Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(Milao @ 2014 03 26, 21:10)
Tai taip suprast kad vienintelė tokių pamatų problema - terminologija?
Optimizmas iš to, kad kiek primečiau skaičiukus, tai matau šiltą alternatyvą plokščiam pamatui.

reiketu ivertinti stulpu su sija pliusus lyginant su istisine apsiltinta pamatine siena.
stulpai su sija "siltesnis" variantas, bet koks irengimo kainu skirtumas?
Atsakyti
QUOTE(Kaunas2011 @ 2014 03 27, 09:58)
1.Taip ir daroma dažniaisiai.
2.Jei nera kitu minčių jas panadoti tuomet ,taip.Bet ką išvežti, geriausia žiūreti , kai prasideda gerbuvis.Jei yra kur zemes sandėliuoti.
3.Ežeras nebus, jei bus veikiantis drenažas.Visi vandenys žeminami drenažais, kanalais jei paviršinis, adatiniais filtrais ir t.t :)Beje užpilti žvyru 2,5-1,5 m  duobę, tai gana žymios finansinės išlaidos.
4.Bet ką galima daryti, bet turi buti skaičiuojama konstruktorių, reikalinga sutankino kokybė, deformaciju moduliai ir etc.Liktiniai klojiniai- tai plokštinis pamatas ?

2. na taip, reiks maksimaliai stumdyti ir sandėliuot. Išvežimas irgi kainuoja.
3. Dėl žvyro - kiek permečiau akimis skelbimus kainos ~100-200lt už 12kubų. Žvyras pigiausias turbūt vargiai tinka. Namas 16x12, dubę kasant turbūt ir daugiau reiks. grubiai gali tekti iškasti apie 2 metrus - 380m3 imant tokį kiekį po 200lt ~ 6000lt plius kiti darbai.
4. Na viena aišku, kad reikia rimtų skaičiavimų. Pasikalbėsiu su konstruktoriumi.
Liktiniai - polistirolo blokeliai iš kurių statosi sienutė ir užpilamas betonas, gaunasi apšiltintas pamatas o taip pat ir sienas galima tokias daryti.

Mano atveju aš kaip suprantu nėra kito kelio - durpes matyt reikia iškasti, jei jos tikrai su laiku sėda, tai net jei ir poliai laikys tvirtai - po grindimis esantis gruntas gali sėsti ir tada problema jau su grindimis. Dar geologas minusą išsakė - drėgmė kurią laiko durpės.
O gal pvz po grindimis irgi polių prigręžioti ir kažkaip surišti viską? Nu ok nesvaigstu. Konstruktoriaus reikia paklausyti.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 03 27, 12:47)
3. Dėl žvyro - kiek permečiau akimis skelbimus kainos ~100-200lt už 12kubų. Žvyras pigiausias turbūt vargiai tinka. Namas 16x12, dubę kasant turbūt ir daugiau reiks. grubiai gali tekti iškasti apie 2 metrus - 380m3 imant tokį kiekį po 200lt ~ 6000lt plius kiti darbai.
4. Na viena aišku, kad reikia rimtų skaičiavimų. Pasikalbėsiu su konstruktoriumi.
Liktiniai - polistirolo blokeliai iš kurių statosi sienutė ir užpilamas betonas, gaunasi apšiltintas pamatas o taip pat ir sienas galima tokias daryti.

Mano atveju aš kaip suprantu nėra kito kelio - durpes matyt reikia iškasti, jei jos tikrai su laiku sėda, tai net jei ir poliai laikys tvirtai - po grindimis esantis gruntas gali sėsti ir tada problema jau su grindimis.  Dar geologas minusą išsakė - drėgmė kurią laiko durpės.
O gal pvz po grindimis irgi polių prigręžioti ir kažkaip surišti viską? Nu ok nesvaigstu. Konstruktoriaus reikia paklausyti.

zvyro kaina is skelbimu nieko neverta. norit tikros kainos I OBJEKTA - skambinat tiekejui. pvz - uz 100-200 lt paimtumem kokia 10 masinu. tikra kaina - 350 uz 12 kubu. zvyro kaina lemia vieta, vieta ir vieta
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 03 27, 11:47)

Mano atveju aš kaip suprantu nėra kito kelio - durpes matyt reikia iškasti, jei jos tikrai su laiku sėda, tai net jei ir poliai laikys tvirtai - po grindimis esantis gruntas gali sėsti ir tada problema jau su grindimis.  Dar geologas minusą išsakė - drėgmė kurią laiko durpės.

