Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija 2013, vasaros pabaiga

QUOTE(oziarage @ 2013 10 14, 10:07)
Sveiki, atiduodu duoklę temai smile.gif
Grįžome pries kelias dienas iš Kroatijos. Pirmą kartą vykau į kelionę neišsinagrinėjusi temų iki galo (tingėjau kažkaip) smile.gif, bet buvo įstrigę, kad kaikuriose Europos šalyse nestovės mokamų kelių aparatai ir reikia susimokėti už kelius įvažiavus į šalį smile.gif Pasakiau vyrui, draugams, sako nenusisšnekėk, senas naujienas skaitei, nebėra taip, reikia vinječių tik fūrom. Tingėjau ginęytis, tad į priekį vykstant per Slovakiją stabdo policija, gaunam 50 EUR baudos. susinervinu, bet širdy džiugu, kad sakiau, o NEKLAUSĖ rolleyes.gif Taip tiems vyrams ir reikia biggrin.gif Vėliau jau pasienyje bėgdavo ieškoti kur čia sumokėti už kelius smile.gif Važaivom Koratijoje truputi nemokamais keliais nuo Splito iki Makarsko, gražu labia, bet greitkeliais yra patogiau, tad mokėdavom ir lėkdavom į reikiamus taškus. Kroatijos gamta mane apžavėjo (viską automatiškai lyginau su Turkija... blush2.gif ), bet daugiau niekas...Brangus maistas, brangūs gultai pajūryje (paprašė už vieną gultą 60 KUN už dieną, nors mes buvome spalį). Kavinėse valgėme vieną kartą per dieną, man maistas patiko, nes mėgstu jūros gėrybes. Oras mums toks ale vidutinis pasitaikė, bet nereikia nieko norėti spalio mėnesį smile.gif
Po Kroatijos nuvykome į Veneciją, labia patiko ir kainos parduotuvėse geresnės biggrin.gif biggrin.gif
Žodžiu Kroatija patiko,  tik kitą kartą ko gero jau nevyktume, nes gražius kalnus, šiltą jūrą ir 10 kartų geresnį servisa galime rasti už mažesnę kainą kitoje šalyje smile.gif Bet čia tik mano nuomonė.
Gerų kelionių ir atradimų smile.gif

Kiek dienu truko kelionė, kur nakvojote ir žinoma kiek išleidote.

Planuoju kelione birželio pradžioje tai labai įdomu viskas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(alabalabadudu @ 2013 10 14, 11:16)
Kiek dienu truko kelionė, kur nakvojote ir žinoma kiek išleidote.

