Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galima ir ko negalima gerti nėštukei?

QUOTE(sonnija @ 2008 06 23, 15:05)
kaip manot ar blogai, kad per diena bent viena puodeli 3x1 kavos isgeriu? o siaip labai megstu vaisine arbata g.gif

Aš irgi išgeriu ir dėl to nesuku sau galvos. Mano gyditoja irgi sakė, kad drastiškas raciono pakeitimas labiau gali pakenkti nei skysčiai kurių atceit negalima gerti. mirksiukas.gif
Aš pradžioje daug žalios arbatos gerdavau, bet dabar pats skrandis nebenori, tai geriu vaisinę. O dėl sulčių, nuo visų saldžių mane pykinti pradėjo, tad geriu tik pomidorų ir citrusinių vaisių, ir tikrai manau, kad išgertas apelsinų sulčiu puslitris per dieną, kam nors pakenktų biggrin.gif
Atsakyti
Man gydytoja sakė nepiktnaudžiaut nei citrusiniais vaisiais, nei jų sultimis, nes vaikeliui gali alergija išsivystyti.

Aš tai dabar geriausiai atsigeriu nuo vandens bigsmile.gif Seniau taip mėgau šampaną, bet kai dabar paragavau, tai jau arba hormonai, arba skonio receptoriai išsivalė - negalėjau nė praryti schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes biggrin.gif o as negaliu gerti nei arbatos, nei kavos verysad.gif nes is karto i tualeta varo. Nors kava ginekologe man patare gerti, kad pakelciau spaudima, nes labai jau zemas 90x60 Taigi geriu tik sultis, kompota ir vandeni smile.gif
Atsakyti
man gydytoja patare nepiknaudziauti kava smile.gif sake pats laikas pradeti gerti arbatas biggrin.gif
Atsakyti
nu jooo unsure.gif ... visa nestuma tik zalia arbata geriu, nes kitos nemegstu, o pradzioje ir ramuneliu ar pankoliu arbatos atsigerdavau, skrandukui geriau palikdavo... o dabar vat suzinojau, kad negalima nei zalios nei ramuneliu arbatos doh.gif ...
tikiuosi mazyliui viskas bus gerai ir bus sveikas unsure.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikutes o as negaliu gerti nei arbatos, nei kavos nes is karto i tualeta varo. Nors kava ginekologe man patare gerti, kad pakelciau spaudima, nes labai jau zemas 90x60 Taigi geriu tik sultis, kompota ir vandeni

o mano kraujo spaudimas visa gyvenimeli 90 ant 60 (nezinau kaip taisyklingai pasakyti...) ir man toks normalus... daktariuke nedave jokiu patarimu, kad ji kelti. svarbiausia, kad gerai jautiesi! na, nestumo pabaigoje truputi pakilo - 110ant 80...
nestipria kava geriu tik rytais, arbata megau zalia ir juoda su pienu, bet nebegeriu, nes sunkina gelezies pasisavinima, pliuniju vandenuka -labai gerai atsigerti! dar pasilepinam naturaliom apelsinu sultim ar spanguoliu... ax.gif
Atsakyti
labas rytas, vakar buvau pas gydytoja rudaitiene northway klinikoje, tai pasiklausiau apie tai ka galima gerti ko ne. vaistazoliu arbatu negalima jokiu (vienos skatina gimdos susitraukima, kitos kelia temperatura, kitos alergizuoja). kavos 2 puodeliai per diena (labai ja megstu), juodos arbatos ir zalios arbatos po puodeli. o visa kita vandenukas.. jei grynas neskanu galima silpnai gazuoto. sekmes visoms geriant skyscius drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(minik @ 2008 02 26, 02:35)

Mėtų ir melisų arbata pasižymi raminančiu, skausmą mažinančiu, kraujagysles plečiančiu  poveikiu.  Gerina apetitą, virškinimą, atpalaiduoja skrandžio ir žarnyno spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą, slopina pykinimą ir vėmimą.
!  Nėščiosioms gali sukelti  persileidimą. Ilgą laiką geriant mėtų arbatą,  gali atsirasti galvos skausmai ir nosies užgulimas, primenantis slogą.

Taipogi nesciosioms nepatariama gerti jokiu energetiniu gerimu, nevirinto ozkos pieno (nepamenu, kodel), rutu arbatos, zaliosios arbatos, kuria jau daugelis minejo (ne tik del daug kofeino joje, bet ir del to, kad ji trukdo organizmui įsisavinti folinę rūgštį, kurios itin reikia besivystančiam vaisiui, todel vaikelis gali gimti su rimtais igimtais defektais).
Visa kita - galima su saiku mirksiukas.gif

Gerai, kad perskaiciau, o tai melisu arbata labai megstu ir ja nestumo metu pakeiciau vietoj kavos. Niekada negalvojau, kad zalia arbata irgi gali pakenkti. Aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
nu jei kluasysi ko galim air ko ne, tai taip ir liksi ieko negeres...as va arbtaos nemegstu, taio pas mane tik kadžva ir gazuoti gerimai, nes nuo negazuotu, darosi bloga....
Atsakyti

Radau straipsi apie naturalias arbatas, taigi

Be didelės baimės galite išbandyti šias arbatas:
pipirmėtės
mėtų
raudonųjų ir juodųjų serbentų
kiaulpienės
imbiero
Atsakyti
o as kaiptik girdejau,kad metu arbatos negalima gerti nestuke.gif .....
o man patikdavo avieciu lapai juos gerdavau...o db perskaitau kad ju negalima...... schmoll.gif ...... kazin kodel visdelto galvojau naturali arbatyte kaiptik turetu buti sveika g.gif
Atsakyti
man tai skanu imbieras su citrina ir medum thumbup.gif ir nekenkia
Atsakyti