Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

QUOTE(saintlina @ 2013 08 08, 19:43)
E, pala, o čiobrelis nežydintis tinka?.. Miške žydėjimas jau kadai baigėsi, o naminio nemaa  rolleyes.gif

ai, gi pas mane atostogos prasidėjo  bigsmile.gif  Galėsiu visiškai atsiduot ūkiui ir stiklainiams  cool.gif

Aišku, kad tinka. Į provanso žolelių sudėtį irgi įeina čiobrelis, bet aš dedu jo papildomai, drūčiau gaunasi smile.gif man labai patinka jo aromatas. Į puslitrinį stiklainiuką dedu nedidelę puokštelę šviežio čiobrelio ir sluoksniukais paskirstau. Ir dar dedu kokias 2-3 galvutes (ne skilteles) česnako.
Ai, ir dar dedu tų penkių rūšių (spalvotų, žirniukais) pipiriukų.

O atostogų pomidorų džiovinimas tikrai nesugadins ir daug laiko nesugaišins. Aš juos visada paruošiu vakarui ir nakčiai įjungiu elektrinę orkaitę. Ryte jau būna tinkami kišti į stiklainius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 08 08, 19:41)
Aišku, kad tinka. Į provanso žolelių sudėtį irgi įeina čiobrelis, bet aš dedu jo papildomai, drūčiau gaunasi smile.gif man labai patinka jo aromatas.


bandysiu bigsmile.gif Man irgi čiobrelis labai labai wub.gif Nors jis toli gražu ne visiems patinka.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 08 08, 20:41)

O atostogų pomidorų džiovinimas tikrai nesugadins ir daug laiko nesugaišins.

Reiks ir man padžiovinti bigsmile.gif , man irgi nuo ryt jau atostogos wub.gif

Galvojau ir aš ant automobilų stogų, bet vyras sako, kad musės apš...., tai geriau orkaitėj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2013 08 08, 21:22)
Reiks ir man padžiovinti  bigsmile.gif , man irgi nuo ryt jau atostogos  wub.gif

Galvojau ir aš ant automobilų stogų, bet vyras sako, kad musės apš...., tai geriau orkaitėj  ax.gif


kartu atostogausim/pomidorus džiovinsim drinks_cheers.gif
Teisingai sako. Man irgi atrodo - geriau orkaitėj.
Atsakyti
pas mane ciobreliai toki dabar darze

user posted image

tai ziedynelius imt, ar ieskot lapeliu daugiau ?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 08, 17:57)
as pernai pirma karta nusipirkau tiesiog dziovinto, ne aliejuje pomidoro paragaut  blink.gif  nu ir nesuzavejo  jie musu visai, kietas, gal perdziuves... uzpyliau juos aliejumis ... ir stovi vos ne  metus ant virtuves stalo  blush2.gif  bandziau vel ragaut , nu vistiek jis kietas. As isivaizduoju, kad uri but toks kaip koks dziovintas abrikosas, minkstas, o cia kazkokia "skura"  ax.gif 


Kad būtų lankstūs ir minkšti, jie metami sekundei į verdantį actą wink.gif


QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 08, 18:38)
dar uzraugiau kelis trilitrinius puszaliu(


labai prašau papasakot - kaip raugt??? nemoku o svajoju wink.gif


QUOTE(Ex @ 2013 08 08, 18:40)
Jau dabar neištveriu ir pradedu pešioti po keletą pomidorų skiltelių iš stiklainiuko.. mmm wub.gif


Va va ir aš taip pat.
Neturėjau čiobrelio, dėjau bazilikus ir česnakus šį kartą.