Planuoju kelione birželio pradžioje tai labai įdomu viskas smile.gif

Visa kelionė truko 11 dienų. Nakvojome kelyje viską užsakydami per booking.com, užsakydavome kambarius pries dieną. Pačioje Kroatijoje miegojome per tris vietas, vienoje dvi (prie Plitvicų ežerų), kitoje 1 Omiše ir Makarske 3 naktis. Plitvice iš anksto užsakę buvome vienai nakčiai, bet pasilikom dviem, nes patiko labai. Kitur Koratijoje jau pasivaikščiodami radom kur pigiau ir gerai smile.gif
Važiavome 4 susaugę su vaikais, tad dalinom viską per pusę. Mums išėjo apie 4000-5000 su Venecija ir apsipirkimu Lenkijoje smile.gif
Patarimas: maistą papalanuokite susipirkti Lenkojoje, ten tikrai pigiau, sutaupysite nemažai. Nes Kroatijoje mėsos kg apie 30 Lt., kavinėse patiekalai normalūs apie 25-35 Lt.
http://www.booking.c...af01659286162X9
Šitus apartamentus rekomenduoju tiems kas keliaus į Plitvicas smile.gif 10 balų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 14 spalio 2013 - 11:07
o man atrodo kolege "oziarage" i pievas pavare su savo aprasymu... tenesupyskta ant manes, taciau uz gultus niekad ten nesam mokeje-kur juos sugebejot rasti? perkam ten maisto ir nieko brangaus. tiesiog neperkam kas nepriimtina(siuo atveju mesos). kaip neseniai rase kazkuri mamyte-ciupaciupsai brangesni nei LT- totalus nusikalbejimas tokiuose aprasymuose. argi to vaziuojam i kroatija-prisiryt, prikimst guzius, prisigert? uzkliuvo man ir tai, kad magistrale vaziuot nebrangu, taciau pavalgyt jau brangu. netgi pasiulyta vaziuot i lenkijos kavines pavalgyt(cia jei blondiskai paskaicius smile.gif )....jei norima taupyt, tai gal velniop tas magistrales, geriau paskanaut uz tuos pinigelius kazko kroatisko...
ne moralas cia, bet tik isreiskiu nesutikima del kai kuriu minciu aprasyme....
Atsakyti
jei vaziuojama kainu paziuret i kroatija, tai ko ten belstis aplamai. gal paziurekit cia: http://konzum.hr/
http://studenac.hr/
nebereikalo kolege subjektyvi cia nesiojosi del tautieciu kalbu apie taupymus....
kai vyras susimokejo 50 euru uz kelius-sirdis dziaugesi, o kai 30 lt mesa, tai ojojoj kaip brangu....ir kaip tai nepavadinti blondisku poziuriu.....
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2013 10 14, 21:39)
jei vaziuojama kainu paziuret i kroatija, tai ko ten belstis aplamai. gal paziurekit cia: http://konzum.hr/
http://studenac.hr/
nebereikalo kolege subjektyvi cia nesiojosi del tautieciu kalbu apie taupymus....
  kai vyras susimokejo 50 euru uz kelius-sirdis dziaugesi, o kai 30 lt mesa, tai ojojoj kaip brangu....ir kaip tai nepavadinti blondisku poziuriu.....

Na 50 eurų mokestis - tai džiaugėsi iš principo, kad neklausė. Suprantu.
O už gultus Makarskoje ir mes mokėjome 50 kunų dienai, nežinau ko stebitės?
Atsakyti
QUOTE(Vidara @ 2013 10 14, 22:08)
Na 50 eurų mokestis - tai džiaugėsi iš principo, kad neklausė. Suprantu.
O už gultus Makarskoje ir mes mokėjome 50 kunų dienai, nežinau ko stebitės?

idomiai cia jus visi kalbat. juk 50-60 kunu uz gultus, tai cielas kg mesos tongue.gif. as niekur nebuvau kur reikejo uz gultus moket. matyt todel ir mesa nebrangi man buvo ax.gif
o dziaugtis is principo-echhh, kaip tai lietuviska-panasiai kaip i kaimyno deganti nama ziuret.... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 14 spalio 2013 - 21:37
QUOTE(eceris @ 2013 10 14, 18:54)
o man atrodo kolege "oziarage" i pievas pavare su savo aprasymu... tenesupyskta ant manes, taciau uz gultus niekad ten nesam mokeje-kur juos sugebejot rasti? perkam ten maisto ir nieko brangaus. tiesiog neperkam kas nepriimtina(siuo atveju mesos). kaip neseniai rase kazkuri mamyte-ciupaciupsai brangesni nei LT- totalus nusikalbejimas tokiuose aprasymuose. argi to vaziuojam i kroatija-prisiryt, prikimst guzius, prisigert?  uzkliuvo man ir tai, kad magistrale vaziuot nebrangu, taciau pavalgyt jau  brangu. netgi pasiulyta vaziuot i lenkijos kavines pavalgyt(cia jei blondiskai paskaicius smile.gif )....jei norima taupyt, tai gal velniop tas magistrales, geriau paskanaut uz tuos pinigelius kazko kroatisko...
  ne moralas cia, bet tik isreiskiu nesutikima del kai kuriu minciu aprasyme....

