Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 9

QUOTE(LokysL @ 2013 10 18, 22:49)
na gan rizikingas metas lapkricio men pradeti fasada. Pas mane dabar daro pamata, kita savaite prades fasada. As jau audziu minti kad gali siais metais ir netekti armuoti, o tik suklijuoti polistirola ir tai tas sienas ten kur langai yra. Dar pusantros savaites orai palankus, ir  nakti su salnom ir su lietum, bet diena temp normali, nezemiau +5, o jau va po pusantros ar dvieju savaiciu jau orai tampa nedraugiski klijams, armavimo misiniui, putoms ir t.t. t.y visos tos medziagos tinka iki +5 laipnsiu. Kas liecia putas tai yra ziemines, kas liecia klijus irgi yra zieminiai, bet vistiek dirbti reikia +0 temp, ir po 8 valandu leistinas temp kritimas iki -5 laipsniu.

na, klijus uzsakem dar vasarinius, o armavimo sluoksni tai jau ziemini smile.gif kiek cia yra, 1 aukstas, 230 kv.m kartu su cokoliu... 2 zmones per 2 savaites turetu padaryti smile.gif
Atsakyti
Turiu karcios patirties su fasadu rudeni... Pas mane praeitais metais dare fasda (klijavo eps ir armavo). Darbai daromi buvo spalio menesi. Nu tai pavasari pries dedant strukturini tinka dar karta turejo armuoti viska , nes rudeni nespejo isdziuti sienos ir liko nekoks vaizdas. Nors tada nebuvo ir salciu. Esme, jog sitiem darbams ne tik temperatura svarbu, bet ir santykine oro dregme , o rudeni dregmes labai daug, silumos nera ir tada nekas gaunasi, taip, kad sakau atsarigia reikia labai. smile.gif statybininkams, tai kas. Pinigus gaus, o seiminkam paskui reikes broka taisyt jau uz savus pinigus.
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 10 19, 18:39)
Turiu karcios patirties su fasadu rudeni... Pas mane praeitais metais dare fasda (klijavo eps ir armavo). Darbai daromi buvo spalio menesi. Nu tai pavasari pries dedant strukturini tinka dar karta turejo armuoti viska , nes rudeni nespejo isdziuti sienos ir liko nekoks vaizdas. Nors tada nebuvo ir salciu. Esme, jog sitiem darbams ne tik temperatura svarbu, bet ir santykine oro dregme , o rudeni dregmes labai daug, silumos nera ir tada nekas gaunasi, taip, kad sakau atsarigia reikia labai.  smile.gif statybininkams, tai kas. Pinigus gaus, o seiminkam paskui reikes broka taisyt jau uz savus pinigus.

Baisiai ir man nepatinka, noretusi atideti pavasariui, bet ka tada daryti su langais ir durimis isnestais i isore?? Kaip juos palikti ziemot reiketu?? Ar viski NEPS nearmuota palikti ziemoti? verysad.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 10 19, 19:39)
Turiu karcios patirties su fasadu rudeni... Pas mane praeitais metais dare fasda (klijavo eps ir armavo). Darbai daromi buvo spalio menesi. Nu tai pavasari pries dedant strukturini tinka dar karta turejo armuoti viska , nes rudeni nespejo isdziuti sienos ir liko nekoks vaizdas. Nors tada nebuvo ir salciu. Esme, jog sitiem darbams ne tik temperatura svarbu, bet ir santykine oro dregme , o rudeni dregmes labai daug, silumos nera ir tada nekas gaunasi, taip, kad sakau atsarigia reikia labai.  smile.gif statybininkams, tai kas. Pinigus gaus, o seiminkam paskui reikes broka taisyt jau uz savus pinigus.

Tikrai, statybininkams tas pats, svarbu dar vienas objektas. Dabar darbamas temperatūros kelias savaites yra tinkamos, tik va kaip pavyks išsidžiovinti, kad lietūs. smile.gif Turiu keturis tentus 8x10m. (pats pirkau) Jau panaudotus viena kartą šiek tiek paplyšią, nuo vėjo ir pastoliu nereikalingi, puse kainos. kam reikia prašom į až 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 10 19, 19:59)
Baisiai ir man nepatinka, noretusi atideti pavasariui, bet ka tada daryti su langais ir durimis isnestais i isore?? Kaip juos palikti ziemot reiketu?? Ar viski NEPS nearmuota palikti ziemoti?  verysad.gif  g.gif

Jei dabar darytu, namukas nedidelis dar tikrai padarytu. nepalikite Nepso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 10 19, 19:59)
Baisiai ir man nepatinka, noretusi atideti pavasariui, bet ka tada daryti su langais ir durimis isnestais i isore?? Kaip juos palikti ziemot reiketu?? Ar viski NEPS nearmuota palikti ziemoti?  verysad.gif  g.gif

Dabar dar orai kaip ir nieko, bet jeigu prades daryt tik po savaites, tai kazin kaip gausis smile.gif pasikuites gal rasiu nuotrauka kaip mano fasadas grazus patapo po darbu prie netinkamo oro smile.gif
o nepso irgi negalima palikt pliko, nes pavasari reikes ji dar tinkamai paruost armavimui.
Cia laimes dalykas spesit ar nespesit, nes kaip jau minejau nuarmuot viskas gal ir gerai bus , bet ar tas armavimo misinys isdzius ant sienu, tai abejoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 10 19, 23:03)
o nepso irgi negalima palikt pliko, nes pavasari reikes ji dar tinkamai paruost armavimui.

