QUOTE(pikkolo @ 2008 07 30, 09:31)
Sveiki. Dirbu VT su ploviklių teisiniu reglamentavimu. Šiuo metu Europos Komisijoje vyksta intensyvios diskusijos dėl fosfatų uždraudimo ar ribojimo plovikliuose. Fosfatai sukelia eutrofikaciją, t.y. vandens telkinių žydėjimą. Turbūt pastebėjote, kad Lietuvoje tai dažnas reiškinys, bet deja mes negalim atsisakyti fosfatų, nes LT labai kietas vanduo. Tačiau šiuo metu yra gaminami koncentruoti plovikliai (skalbimo milteliai, indų plovikliai), kurių plovimo poveikis tas pats, bet kadangi jo sunaudojama mažiau (ar bent jau turėtų būti suanaudojama), tai ri gamta teršiama mažiau. Tad klausimas būtų Jums:
ar vadovaujatės ploviklių (skalbimo priemonių, indų ploviklių, automobilių priežiūros priemonių) gamintojų rekomendacijomis? T.y. ar pilate mažiau koncentruotų miltelių (ar kitų plovimo priemonių) ar vis tiek tiek pat kaip anksčiau? Labai prašau pasisakyti šiuo klausimu.
Aš naudojuosi. Nors skalbiu ekologiškom skalbimo priemonėm, kur fosfatų nėra, bet vis tiek pilu tiek, kiek rekomenduojama. O jei skalbiu mažiau skalbinių, tai ir skalbimo priemonių pilu mažiau.
O šiaip aš irgi už tai, kad fosfatų būtų atsisakyta
Pažiūrėjau į savo naudojamo minkštiklio sudėtį: zeolitai, citratai ir soda

Nieko nesupratau (išskyrus sodą), bet setifikuotas kaip ekologiškas
Sutinku, kad, pabrangus produkcijai, daug vartotojų nukentėtų. Daugelis tikrai neturi už ką pirkti eko skalbiklių. Bet reikėtų ir šviesti žmones. Dažnas net nesusimąsto apie skalbiklių žalą, pila kiek telpa, nes mano, kad geriau išsiskalbs, ir pan. Gaila