o kai jau isdziovinat , tada saltu aliejum parastu uzpilat ir uzsuke laikot kur?
cia save ruosiu tokioms naujovems, kai slyviniai pomidorai sunoks
QUOTE(zikas1970 @ 2013 08 09, 07:14)
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2013 08 09, 12:56)
Ačiū už receptus, bandysiu raugt
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 08, 23:41)
oi kaip del acto dekoju
o is aliejaus istraukus turbut jau i acta nardint nebegalima ??
As manau kad tikrai galima, nes verdanciam acte nubegs tas aliejus ir tiek, o tada vel uzpilti.
QUOTE(Ex @ 2013 08 09, 07:42)
Aš nenardinu į jokį actą, nes pomidorų nedžiovinu iki tiek, kad taptų kaip kaulas..
QUOTE(vobla @ 2013 08 09, 07:49)
as irgi nenardinu. tik dabar supratau kodel man vieni pirktiniai dziovinti pomidorai bjaurus, o kiti- skanus. greiciausiai ir bus del to acto... juk pomidoruose ir taip lieka sociai tos rugsteles...o nusipirkus kai kurie buna tokie gaizus 
QUOTE(rytorasa @ 2013 08 09, 13:03)
Na, cia ne marinavimo tema todel trumpai parasysiu, kad tas actas tikrai nieko blogo nepadaro per 1-2 sekundes, beje tai vyno actas arba obuoliu. Jame nuplikoma ilgam laikymui, konservavimui - ilgam, o ne greitam sunaudojimui
ir sukemšama į ta indelį žyyymiai daugiau, netgi trigubai , nei neplikintų. As irgi nedziovinu į kaula.
Pabandžiau ir taip ir taip. Papasakosiu ziema kaip geriau
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 09, 00:41)
Labai įdomu man pasidarė, kodėl tiek daug žalių pomidorų pas jus? Ar saulės nemato, ar vėlai susodinot? Aš auginu 18 rūšių ir visi ( nepriklausomai nuo ankstumo ar vėlyvumo rūšies) noksta , net per greitai, o žalių beveik nebėra.
QUOTE(aipipira @ 2013 08 10, 00:08)
Labai įdomu man pasidarė, kodėl tiek daug žalių pomidorų pas jus? Ar saulės nemato, ar vėlai susodinot? Aš auginu 18 rūšių ir visi ( nepriklausomai nuo ankstumo ar vėlyvumo rūšies) noksta , net per greitai, o žalių beveik nebėra.
Tai čia pas Lusasitą visada taip.Ji iki naujų metų anuos vakuoja
Sudūrinot mane su tais Provanso žolelių pomidorais
QUOTE(aipipira @ 2013 08 09, 23:08)
Labai įdomu man pasidarė, kodėl tiek daug žalių pomidorų pas jus? Ar saulės nemato, ar vėlai susodinot? Aš auginu 18 rūšių ir visi ( nepriklausomai nuo ankstumo ar vėlyvumo rūšies) noksta , net per greitai, o žalių beveik nebėra.
Na pas mane siuo metu tik zali bekabaliuoja, sociai dar tokiu. Visos apatines kekes jau nuskintos ir sudorotos. Valgom nuo Joniniu, pilna burna nuo liepos pradzios, bet jei nebebutu zaliu, turbut liudeciau, pomidoru sezonas kaip ir pasibaigtu tuomet...
QUOTE(Lusasita @ 2013 08 09, 13:53)
o kai jau isdziovinat , tada saltu aliejum parastu uzpilat ir uzsuke laikot kur?
cia save ruosiu tokioms naujovems, kai slyviniai pomidorai sunoks 
Aš užpilu alyvuogiu aliejumi,nekaitinu,tik įmetu česnako ir baziliko lapeliu.Kai palieka aliejus,jį sunaudoju salotoms,labai skanu.Dar dabar turiu viena pernai metu indelį,laikosi kuo puikiausiai.O laikau rūsyje,virtuvėje spintelėje ir ant stalo.po ranka
Mano dziovinami pomidorai nakti buvo pamirsti lauke ir pavirto paskenduoliais
QUOTE(matuke @ 2013 08 10, 10:21)
QUOTE(matuke @ 2013 08 10, 09:21)
Kaip gaila,bet dar laikas, kita partiją gal nepaskandinsit
Nebandėt džiovinti mažų vyšnaičių cielų? Turiu begale bajajų, tai norisi padžiovinti, nes nebesuvalgom, o vištų neturiu.
Kažin būtina jas per pusę pjauti ar tie ir taip sudžius?
QUOTE(Mičiko @ 2013 08 10, 13:34)
Nebandėt džiovinti mažų vyšnaičių cielų? Turiu begale bajajų, tai norisi padžiovinti, nes nebesuvalgom, o vištų neturiu.
Kažin būtina jas per pusę pjauti ar tie ir taip sudžius? 
manau, kad būtina pjauti...