Na į pievas pavaryti nenorėjau. Tiesiog įspėjau kitas mamytes, kurios planuosis važiuoti į ten, kad maistelio, užkandžių vaikams pasiimtų. Mes nesivežėm nieko iš LT, nes tikrai manėme, kad nusipirksime visko ten. Taip ir buvo (beje mėsą pirkome vieną kartą, vakarienę gaminome, nes draugai nevalgo jūros gėrybių).
Viskas ok su tomis kainomis, bet nepykite, per 7 dienas Kroatijoje valgyti norėjosi lotuliukas.gif Į kavines vaikščioti 3 kartus per dieną nesinorėjo, net neįmanoma, nes keliasi visi skirtingai ir pusryčiauja skirtingai, tad teko maistą pirkti parduotuvėse. Ir aš asmeniškai gailėjausi, kad kai kurio maisto nenusipirkom Lenkojoje. O kavinėse tikrai stengėmės valgyti tik vietinį maistą, bet jo ne visur buvo.
Gultai prie jūros yra Makarske. Kai kas iš mūsų norėjo pagulėti ant jų, o ne ant akmenų smile.gif
Nenorėjau nieko įžeisti ar sumenkinti Kroatijos, tiesiog norėjau patarti kai ką, ko man pvz trūko.
Beje dėl kelių, netaupyčiau ir kitą karta, nes kai norisi pasiekti Veneciją nuo Makarsko per dieną, tai nežinia kiek laiko reiktį raityti serpantinais smile.gif
Žodžiu, mes netaupėme šį kartą ir pirkome viską, bet man kai kur širdis suspurdėdavo kai į kainas pažiūrėdavau smile.gif

Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2013 10 15, 08:24)
tai niekur kitur taip ir nebus kur arciau musu-tik turkija belieka....
Papildyta:

su tokiu poziuriu, gerbiamoji, gyvenant, nieko nuostabaus, kad ir Lietuvos vaikai uzauga vis piktesni....jei mama(kad ir sirdyje) kerstauja teciui, tetis mamai-ko tiketis is musu ateities kartu?????
  g.gif

Nei kerštavau nei ką, ką Jūs visos čia šnekate smile.gif Tiesiog kažkas jumoro nesupranta smile.gif Norėjau pasidalinti mintimis, o buvau tik užpulta šioje temoje.
Taip drąsiai teigiu, kad Turkija man buvo geriausia pagal kainos ir kokybės santykį (kolkas ką mačiau Europoje).
Papildyta:
Tik dar kartą noriu pabrėžti, kad tai yra mano nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2013 10 15, 08:36)
Papildyta:
Nei kerštavau nei ką, ką Jūs visos čia šnekate smile.gif Tiesiog kažkas jumoro nesupranta smile.gif Norėjau pasidalinti mintimis, o buvau tik užpulta šioje temoje.
Taip drąsiai teigiu, kad Turkija man buvo geriausia pagal kainos ir kokybės santykį (kolkas ką mačiau Europoje).

