Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namučiai

o kai jau isdziovinat , tada saltu aliejum parastu uzpilat ir uzsuke laikot kur? blush2.gif cia save ruosiu tokioms naujovems, kai slyviniai pomidorai sunoks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 09, 07:14)


QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 08 09, 12:56)


Ačiū už receptus, bandysiu raugt wink.gif

QUOTE(Lusasita @ 2013 08 08, 23:41)
oi kaip del acto dekoju thumbup.gif  o is aliejaus istraukus turbut jau i acta nardint nebegalima ?? g.gif


As manau kad tikrai galima, nes verdanciam acte nubegs tas aliejus ir tiek, o tada vel uzpilti.

QUOTE(Ex @ 2013 08 09, 07:42)
Aš nenardinu į jokį actą, nes pomidorų nedžiovinu iki tiek, kad taptų kaip kaulas..


QUOTE(vobla @ 2013 08 09, 07:49)
as irgi nenardinu. tik dabar supratau kodel man vieni pirktiniai dziovinti pomidorai bjaurus, o kiti- skanus. greiciausiai ir bus del to acto... juk pomidoruose ir taip lieka sociai tos rugsteles...o nusipirkus kai kurie buna tokie gaizus doh.gif


QUOTE(rytorasa @ 2013 08 09, 13:03)
drinks_cheers.gif nu jau tokios procedūros tikrai nedaryčiau..  schmoll.gif


Na, cia ne marinavimo tema todel trumpai parasysiu, kad tas actas tikrai nieko blogo nepadaro per 1-2 sekundes, beje tai vyno actas arba obuoliu. Jame nuplikoma ilgam laikymui, konservavimui - ilgam, o ne greitam sunaudojimui wink.gif
ir sukemšama į ta indelį žyyymiai daugiau, netgi trigubai , nei neplikintų. As irgi nedziovinu į kaula.
Pabandžiau ir taip ir taip. Papasakosiu ziema kaip geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 09, 00:41)

sitie dar tik noksta, dar neragauti visi ... ax.gif




Labai įdomu man pasidarė, kodėl tiek daug žalių pomidorų pas jus? Ar saulės nemato, ar vėlai susodinot? Aš auginu 18 rūšių ir visi ( nepriklausomai nuo ankstumo ar vėlyvumo rūšies) noksta , net per greitai, o žalių beveik nebėra.
Atsakyti
QUOTE(aipipira @ 2013 08 10, 00:08)
Labai įdomu man pasidarė, kodėl tiek daug žalių pomidorų pas jus? Ar saulės nemato, ar vėlai susodinot? Aš auginu 18 rūšių ir visi ( nepriklausomai nuo ankstumo ar vėlyvumo rūšies) noksta , net per greitai, o žalių beveik nebėra.

Tai čia pas Lusasitą visada taip.Ji iki naujų metų anuos vakuoja biggrin.gif Nors jei auginat aukštaūgius,tai dar turėtų būt žalių.Nu tikrai dar kabo pas mani ir nemažai bigsmile.gif Bent jau kabojo,nes trečia diena kaip nebuvau,tai gal baltasparniai jau bus ir nuėdę ne tik lapus,bet ir vaisius suputę...
Sudūrinot mane su tais Provanso žolelių pomidorais doh.gif Man tai pernai jie niekuo neužpilti labai skaniai susivalgė,bet taip gal irgi skanu būtų g.gif Nors nepatinka man aliejuj išmirkę-bent jau jokie pirktiniai skanūs nebuvo...
Atsakyti
QUOTE(aipipira @ 2013 08 09, 23:08)
Labai įdomu man pasidarė, kodėl tiek daug žalių pomidorų pas jus? Ar saulės nemato, ar vėlai susodinot? Aš auginu 18 rūšių ir visi ( nepriklausomai nuo ankstumo ar vėlyvumo rūšies) noksta , net per greitai, o žalių beveik nebėra.

Na pas mane siuo metu tik zali bekabaliuoja, sociai dar tokiu. Visos apatines kekes jau nuskintos ir sudorotos. Valgom nuo Joniniu, pilna burna nuo liepos pradzios, bet jei nebebutu zaliu, turbut liudeciau, pomidoru sezonas kaip ir pasibaigtu tuomet...
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 09, 13:53)
o kai jau isdziovinat , tada saltu aliejum parastu uzpilat ir uzsuke laikot kur?  blush2.gif  cia save ruosiu tokioms naujovems, kai slyviniai pomidorai sunoks smile.gif

Aš užpilu alyvuogiu aliejumi,nekaitinu,tik įmetu česnako ir baziliko lapeliu.Kai palieka aliejus,jį sunaudoju salotoms,labai skanu.Dar dabar turiu viena pernai metu indelį,laikosi kuo puikiausiai.O laikau rūsyje,virtuvėje spintelėje ir ant stalo.po ranka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurute66: 10 rugpjūčio 2013 - 09:07
Mano dziovinami pomidorai nakti buvo pamirsti lauke ir pavirto paskenduoliais lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 08 10, 10:21)
Mano dziovinami pomidorai nakti buvo pamirsti lauke ir pavirto paskenduoliais  lotuliukas.gif


doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 08 10, 09:21)
Mano dziovinami pomidorai nakti buvo pamirsti lauke ir pavirto paskenduoliais  lotuliukas.gif

Kaip gaila,bet dar laikas, kita partiją gal nepaskandinsit doh.gif Mano šiandien pomidorai džiūna ir orkaitėj ir džiovyklėje,kvepia visi namai thumbup.gif
Atsakyti
Nebandėt džiovinti mažų vyšnaičių cielų? Turiu begale bajajų, tai norisi padžiovinti, nes nebesuvalgom, o vištų neturiu. biggrin.gif Kažin būtina jas per pusę pjauti ar tie ir taip sudžius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2013 08 10, 13:34)
Nebandėt džiovinti mažų vyšnaičių cielų? Turiu begale bajajų, tai norisi padžiovinti, nes nebesuvalgom, o vištų neturiu.  biggrin.gif Kažin būtina jas per pusę pjauti ar tie ir taip sudžius? g.gif


manau, kad būtina pjauti... rolleyes.gif
Atsakyti
Manau, kad reikia pjauti nors pusiau 4u.gif Odelė neleis džiūti ir sunkiau įvertinti pakankamai dehidratavosi, ar ne.
Atsakyti