Įkraunama...
Įkraunama...

Katės ir valerijonas

Senai pastebėta, kad katės neabejingos šiam vaistiniam augalui. "Pavartojus" valerijono kates užlieja audringos emocijos. thumbup.gif Sako, kad valerijonui atsispirti negali vyr.lyt atstovai, o patelės jam kaip taisyklė abejingos. Nesutinku su šiuo teiginiu, kadangi pati esu auginusi 3 pateles, jos valerijonui abejingos tikrai nebuvo. Ir dabartinė Britė šį vaistinį augalą tiesiog DIEVINA. blink.gif Valerijonas tinka bet kokiame pavidale- lašai, tabletės, ar šaknys- sukelia gyvūno nervinės sistemos sužadinimą. Drąsiai pavadinčiau tai "kačių narkotiku", katė išgyvena nevaržomą džiaugsmą, kuris tiesiog akivaizdžiai liejasi per kraštus ir netgi euforiją. O su valerijonu ne juokai. unsure.gif , didelės dozės katę gali užmigdyti narkotiniu miegu, privesti iki komos ar netgi nužudyti. Tai tas pats, kas žmogui narkotikai. Bet..be visa ko, valerijonas taipogi pasižymi gyd.savybėmis, pvz: veterinaras katėms jo išrašo esant bendro pobūdžio apatijai, pavyzdžiui po persirgtos ligos bei katėms sergančioms širdies ligomis.

Kas bandėt katei duot valerijono?, užtenka mažos dozės patepti nosytę arba kur ant grindų balikę papilt ir katė išprotėja. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikamamukas: 04 rugpjūčio 2013 - 23:41
Keista, kad valerionas pavojingas, nes jei ne klystu, per Animal Planet - "101 cats" laida skirta katzolei, pasakojo kad po kazkiek laiko - receptoriai nustoja reaguoti kazkokiam laikui, todel yra gana saugu naudoti ir nereikia bijoti perdozavimo.
o patelės jam kaip taisyklė abejingos. Nesutinku su šiuo teiginiu, kadangi pati esu auginusi 3 pateles, jos valerijonui abejingos tikrai nebuvo.
Valerionas, katzole katinui paveikia panasius receptorius, kaip ir "kates kvapas" tik stipriau, todel kates dazniausiai buna abejingos.
Bet tai netaisykle, nes musu katyte viena, nereagavo i jokius lasiukus, zolytes ir tt.. bet viena diena, atnesem katzoles (tai buvo is SuperKates, kartu su zaislais) ir pamateme effekta.
PS. Faina foto smile.gif
Atsakyti
Yra ir daugiau katėms "patinkančių" augalų:

Kates iš proto vedantys augalai

Augalų kvapas kartais būna panašus į natūralių feromonų - tada katės ir siautėja smile.gif
Atsakyti
Dėl valerijono tai tikrai pritariu drinks_cheers.gif Auga jis pas mus - tai pats augalas nelabai domina, bet kai rudenį nunyksta ir pasimato šaknis - tai būna nugulėta ta vieta biggrin.gif mačiau ir mūsų katę ten besivoliojančią, ir kaimynų katinus...
Bet vat dėl katžolių tai nelabai suprantu - pats augalas jau tokiu pavadinimu, auga netoli tako, o niekada nesu mačius kad kokia katė ar katinas bent suklydęs pasidomėtų... Buvau net padarius žaisliuką kačiukams, kaip pataria sudžiovintų katžolių į vidų pridėjus - nulis dėmėsio g.gif Katžolė pas mus paprasta, ne kokia dekoratyvinė, ir kvapas gan stiprus..
Atsakyti
Pas mane katės, bet abiems laaabai patinka valerijono kvapas smile.gif neturėjau kuom pakeisti katžolės žaislinei morkai, tai ant vatos gabaliuko užlašinau lašelį valerijono ir įdėjau į vidų. Jau kaip patiko abiems, pasikeisdamos ir skruostus trynė ir mėtė ir pačios voliojosi biggrin.gif
Nežinojau, kad valerijonas jas ramina g.gif kaip tik galvojau, kad jaudrina. Vaikystėje, tai atsimenu, kad mama patrindavo grindis ir juokdavomės iš katino rodomo cirko...
Reiškia, kai maniškės tokios ramios, tai retkarčiais sveika, kad ir valerijono pagalba truputį suaktyvėtų, pakrutintų užpakalius lotuliukas.gif

Atsakyti
Valrionas turetu jaudinti, o ne raminti g.gif Del to ji ir nepatariama "ypac temperamentingoms" katems, nes tik paastrins ruja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adca: 05 rugpjūčio 2013 - 12:14
Aš turiu namie katinų porelę,mamytė su sūneliu,bet taip šiaip sau valerijono neduodu (šiaip visai neduodu,porą kartu artimieji sugalvojo pasavivaliaut ir cirką sau pasidaryt mad.gif ) schmoll.gif man visai nekelia juoko katino išprotėjimas paragavus valerijono blush2.gif tikrai neteisiu kitų,kurie duoda mirksiukas.gif tik,jei valerijonas traktuojamas kaip narkotikas,kaži pagirios neateina po jo? biggrin.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad niekas neduoda tokiom dozėm , kad vėliau būtų pagirios lotuliukas.gif o ir kykutės įdėtoj nuorodoj nerašo apie tai neigiamai.
Ir tas jų susidomėjimas būna trumpalaikis, nesismagina visą dieną smile.gif tik nepagalvokit, kad aš girdau ar dažnai duodu uostyti, tikrai ne , bet buvo keli atvejai per devynis metus biggrin.gif
Rašo, kad poveikis toks pats kaip ir katžolės, o su katžole žaislų tai dabar daug yra ir daug kas perka, net mažiems kačiukams smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vidam: 05 rugpjūčio 2013 - 13:14
Aš katžolės duot nebandžiau dar nė karto, manau efektas geras būtų. thumbup.gif , kažkaip mūsų katukė "susenus" iš elgesio, seniau pažaisdavo dar, aktyvi būdavo, dabar kaip kelmas..vis gulinėja visur, tyngi vaikščiot, o tuo labiau žaist. Nežinia kas čia su ja pasidarę, liūdna pastaruoju metu ir labai tinginiukė. Paėda ir miega. Tai palašinau kelis lašus valerijono, patepiau nosiuką ir siaubas. Išprotėjo mano katukas. wub.gif , ko tik ji nedarė apsvaigus, bet užtai kokia pikta pasidaro. Kanda, drasko, galėtų net iki kaulo išdraskyt visas rankas, šoksta ant kojos, tiesiog kaip žvėris, lenda po kilimu, drasko žaisliukus, o iš draskyklės skutus palieka. Po visko nurimsta ir staigiai tampa neįprastai meili, murkia, meilinasi, glaustosi. Keistai jinai elgias. Iš pradžių gyvybinga, paskui rami ir meili, o galiausiai giliai užmiega. lotuliukas.gif , o kai kačiukai būna išvis smagu žiūrėt kaip dūksta jie, tie tai išvis atrodo sprandus nusisuks. lotuliukas.gif , juokingas poveikis to valerijono.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erikamamukas: 05 rugpjūčio 2013 - 22:41
Kartą kažkaip teko pačiai išgert valerijono lašiukų vakare, paskui pamiršau kad išgėriau bet katei pasidariau tokia svarbi ir įdomi.... tiesiog lenda į akis, į burną blink.gif Paskui prisiminiau, kame reikalas... užuodžia valerijoną tongue.gif
Tai jei kam per mažai dėmesio katės skiria - siūlau išgerti valerijono biggrin.gif
Atsakyti