viskas cia normaliai, niekas ant nieko nepyskta. tik kai esam buve ne karta, tai ir keistenybiu pasiskaiciau is jusu pasakojimo....
taciau. velgi nesutiksiu su jusu teiginiu, kad turkijoj kainos ir kokybes santykis geresnis. atostogos kroatijoj ir turkijoj-jos visiskai skirtingos. turkijoj daugiau poilsine, su pilvo prikisimu, kas nori su prisigerimu. bet yra vienas BET. ka mes gaunam uz tuos 4-5 tukst, kuriuos isleidot kroatijoj, turkijoj per 11 dienu? garantuota saule, silta jura, pilnus pilvus, ir patogumus-bet kokiam skaiciui zmoniu uz tokius pinigus????. ka gaunam kroatijoj uz 4-5 tukst? kadangi ten vaziave esam birzelio, liepos ir rugpjucio menesiais, todel drasiai galiu teigti, kad gaunam garantuota saule, silta jura, nuostabius vaizdus nenusileidziancius turikijai ir netgi grazesnius- patogumus ranndam taipogi. negaunam prikimstu pilvu-jais turi rupintis zmonos, mamos, drauges ar dar kazkas smile.gif bet piniginiu atzvilgiu ka mes gaunam-tie 4-5 tuks 4 zmonems 12-14 dienu. ir drasiai galiu teigti, kad seimai, skaiciuojanciai savo biudzeta, tai tikrai iseitis pabegti nuo musu lietingos vasaros ir saltos juros... i turkija ne kiekviena seima isvaziuos. ir kas svarbiausia-kroatijoj gauni visiska laisve, nes atvaziuoji su savo auto ir elgiesi kaip nori-netgi namo vaziuoji kada panoresi...
bet visumoj, jei ieskoma gero kainos-kokybes santykio ir atostogos rudeni ar pavasari(kaip man siemet geguze buvo)-as rinkausi irgi turkija, nes kroatijoj buvo dar salta ax.gif ir kadangi as ne is tu kas iesko komforto, atostogos 3 zv viesbutyje dviems kainavo viso labo 2500 lt su visomis islaidomis lauktuvem ir ekskursijom. tikrai pigu, lova turejom, kondiskess, dusus, tv taipogi-ir netgi viesbucio seimininka labai mylinti lietuvius-kazkeik kalbanti lietuviskai, bei nuostabius bermenus-animatorius.... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 15 spalio 2013 - 08:03
QUOTE(eceris @ 2013 10 15, 08:56)
viskas cia normaliai, niekas ant nieko nepyskta. tik kai esam buve ne karta, tai ir keistenybiu pasiskaiciau is jusu pasakojimo....
   taciu. velgi nesutiksiu su jusu teiginiu, kad turkijoj kainos ir kokybes santykis geresnis. atostogos kroatijoj ir turkijoj-jos visiskai skirtingos. turkijoj daugiau poilsine, su pilvo prikisimu, kas nori su prisigerimu. bet yra vienas BET. ka mes gaunam uz tuos 4-5 tukst, kuriuos isleidot kroatijoj, turkijoj per 11 dienu? garantuota saule, silta jura, pilnus pilvus, ir patogumus-bet kokiam skaiciui zmoniu uz tokius pinigus????. ka gaunam kroatijoj uz 4-5 tukst? kadangi ten vaziave esam birzelio, liepos ir rugpjucio menesiais, todel drasiai galiu teigti, kad gaunam garantuota saule, silta jura, nuostabius vaizdus nenusileidziancius turikijai ir netgi grazesnius- patogumus ranndam taipogi. negaunam prikimstu pilvu-jais turi rupintis zmonos, mamos, drauges ar dar kazkas smile.gif bet piniginiu atzvilgiu ka mes gaunam-tie 4-5 tuks 4 zmonems 12-14 dienu. ir drasiai galiu teigti, kad seimai, skaiciuojanciai savo biudzeta, tai tikrai iseitis pabegti nuo musu lietingos vasaros ir saltos juros... i turkija ne kiekviena seima isvaziuos. ir kas svarbiausia-kroatijoj gauni visiska laisve, nes atvaziuoji su savo auto ir elgiesi kaip nori-netgi namo vaziuoji kada panoresi...
    bet visumoj, jei ieskoma gero kainos-kokybes santykio ir atostogos rudeni ar pavasari(kaip man siemet geguze buvo)-as rinkausi irgi turkija, nes kroatijoj buvo dar salta ax.gif ir kadangi as ne is tu kas iesko komforto, atostogos 3 zv viesbutyje dviems kainavo viso labo 2500 lt su visomis islaidomis. tikrai pigu, lova turejom, kondiskess, dusus, tv taipogi-ir netgi viesbucio seimininka labai mylinti lietuvius, bei nuostabius bermenus-animatorius.... thumbup.gif