Iš esmės putplastį tikrai galima palikti nearmuotą. Tik va NEPS bėda dėl jo spalvos - labai traukia saulę. EPS išstovėjo nearmuota gal 7-8mėn, pietinė pusė stipriausiai apdūlėjo, rytai ir šiaurė beveik nekito, vakarai - truputi. Prieš armuojant su tarka pašiaušė, nuėmė sluoksniuką ir užarmavo. Tas pats galiotų ir NEPS jei jis ne būtų pilkas, be dūlėjimo jis gali pradėti lydytis - bet tam reikia labai skaisčios saulės ir tikriausiai pakankamai šilto aplinkos oro.
Jei yra galimybė - geriau užarmuoti, jei ne - saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, pvz Robertino tentais ar bent žaliu apsauginiu tinklu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 20 spalio 2013 - 10:32
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 10 19, 17:17)
na, klijus uzsakem dar vasarinius, o armavimo sluoksni tai jau ziemini smile.gif kiek cia yra, 1 aukstas, 230 kv.m kartu su cokoliu... 2 zmones per 2 savaites turetu padaryti smile.gif

kokios firmos ziemini armavimo misini emet?

Tai va su vasariniu armavimo misiniu del to ir problema gali buti kad jis nespeja isdziuti. Su zieminiu galima dirbti prie nulio ir po tam tikro laiko temp gali nukristi iki minuso. Jis per ta laika prie 0 turbut speja sukieteti, todel ir minusas nelabai baisus. Bet visa ta ziemine produkcija daug brangesne yra.

Del NEPS tai kazkaip ziemai nebijociau palikti, kad ir saule sviestu, nemanau kad jis ten taip ikaistu ir UV spinduliai taip pakenktu kaip vasara.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 10 20, 21:02)
kokios firmos ziemini armavimo misini emet?

Tai va su vasariniu armavimo misiniu del to ir problema gali buti kad jis nespeja isdziuti. Su zieminiu galima dirbti prie nulio ir po tam tikro laiko temp gali nukristi iki minuso. Jis per ta laika prie 0 turbut speja sukieteti, todel ir minusas nelabai baisus. Bet visa ta ziemine produkcija daug brangesne yra.

Del NEPS tai kazkaip ziemai nebijociau palikti, kad ir saule sviestu, nemanau kad jis ten taip ikaistu ir UV spinduliai taip pakenktu kaip vasara.

emem Kreisel "winter....."
Atsakyti
etanolio (etilo alkoholio) imaisykit ir iki -5 sekmingai bus ok.
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2013 10 19, 22:03)
Dabar dar orai kaip ir nieko, bet jeigu prades daryt tik po savaites, tai kazin kaip gausis  smile.gif pasikuites gal rasiu nuotrauka kaip mano fasadas grazus patapo po darbu prie netinkamo oro  smile.gif
Cia laimes dalykas spesit ar nespesit, nes kaip jau minejau nuarmuot viskas gal ir gerai bus , bet ar tas armavimo misinys isdzius ant sienu, tai abejoju  smile.gif

va būtent, kaip su džiūvimu, nes jau kurį laiką labai padidėjęs oro drėgnumas, retai nukrenta žemiau 85%, dabar netgi 100% doh.gif O darbininkams tai kas? jiems gi sezoninis darbas į pabaigą, tai pritempinės darbus kiek įmanoma ir kuo daugiau. Kažkaip pagalvojus, tai kaip loterija-iškris laimingas skaičius ar ne? smile.gif Sekmės ir gerų orų linkiu jums darbams užbaigti, bet sinoptikai ką kitą pranašauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽaliaMergelė: 20 spalio 2013 - 23:19
Sveiki, gal kas galite imesti kokia foto kaip reikia sumontuoti lauko duris jas isnesant salia blokelio ir pakelta nuo pamato.. nu firmele montuojanti grieztai siulo prisukti bruseli po apacia, kad butu i ka atremti. Niekaip nesugebu susitart kad prisuktu kampuocius.. doh.gif

man regis cia http://www.legnoline...s/102-jb-d.html yra fantastiska tvirtinimo sistema.. ka manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 22 spalio 2013 - 14:26
Kristinka, sveikinu su stogu! biggrin.gif

Jūs man atleiskit, kad tik įlekiu į temą, užduodu klausimą ir nesirodau kiek laiko... KAd nelabai nusimanau techniniuose dalykuose ir neturiu kur įsiterpt smile.gif

Ačiū už atsakymus dėl dažų, dažysim jais ir tiek.

O aš, kaip visada, su klausimu. Vidaus durys. Man patinkantį modelį gamina Dorvila ir Durų fabrikas. Gal žinot atsiliepimų apie juos? Dorviloj lyg ir šiek tiek brangiau gaunasi.
Parodysiu, kokias nusižiūrėjau. Tokio tipo, su tuo plonu stikliuku:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 22 spalio 2013 - 14:44