QUOTE(nestuke24 @ 2009 10 21, 18:28)
as manau, kad svarbiausia isiklausyti i savo organizma ir valgyti tai, ko norisi, o per prievarta nieko nevalgyti.

visiškai pritariu

reikia įsiklausyti į organizmą ir neperlenkti lazdos

nei su tuo ko negalima nei su tuo ko galima
Kai laukiausi pirmojo - jau taaaaaaip viską žiūrėjau... ko galima ir ko ne

kavos negėriau, žalios arbatos tik labai retai (nes ten kofeino dar daugiau

) visą maistą žiūrėjau, paracetamolio tabletę išgert bijojau (nors kankinaus su migreniniais skausmais), morkų, apelsinų sulčių bijojau...

vienu žodžiu...
Šį kart vadovaujuosi vienos genetikės patarimu, pačioje pradžioje nėštumo buvau pas ją ir ji tiesiog pasakė, kad nėščiąjai galima daug daug daugiau nei visi sako... tiesiog daug kas šneka iš nežinojimo ir norėjimo apsidraust, juk negali kiekvienos sukontroliuot

Tiesiog nereikia perlenkti niekur lazdos, pvz. jei žiauriai skauda galvą - geriau išgerti tabletę paracetamolio, nei kentėti, nes kenčiant pačiai, kenčia ir vaikelis

lygiai taip pat su kava ir arbata... jei spaudimas nukritęs, vadinasi galima ir kavutės, jei padidintas - reiktų vengt

o žolelių arbatos - tai juk vaistiniai augalai, ir jei vienas puodukas per dieną - nieko neatsitiks

bet jei pradėsi gydytis čiobreliais kosulį - po 4-5 puodukus per dieną, žinoma gali sukelti ir gimdos susitraukimus, netgi tas pats brendis tam tikrais atvejais gali pagelbėti... žinoma jo negalima pačioje pradžioje, bet man pačiai keletą kartų tik jis sustabdė gimdos susitraukinėjimus, nors per pirmą nėštumą tikriausiai būčiau bijojus net pauostyt
Papildyta:
QUOTE(babsi @ 2009 10 19, 13:24)
man ir del metu idomu, nes geriu ja beveik kiekviena diena, o bendradarbe sake, kad pieno gali nebebut del metu arbatos, idomu ar cia tik prietaras koks babulku ar rimtai
p.s. as cia i ateiti klausiu
Na... kiek aš suprantu, nerealius kiekius mėtų arbatos reiktų išgert, kad sutrikdytų pieno gamybą

Ir šiaip pirmąjį maitinau 9 mėnesius, pieno buvo pakankamai, nors jokių liaudiškų priemonių pieno gausinimui nenaudojau, be to mėgstu mėtų arbatą, tikrai jos gėriau, jokių sutrikimų nepastebėjau

Šiaip skaičiau, kad visos chalvos ir kmynų arbatos, nedaro didelės įtakos pieno gamybai

Gimiau 4,676 ir 56 cm

1 mėnuo - 5,800 ir 59 cm

2 mėnėsiai ir 1 savaitė - 6,700 ir 62 cm

3 mėnesiai - 7,200 ir 65 cm