Smėlis, žvyras tankinamas kas 30-40cm su 500kg vibroplošte palaistant vandeniu.
Taip sutankinus 2 metrus sėdimas bus minimalus. Žvyras geriau tankinasi nei smėlis, bet ir kaina didesnė. Kuo rupesnis tuo geriau susitankina.
Nepamirškite įterpti hidroizoliaciją tarp pamatų ir sienų.
Po 100Lt/12m3 jums niekas neatveš. Kur matėte žvyrą po 12m3/200Lt su atvežimu skelbimą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 27 kovo 2014 - 13:17
http://www.viksta.lt...lda-gruntas.php

nuo 100 plius PVM (pvm praleidau pro akis. gruntas sklypo pakėlimui, tai matyt reik suprasti ten ne kaži koks)
Kitas žvyras nuo 200+pvm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 27 kovo 2014 - 16:25
QUOTE(13b @ 2014 03 27, 17:24)

nuo 100 plius PVM (pvm praleidau pro akis. gruntas sklypo pakėlimui, tai matyt reik suprasti ten ne kaži koks)
Kitas žvyras nuo 200+pvm

vaiku darzelis.. cia kaina kur? ten tokios * yra, pasiskaitykit.. matyt nezinot kiek kainuoja transportas
Atsakyti
nesiulau su viksta prasidet.
anksciau juodzemi (tipo) veze. Ispyle, liepiau atgal susikraut ir dingt
(kazkoks dumblas is ezero dugno) biggrin.gif

QUOTE(13b @ 2014 03 27, 15:24)

Kitas žvyras nuo 200+pvm

Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 03 27, 17:52)
vaiku darzelis.. cia kaina kur? ten tokios * yra, pasiskaitykit.. matyt nezinot kiek kainuoja transportas

Jūs gimėt statybininke? darželiai mat....
Jie randasi netoli mano sklypo, atstumas nedidelis.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 03 27, 16:24)

Kitas žvyras nuo 200+pvm

Nu tikrai neblogos kainos. Tik su kokybe neaišku, reikėtų labai atsargiai imti ir labai griežtai tartis.
Gal čia didmeninės kainos?
Rašo, kad mieste veža nemokamai. Kaip tik reikia žvyro, bandysiu užsakyti už 200Lt, pažiūrėsime.
Gal iš jūsų tas durpes išsiveštų jeigu atvežus žvyro tuo pačiu pakrautumėte durpes, nors būtų sudėtinga.

Įdomu po kiek akmenys pas juos...
Atsakyti
Pasikalbėjau su keliais konstruktoriais.
Vieno nuomone reikia daryti didesnio diametro ~4-5m polius ir jie turės laikyti, o po grindimis papilti tvirto žvyro ar smėlio ir grindis ant jo guldyti.
Kito konstruktoriaus nuomone - reikia po grindimis polių, kurie laikytų pačias grindis.
Abu su gerom rekomendacijom. Kainos tiesa skiriasi nemažai biggrin.gif

Mano supratimu, namo sienas poliai perimetre laikys, bet grindys sunkios, po jomis minkštas gruntas kuris gali susėsti, tokiu atveju pasekmės liūdnos.
o darant polius po grindimis reik skaičiuot, kad jie "nepradurtų" grindų.
tai čia jau konstruktoriaus darbas, bet man atrodo patikimiau.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 03 28, 13:05)
Pasikalbėjau su keliais konstruktoriais.
Vieno nuomone reikia daryti didesnio diametro ~4-5m polius ir jie turės laikyti, o po grindimis papilti tvirto žvyro ar smėlio ir grindis ant jo guldyti.
Kito konstruktoriaus nuomone - reikia po grindimis polių, kurie laikytų pačias grindis.
Abu su gerom rekomendacijom. Kainos tiesa skiriasi nemažai biggrin.gif

Mano supratimu, namo sienas poliai perimetre laikys, bet grindys sunkios, po jomis minkštas gruntas kuris gali susėsti, tokiu atveju pasekmės liūdnos.
o darant polius po grindimis reik skaičiuot, kad jie "nepradurtų" grindų.
tai čia jau konstruktoriaus darbas, bet man atrodo patikimiau.

Vien poliai 5 m gali kainuoti 7-10 t.Lt, nes reiks spec. technikos ir paprastai išgręžti ir užpilti tikriausiai nepavyks.
Jeigu poliai bus ir po grindimis, tai jau gaunasi "plokštė ant polių", apie kurią Zigiz ir kalbėjo. Reiks dvigubo tinklo grindyse kaip ir plokštuminiame pamate, tik vietoj durpių pakeitimo smėliu/žvyru mokėsite už didelius polius ir gausite nemažai "vėsumos" per juos, nes jie standartiškai neizoliuojami nuo grindų.
Atsakyti
Konstruktorius (kuris nesiule poliu po grindim), patikslino, kad grindu nesurisineti su rostverku, o padarius tarpa, leisti grindims kazkiek vaikscioti ar kilnotis.
Nezinau ar cia normali praktika, bet anot instruktoriaus didelio judejimo neturetu buti.
Del durpiu isvezimo, cia antras variantas. Visgi duobe kasti reiktu kur kas didesne, jei namas 16x12 tai matyt reik uzmesti po 2metrus. Gaunasi 20x16 ar daugiau. O gylis ~2 taigi viso iskasti ~650kubu. Ir tiek atvezti, tankinti ir dar papildomai truputi pakelti sklypa.
Atsakyti