QUOTE(blas @ 2013 10 03, 17:46)
Sveikos ir sveiki,
Patarkite kokią valiutą vežtis eurus ar dolerius ir kur geriausia ten keistis?
Kokios ten kainos apytiksliai puodelių, rūbų, na ką verta pirkti Egipte?
Ačiū
Viskas priklauso nuo to kam ta valiuta naudosite.Jei pirkiniams,tai tinka ir doleriukai ir euriukai ir vietine valiuta.Jei domites apie baksisa personalui,tai vienareiksmiskai tinka,tik vietine valiuta arba eurai.1 nominalo doleriai aptarnaujanciam personalaui yra nepageidaujami,nes didzioji dalis turistu baksisa palieka 1 dolerio nominalo kupiura.Vietiniams issikeisti sias kupiuras yra laaabai sudetinga,nes bankai ir keityklos ju arba nepriima arba keicia nenormaliai mazu kursu.Taip yra todel,kad salyje yra didelis smulkiu kupiuru perteklius.Prekybininkai sia problema issprendzia atiduodami graza turistui smulkiomis kupiuromis,o aptarnaujantis personalas iesko pagalbos tarp turistu,kad jie iskeistu pinigelius.
Galite pabandyti viena karta duoti dolerio kupiura,kita karta euro kupiura,tikrai pastebesite darbuotojo reakcijos skirtuma

...
Papildyta:
QUOTE(Gintraa @ 2013 10 10, 21:25)
Sveiki,esu buvusi ne kart Egipte Kleopatros prekybcentris yra mūsiškiu agentūru reklamuojamas ir vežama i ji apsipirkti,nes jie gauna procentuka(ten ankainiai didesni ir nevertas dėmesio tik fasadas gražus ir tiek)
Kleopatroje tikrai nera procentinio atsiskaitymo,jie moka nustatyta tarifa uz viena atvezta vieneta (turista),nepriklausomai nuo to ar jis kazka pirko ar tiesiog pasivaiksciojo kaip po muzieju.
Papildyta:
QUOTE(LORIJURA @ 2013 10 04, 06:38)
Tikra tiesa,rūbai ten nėra kokybiški,tokie

...vienkartiniai. Bet esu parsivęžusi pora tunikų iki žemės,jų nacionalinių rūbų-galobėjų.

Galabiya - beduinu rubas ,nepriklausomai ar jie dykumos ar miesto beduinai,skiriasi,tik spalvos.
Papildyta:
QUOTE(Koso @ 2013 10 09, 11:03)
tai va i Egipta ir snairuoju atsargiai,kai jie bet kada vel gali issikasti karo kirvius,ir atia atostogos
Siuo metu Egipto kurortinese zonose - tobula ramuma,viesbuciai neuzpildyti,ko pasekoje kazkiek suprastejo maitinimas.
Mano nuomone sis ramus periodas tesis iki nuverstojo prezidento teismo....