kalba daugiau info gal. O Jums tai ne bronchektazės, kita liga kažkokia?
Atsakyti
QUOTE(lobietukas @ 2017 02 01, 11:56)
Taip greitai atsakėte smile.gif . Gal klystu, bet manau, kad mačiau jus kitame forume apie plaučių ligas.Aš tai niekad nerašiau dar, tik skaičiau, kaip kiti neabejingi žiniomis dalinasi. Apie bronchektazes tikrai tik anglų kalba daugiau info gal. O Jums tai ne bronchektazės, kita liga kažkokia?

Www.orpha.net retu ligu tarptautinis registras. Turetumet zinoti savo ligos koda, ivedat ir paraso ar tai reta liga.
Daug ligu forumu as lankau, oi as toks retas ligonis kaip muziejaus eksponatas. Manau suprasite, kad nesinori visko rasyti.
Zinau kad nedaug gyd protingai ir aplamai moka gydyti sia liga. Ta moteris puse metu gydyta nuo plauciu uzdegimo, po to tuberkulioze, kol neatvyko i santarus ir viska nustate.
Jei notesite, galesiu i az parasyti jo pavarde.
Esu forumuose, nes pati praejau sunkius kelius, laukia dar ligonine, padedu merginoms, nors ir man buna , kad stogas nuvaziuoja.
Atsakyti

Sveikos,

Nesirgau tiek metų, tai pamiršau visai šią temą. Štai, prieš mėnesį liga vėl pradėjo pykti. Ar dar kam nors ši tema aktuali? Kaip sekasi? Papasakokite savo istorijas

Atsakyti

Sveiki.

Man nustate sita liga pries pora metu klinikose.Niekaip as su ja nesusitvarkau....labai daznai paumeja....o pries metus isvis buvau persigandus nes pradejau krauju koseti... man tik 28m ir lb bijau del ateities.... Pries nustatant vis konstatuodavo plauciu uzdegima...o klinikose po KT nustate bronchektazes kairej pusej daugiau ,desinej maziau...Gal cia kas suteiks naudingos informacijos..

.

Atsakyti