Prinoko pas mane Aananasas, kaip keikiausi ant tų krūmųųų, o jau pomidorų skonis - nuostabus, atsiprašiau šiandien biggrin.gif
Atsakyti
oi kaip del acto dekoju thumbup.gif o is aliejaus istraukus turbut jau i acta nardint nebegalima ?? g.gif

ananasas grazus, ir skanus drinks_cheers.gif thumbup.gif
apziurejau siandien orange banane ir zolotoj banan, tai skiriasi . Oarnge ir yra oranziniai, trumpesni kiek, o zolotoj, geltoni ir kiek ilgesni mirksiukas.gif

sitie dar tik noksta, dar neragauti visi ... ax.gif

user posted image

is kitos puses
user posted image

o cia turbut aisku kas smile.gif

user posted image

user posted image

de barao

user posted image

Papildyta:
zemaugiai sibirskij skorospelyj vis dar nokina vaisius ir ju daugybe

user posted image

o vat armonika nelabai dziugina. Vienas didziulis ( akordeonas ten gal jau biggrin.gif ) nuskintas ant stalo noksta, o cia visas derlius matosi doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2013 08 08, 23:07)
labai prašau papasakot - kaip raugt??? nemoku o svajoju wink.gif



kaip agurkus mirksiukas.gif Dedu i trilitrini krapu, cesnako, juod. serb. lapu (vysniu neturejau, tai nedejau), pridedu pomidoru, tokiu puszaliu, galima ir is vis zalius, uzpilu suditu vandeniu( litrui vand. saukstas kupinas druskos), palaikau kokia sav., (turi pradeti rugti, jei labai silta, gal ir greiciau procesas vyks) Tada nupilu vandeni, uzvirinu, nugraibau putas ( kokia stikline dapilu, nes nugaruoja ir koki sauksteli druskos imetu) ir vel ant pomidoru, uzdengiu plastmasiniais kietais dangteliais ir i rusi smile.gif Galima i bet kokius slojikus deti, ir su uzsukamais dangteliais tinka.
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 08, 23:41)

sitie dar tik noksta, dar neragauti visi ... ax.gif



Pavysdingi pomidorai, tokius galima ir i reklama deti wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 09 rugpjūčio 2013 - 07:16
QUOTE(jolanka @ 2013 08 09, 00:07)
Kad būtų lankstūs ir minkšti, jie metami sekundei  į verdantį actą wink.gif

Aš nenardinu į jokį actą, nes pomidorų nedžiovinu iki tiek, kad taptų kaip kaulas..
Papildyta:
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 08, 23:42)
pas mane ciobreliai toki dabar  darze

tai ziedynelius imt, ar ieskot lapeliu daugiau ?

Žiedynų aš nededu. Kai mano čiobrelis žydėjo, žiedus su šakelėmis apskyniau ir susidžiovinau arbatai. Dabar čiobrelis gražiai atžėlė, nežydi, tai šakeles skinu džiovintiems pomidorams. Šakelės aromatingesnės.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 08 09, 08:42)
Aš nenardinu į jokį actą, nes pomidorų nedžiovinu iki tiek, kad taptų kaip kaulas..


as irgi nenardinu. tik dabar supratau kodel man vieni pirktiniai dziovinti pomidorai bjaurus, o kiti- skanus. greiciausiai ir bus del to acto... juk pomidoruose ir taip lieka sociai tos rugsteles...o nusipirkus kai kurie buna tokie gaizus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2013 08 09, 00:07)
Kad būtų lankstūs ir minkšti, jie metami sekundei  į verdantį actą wink.gif
labai prašau papasakot - kaip raugt??? nemoku o svajoju wink.gif


jau kaip buna primarinuota iki soties,puszalius pomidorus ipjaunu isilgai ir prikisu salieru lapu,petrusku,cesnaku ir ciliuko[nebutinai]misiniu[reik viska smulkiai supjaustyt.man si darba atlieka kombainas blush2.gif ].tada standziai pridedu kibira pomidoru.uzpilu druskos ir vandens misiniu,paslegiu lekste ,kad apsemtu,uzdengiu dangciu,ir 14 dienu nekibinu.poto prigrudu ju i stiklainius,rasola uzvirinu ir uzpilu stiklainiu turini.plastmasiniais dangteliais uzdarau ir rusin.su ciliuku labai vyrai megsta...nors ir nuo cesnako astru gaunas.tinka tvirtesni puszaliai pomidorai.raudoni man patezta g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2013 08 09, 08:42)
Aš nenardinu į jokį actą, nes pomidorų nedžiovinu iki tiek, kad taptų kaip kaulas..


drinks_cheers.gif nu jau tokios procedūros tikrai nedaryčiau.. schmoll.gif
Atsakyti