Aš manau, kad kitą kartą vykdami į Kroatiją ir mes mokėtume apsisukti daug sumaniau ir už mažiau, tiesiog tai buvo pirmas kartas keliaujant su auto Europoje.
Su oru irgi neberizikuočiau rugsėjo galui-spaliui, nes mums Plitvicose buvo tik +10 abi dienas, Makarske +20, jau truputi šaltoka ne ant saulutės, o išvažiuojant išs vis visa dieną lijo iki pat Venecijos (beje lijo ir ten). Kitą kartą važiuočiau į Kroatiją birželio gale gal, nes, manau kokie +25 būtų pats tas.
Kažkur seniai esu skaičiusi, kad pirmiausiai reikia apkeliauti visa Europą ir tik tada nuskristi į Turkiją. Nes, jeigu įvyksta atvirkščiai, automatiškai viską lygini su ja...taip, deja, nutiko ir mums...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 15 spalio 2013 - 08:07
QUOTE(oziarage @ 2013 10 15, 08:47)
. Tiesiog įspėjau kitas mamytes, kurios planuosis važiuoti į ten, kad maistelio, užkandžių vaikams pasiimtų. Mes nesivežėm nieko iš LT, nes tikrai manėme, kad nusipirksime visko ten. Taip ir buvo (beje mėsą pirkome vieną kartą, vakarienę gaminome, nes draugai nevalgo jūros gėrybių).

Papildyta:

Papildyta:

Aha, reikejo pasiskaityti temas ankstesnes, kur ne vienas raseme, kad apsimoka negendanciu produktu, uzkandziu uzsipirkti Lenkijjoje mirksiukas.gif

Na, musu seimai is 5 asmenu tai yra skirtumas: i Turkija minimum 15 tukst, i KRoatija - 5 tukst.
Jeigu vaziuot i Turkija dviese, tai taip, bus tas pats 5 tukst... BEt jei pasijudint su vaikais, tai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(oziarage @ 2013 10 15, 09:05)
Aš manau, kad kitą kartą vykdami į Kroatiją ir mes mokėtume apsisukti daug sumaniau ir už mažiau, tiesiog tai buvo pirmas kartas keliaujant su auto Europoje.
Su oru irgi neberizikuočiau rugsėjo galui-spaliui, nes mums Plitvicose buvo tik +10 abi dienas, Makarske +20, jau truputi šaltoka ne ant saulutės, o išvažiuojant išs vis visa dieną lijo iki pat Venecijos (beje lijo ir ten). Kitą kartą važiuočiau į Kroatiją birželio gale gal, nes, manau kokie +25 būtų pats tas.

birzelio 15 pirma karta ten buvom. vanduo buvo apie 22-mano brangiajai vesokas-sake turkijoj silciau smile.gif . bet silumos pakako-buvom omise, netoli makarskos. nuvykus i dubrovnika, rode +37-jau per karsta...
venecijoj buvom pernai liepa, buvo +28 pats tas oras pasivaiksciojimui. kroatijoj oras susildavo iki +39-masinos termometras tiek po medziu sovint rode....
Papildyta:
QUOTE(Smilla @ 2013 10 15, 09:08)
Aha, reikejo pasiskaityti temas ankstesnes, kur ne vienas raseme, kad apsimoka negendanciu produktu, uzkandziu uzsipirkti Lenkijjoje  mirksiukas.gif
Na, musu seimai is 5 asmenu tai yra skirtumas: i Turkija minimum 15 tukst, i KRoatija - 5 tukst.
Jeigu vaziuot i Turkija dviese, tai taip, bus tas pats 5 tukst... BEt jei pasijudint su vaikais, tai  doh.gif

vat vat. kazkaip norisi su seima atostogu. tai pasijudinus, turkija kazkaip nublanksta i pinigine pazvelgus. geriau jau 2-3 kartai i kroatija uz tuos pacius....
Atsakyti
QUOTE(akvablue @ 2013 10 16, 21:15)

Tiesa, kazkada is sio forumo atradau  wub.gif Primostena, o siemet tik desimt kilometru toliau suzavejo Rogoznica, rekomeduoju smile.gif

Rogoznica siemet ir mes aplankem, gyvenom thumbup.gif Toks savotiskas, kontrastingas miestelis
Atsakyti