Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

Aciu del atsakymu 4u.gif pas mane irgi buvo jau koki menesi vis po koki lapa negrazu, su pelesiiukais, sakyciau irgi jusu paminetas letasis maras, bet dabar jau ryte ir vakare randu ka nuskinti, po sio ryto lapu galima sakyti neliko, tik palei stoga po kelisvisai jaunucius, net galvoju visai galutinai viska nuskinti kad maras neberastu kur apsireiksti g.gif vienas stiebas Orange Banano, mano siu metu favorito, kamienas jau pelesine deme turi, dar bandysiu ja ispjauti ir kreidos-margancovkes kosele uztepti, nes virsuj dar pilnos kekes uzmegztu pomidoru unsure.gif
Marmelade, primink kokiu sodos skiediniu purskei pradzioj, pasirodzius marui cool.gif
Atsakyti
O ka darote is geltonu pomidoru ziemai? Priskyniau ananasu ir great white visa bliuda, nu ir nesugalvoju ka toliau su jais daryt biggrin.gif stipriai sunoke, nespesim visu zaliu suvalgyti...
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 08 28, 11:59)

Marmelade, primink kokiu sodos skiediniu purskei pradzioj, pasirodzius marui  cool.gif

nu kad aš ne visai pagal instrukciją dariau blush2.gif namie naudoju valiklį tokį gaminamą iš ūk. muilo ir sodos- tai aš tos košės vandenin ištirpinau ir purškiau- suveikė ax.gif Trumpam labai. paskui gavo previkur lygtais ir to sodos marmalo kasdien. Nu pažaidžiau, bet vertėjo. Svarbiausia neleisti naujiems lapams, atžaloms augti, nes juos pirmiausiai puola, tai skyniau skyniau, pjoviau pjoviau ir vis vežiau lauk, karučiais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennyfer @ 2013 08 28, 13:06)
O ka darote is geltonu pomidoru ziemai? Priskyniau ananasu ir great white visa bliuda, nu ir nesugalvoju ka toliau su jais daryt biggrin.gif stipriai sunoke, nespesim visu zaliu suvalgyti...

padazas ir sultys-vis egzotiskiau atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jennyfer @ 2013 08 28, 13:06)

as visokius spalvotus pjausciau , sluoksniavau su svogunu ziedais ir dariau pomidorus su zele. Grazu paziuret. O kai jau minksti labai, tai i makalioses, i padazus ....

vakar pvz tokia makaliose viriau

5 kg pomidoru ( pasmulkinau kombaine)
didele cukinija ( pjausciau kubeliais , nulupta ir nuseklinta)
800gr svogunu ( pasmulkinau kombainu ir pakepinau su trupuciu aliejaus)
4 paprikos ( pjausciau kubeliais)
800 gr morku ( tarkavau per burokine kombainu)
250 gr dziovintu abrikosu ( nuplikiau verdanciu vandeniu ir supjausciau juostelemis)
saukstas cili milteliu ( as dejau du)
saukstas cinamono
3 saukstai druskos
500 gr cukraus
galvute smulkinto cesnako
stikline acto
3 saukstai krakmolo.

viska paviriau kol cukinijos eme skaidret, paminkstejo. Tada sudejau cesnaka, dar kelios minutes paviriau. Krakmola sumaisiau su actu , ir supyliau intensyviai maisydama, paviriau kol eme tirstet.
tada i stiklainiukus ir ant dangteliu, uzklojau ir pasakiau labanakt. Siandien atvarciau smile.gif
Tikiuosi bus skanu.

Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 08 28, 13:08)
nu kad aš ne visai pagal instrukciją dariau blush2.gif  namie naudoju valiklį tokį gaminamą iš ūk. muilo ir sodos- tai aš tos košės vandenin ištirpinau ir purškiau- suveikė ax.gif Trumpam labai. paskui gavo previkur lygtais ir to sodos marmalo kasdien. Nu pažaidžiau, bet vertėjo. Svarbiausia neleisti naujiems lapams, atžaloms augti, nes juos pirmiausiai puola, tai skyniau skyniau, pjoviau pjoviau ir vis vežiau lauk, karučiais verysad.gif

o as ant pomidoru ir agurgu kita tavo patarima isbandziau ax.gif -pelenu dulkem apibarstydavau,padejo drinks_cheers.gif pomidorai dar neserga,o ir agurku dar kas 2 dienos po kibira prisirenku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 08 28, 12:34)
o as ant pomidoru ir agurgu  kita tavo patarima isbandziau ax.gif -pelenu dulkem apibarstydavau,padejo drinks_cheers.gif pomidorai dar neserga,o ir agurku dar kas 2 dienos po kibira prisirenku thumbup.gif

apsikeitėm receptūrom ir patirtimi, škia mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 27, 17:51)
Prigazdinot cia mane su marais, rukais, siandien  lauko pomidorus isroviau. Visi buvo dar grazus

