QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 09, 07:14)
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 08 09, 12:56)
Ačiū už receptus, bandysiu raugt
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 08, 23:41)
oi kaip del acto dekoju

o is aliejaus istraukus turbut jau i acta nardint nebegalima ??
As manau kad tikrai galima, nes verdanciam acte nubegs tas aliejus ir tiek, o tada vel uzpilti.
QUOTE(Ex @ 2013 08 09, 07:42)
Aš nenardinu į jokį actą, nes pomidorų nedžiovinu iki tiek, kad taptų kaip kaulas..
QUOTE(vobla @ 2013 08 09, 07:49)
as irgi nenardinu. tik dabar supratau kodel man vieni pirktiniai dziovinti pomidorai bjaurus, o kiti- skanus. greiciausiai ir bus del to acto... juk pomidoruose ir taip lieka sociai tos rugsteles...o nusipirkus kai kurie buna tokie gaizus
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 09, 13:03)

nu jau tokios procedūros tikrai nedaryčiau..
Na, cia ne marinavimo tema todel trumpai parasysiu, kad tas actas tikrai nieko blogo nepadaro per 1-2 sekundes, beje tai vyno actas arba obuoliu. Jame nuplikoma ilgam laikymui, konservavimui - ilgam, o ne greitam sunaudojimui

ir sukemšama į ta indelį žyyymiai daugiau, netgi trigubai , nei neplikintų. As irgi nedziovinu į kaula.
Pabandžiau ir taip ir taip. Papasakosiu ziema kaip geriau