QUOTE(Minutėlė @ 2015 04 01, 08:08)
O kodėl jūs nesudarote tokios sutarties, kad jie patys susimokėtų už visas paslaugas. Juk juridinis asmuo visus mokesčius gali įtraukti į sanaudas.
Kažkada patys nuomojomės ( įmonė) patalpas. Buvo sutarta kad mes mokėsime visus mokesčius. Jokių problemų. Dabar pati nuomoju įmonei patalpas. Sutartyje yra įrašyta kad jie susimokės už visas paslaugas. Ir jokių man problemų. Nelabai suprantu iš kur jūs prisidarote tų problemų. Suprantu išnuomojate val,. savaitei ar mėnesiui. Bet jeigu daugiau negu metams, tai tegul nuomininkai patys su tiekėjais sudaro sutartis ( juridinis asmuo) ir moka tiesiogiai.
Taip pat dukrai dabar nuomojame butą. Tai sutartyje yra punktas kad nuomininkas pats susimoka už paslaugas. Tai ji ir perveda pinigus paslaugų tiekėjui. Aišku nuomotojas gali pasiskambinti paslaugų tiekėjui ir pasidomėti ar sumokėti mokesčiai. Ir tiek tos problemos su VMI.
dėkui. Na, kiekvienas sudarinėja sutartį, kaip jam atrodo tinkamiau. Juolab, kad čia kalbame apie fizinius, ne juridinius asmenis. Žinoma, jeigu teisingai supratau. Aš maždaug išsiaiškinau palandžiojusi po internetą, bet nesu tikra, taigi nerašysiu, kad netyčia nesuklaidinčiau. Gal kas nors išmanantis pakomentuos. Bet man labiausiai kirba suprasti, kas parašyta VMI genijų...
15 proc. Gyventojų pajamų mokestis (GPM) pagal galiojančią tvarką turi būti mokamas tiek nuo nuomos pajamų, tiek nuo komunalinių mokesčių,
jei dėl jų mokėjimo yra susitarta atskirai.
Aš tai turėsiu peržiūrėti sutartį, nes pas mane nuomininkas sumoka ir mokesčius bendrijai, taip sutarėme. Nors bendrijos renkami mokesčiai su užrašu 'Kaupiamosios lėšos', iš tiesų tie pinigai eina proporcingai pagal plotą šiukšlių išvežimui, bendrai elektrai, katilinės priežiūrai, kiemo, laiptinės valymui ir pan. Kas šiaip turėtų būti įvardinta kaip 'Kitos išlaidos'. Bet aiškintis su VMI, jeigu kas, tik galvos skausmas.
Tuo pačiu dar noriu pasikolioti

dėl šiukšlių mokesčių skaičiavimo pagal plotą. Visada galvojau, kad 1 tarakonas 100 m2 bute shika tikrai mažiau nei 100 tarakonų 10 m2...