O tai kam rovei,jei gražūs buvo blink.gif ?Tai kas,kad pas kitas maras,pas tavi gal iki šalnų būtų derėję.Jei pasiskaitai,kad JAV ruošiasi su Sirija kariaut,taigi nepuoli kast slėptuvės,pirkt druskos,batareikų ir džiūvėsių... schmoll.gif
QUOTE(snaige123 @ 2013 08 27, 21:42)
niekuo isvis nepurskiau as cia matomai atmaina mutavosi i kita stadija maras smile.gif  smile.gif  smile.gif

O kažin ar tai iš viso maras g.gif Aišku,yra krūva to maro sukelėjų,bet,jei niekuo nepurškiant vis tiek vaisių nepažeidžia per ilgą laiką,tai gal ten visai kitokia liga...Lietuviškuose straipsniuose tai tik kelios pomidorų ligos pastoviai aprašomos,tai ir taikom visiems džiūstantiems ar su pelėsiuku aptrauktiems lapams tą pačią diagnozę g.gif
QUOTE(padraika22 @ 2013 08 28, 10:23)
pas mane jų jau nuo liepos pradžios yra, bet nieko nepakenkė. bent jau nepastebėjau unsure.gif

Pas mani nuo liepos pabaigos atsirado,o jau spėjo nervus sugadint doh.gif Lapus čiulpia,tie džiūsta,pomidorai apšikti,tuoj dar kokį Tomato begomivirus ar geminivirus užneš...Suodligės pažeistų lapų jau randu.Įdomu,iš kur tas pletkas,kad baltasparnius išnaikina kokokola, atsirado g.gif Kad dantim kenkia,tai viskas aišku,bet anie skraiduoliai tai be dantukų g.gif

Alytiškės,tai ar buvot kuri toj pomidorų šventėj?Pasigedau atsiliepimų ax.gif Gaila,kad negalėjau papult,bo baisia mani ta pomidorų sriuba domino blush2.gif Nu niekaip,kad ir kiek receptų išbandžiau,nepasiseka man tos tikros,kadais ragautos, gaspačio sriubos pagamint.Geriausiu atveju šalta trinta pomidorienė gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 08 28, 13:37)
O tai kam rovei,jei gražūs buvo blink.gif ?Tai kas,kad pas kitas maras,pas tavi gal iki šalnų būtų derėję.Jei pasiskaitai,kad JAV ruošiasi su Sirija kariaut,taigi nepuoli kast slėptuvės,pirkt druskos,batareikų ir džiūvėsių... schmoll.gif

biggrin.gif
na dereti nebeprideretu, beveik visi vaisiai buvo uzauge normalaus dydzio, maza dalis dar nedaauge. Subalamutino betaliuxas, baisiai nebegrazus krumas buvo, pajuodusiais lapais, ir sakyciau per labai trumpa laika, pries kelias dienas dar ir tas graziai atrode. Neberizikavau,nelaukiau kol ant visu isimestu. O derliaus kaip ir uztenka is tu laukinuku, paskutiniu nepilna kibira tepririnkau. Dar siltnamy zaliuoja nemazai, tad nuostolio nejauciu, bus dar veliau ka ragauti, jei tfu tfu tfu ligos neuzpuls
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 08 28, 13:37)
Pas mani nuo liepos pabaigos atsirado,o jau spėjo nervus sugadint doh.gif Lapus čiulpia,tie džiūsta,pomidorai apšikti,tuoj dar kokį Tomato begomivirus ar geminivirus užneš...Suodligės pažeistų lapų jau randu.Įdomu,iš kur tas pletkas,kad baltasparnius išnaikina kokokola, atsirado g.gif Kad dantim kenkia,tai viskas aišku,bet anie skraiduoliai tai be dantukų g.gif

Aš pernai dar nebuvau pomidorienė (ir dabar esu tik pradedančioji, su bandymais ir klaidom), auginau tik 6 vazoninius, kuriuos tie baltasparniai užpuolė. Tai ta coca cola ir purškiau aš juos, padėjo tikrai...bet ten tik keletas vazoninių buvo, kaip ta coca cola veiktų, jei reikėtų šiltnaminius gelbėti, tai tikrai nežinau (ir net nenoriu sužinoti)
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti