Aciu uz atsakyma. Laikysiu dar lauke ir ziuresiu prognozes.
O tai bent arbūzų

http://www.aliexpres...1053992646.html
Įdomu ar pas mus kas nors užaugtų

Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2013 09 11, 23:00)
dar kokių radau
http://www.aliexpres.../611259388.html
QUOTE(yerena @ 2013 09 10, 16:41)


Baikit Yerena kuklintis.Lobis ir vsio

Bo tai ir toliau virčiau sriubą iš gražiųjų nevalgomų Pelenės moliūgų ir stebėčiausi,kokiam durniui gali tokia buiza patikt

Pas mani pradėjo šlapiuot kai kurių moliūgų kotukai

Mergaitės, priminkit, iš kokių moliūgų sriuba skaniausia....

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 12, 07:42)
Pamenu kad Ushiki Kuri labai tinkami

PASIKARTOJAM NAMU DARBUS

Sultims - melonowa zolta, big max ir atlantic giant (šitie užauga milžinais), rouge vif d'etampes, pink jumbo banana ir kiti bananiniai, muscade de province, visus aliejinius (tuos, kurių sėklos be lukštų- sėklas išimate, o minkštimą spaudžiate) ir pan.Šviežiam vartojimui- visi acornai (nu gal išskyrus baltąji- thelma sanders, nes skoniu ir konsistencija primena saldintą bulvę), delicata, butternut'ai, sweet meat, sweet mama, crown prince ir pan.Sriuboms- butternut'ai, hokkaido, kabocha tipoTroškiniaims- butternut'ai, hokkaido, marina di chioggia, black futsu, triamble, jarrahdale, australian butter minkštimą 1:1 maišiau į bulvių košę (labai patiko), burgess buttercup (uk labai populiarus), hubbard'ai.
QUOTE(adija5 @ 2013 09 12, 03:11)
Bo tai ir toliau virčiau sriubą iš gražiųjų nevalgomų Pelenės moliūgų ir stebėčiausi,kokiam durniui gali tokia buiza patikt

Spėju man toks moliūgas ir pasitaikė pernai,kaimynai močiutei atidavė. Neaišku koks. Tai nei skanumo, saldumo, nesužavėjo visai ir nieko kabinančio. Bet skaitant jus panašu kad reiks kada normalų moliūgą pasieškot rimtai paragavimui

QUOTE(matuke @ 2013 09 12, 09:33)
Pamenu kad Ushiki Kuri labai tinkami 
PASIKARTOJAM NAMU DARBUS
Sultims - melonowa zolta, big max ir atlantic giant (šitie užauga milžinais), rouge vif d'etampes, pink jumbo banana ir kiti bananiniai, muscade de province, visus aliejinius (tuos, kurių sėklos be lukštų- sėklas išimate, o minkštimą spaudžiate) ir pan.Šviežiam vartojimui- visi acornai (nu gal išskyrus baltąji- thelma sanders, nes skoniu ir konsistencija primena saldintą bulvę), delicata, butternut'ai, sweet meat, sweet mama, crown prince ir pan.Sriuboms- butternut'ai, hokkaido, kabocha tipoTroškiniaims- butternut'ai, hokkaido, marina di chioggia, black futsu, triamble, jarrahdale, australian butter minkštimą 1:1 maišiau į bulvių košę (labai patiko), burgess buttercup (uk labai populiarus), hubbard'ai.

PASIKARTOJAM NAMU DARBUS

Sultims - melonowa zolta, big max ir atlantic giant (šitie užauga milžinais), rouge vif d'etampes, pink jumbo banana ir kiti bananiniai, muscade de province, visus aliejinius (tuos, kurių sėklos be lukštų- sėklas išimate, o minkštimą spaudžiate) ir pan.Šviežiam vartojimui- visi acornai (nu gal išskyrus baltąji- thelma sanders, nes skoniu ir konsistencija primena saldintą bulvę), delicata, butternut'ai, sweet meat, sweet mama, crown prince ir pan.Sriuboms- butternut'ai, hokkaido, kabocha tipoTroškiniaims- butternut'ai, hokkaido, marina di chioggia, black futsu, triamble, jarrahdale, australian butter minkštimą 1:1 maišiau į bulvių košę (labai patiko), burgess buttercup (uk labai populiarus), hubbard'ai.


Ryt matuke atliks egzaminą. Jei dar nemokėsit - gausit lupt

QUOTE(2Ditute @ 2013 09 11, 23:02)
O tai bent arbūzų
...
Įdomu ar pas mus kas nors užaugtų
dar kokių radau
http://www.aliexpres.../611259388.html

Įdomu ar pas mus kas nors užaugtų

dar kokių radau
http://www.aliexpres.../611259388.html
Taik kad čia ne arbūzai, o moliūgai ir visi nurodyti užauga pas mus. Iš pirmos nuorodos iš pasiūlyto kiekio bent 10 tikrai turėsite dekoratyvinių, dar dėl trijų galima būtų mąstyti, 3 patisonai, 2 cukinijos, ir telieka 10 moliūgų veislių (du hibridiniai Sweet Dumpling, Butternut, Ambar, Spaghetti, Amazonka (?), Atlantic Giant, koks Jack O'Lantern, Marina di Chioggia, Buttercup).
Iš antros nuorodos dekoratyvinis moliūgas, iš jo labai madinga patapo gaminti paukščiams lesyklėles

Papildyta:
adija5, ar visas kotukas šlapias, ar tik jo viršutinis sluoksnis (sluoksniai) arčiausiai moliūgo? Jei taip- tai nieko tokio, tiesiog dėl rasos drėgsta vaisius ir kotukas. Aš Jūsų vietoje nupjaučiau aukštas žoles aplink tuos moliūgus, kad būtų gera oro cirkuliacija ir patektų nors keletas saulės spindulių- tokiu atveju viskas išsisprendžia savaime- kotukas pradžiūsta. Jei jis drėgnas per visą storį- neškitės ir džiovinkite balkone bei stebėkite: dažniausiai prasideda moliūgo puvimas nuo kotuko, kai jis nebuvo gerai išdžiovintas- vidiniai sluoksniai buvo žali ir sultingi.
turiu toki klausima, per 2 deinas nuskintas arbuzas skonio nepakeis? labai bijau kad netaptu toks kaip pirmas, nes tas pora saviaciu ant palangs pragulejo, tai saldumo jau nebuvo jame, o tie kur iskart nuo lisves saldus, ka tik maziuka toki suniamniojam, nors pats turbut ir 1 kg nesviere, bet buvo skanus ir saldus
O viena dycki nuskiniau, nes jau virkstele parudo, lapai jau senokai ir nurudave... tai dabar noriu iki sestadienio islaikyti, tik bijau kad skonio nepakeistu


QUOTE(Amise @ 2013 09 12, 09:34)
Tai nei skanumo, saldumo, nesužavėjo visai ir nieko kabinančio. Bet skaitant jus panašu kad reiks kada normalų moliūgą pasieškot rimtai paragavimui 

Nu,bent jau sriubai tai tikrai reikia sriubinio

Va man kol kas niekaip neišeina pagaut tą gerąjį moliūgą,kurį vieną žalią norėčiau graužt

QUOTE(yerena @ 2013 09 12, 10:46)
adija5, ar visas kotukas šlapias, ar tik jo viršutinis sluoksnis (sluoksniai) arčiausiai moliūgo? Jei taip- tai nieko tokio, tiesiog dėl rasos drėgsta vaisius ir kotukas. Aš Jūsų vietoje nupjaučiau aukštas žoles aplink tuos moliūgus, kad būtų gera oro cirkuliacija ir patektų nors keletas saulės spindulių- tokiu atveju viskas išsisprendžia savaime- kotukas pradžiūsta.
Tik viršutinis sluoksnis kol kas šlapiuoja.Nupjovus pietiniam balkone per dieną išdžiuvo.
Reiks kažkaip tada tas žoles apkarpyt nors apie moliūgus.Bet įbrisk ,kad gudri, nenumindžius virkščių

QUOTE(yerena @ 2013 09 12, 10:46)
Taik kad čia ne arbūzai, o moliūgai ir visi nurodyti užauga pas mus. Iš pirmos nuorodos iš pasiūlyto kiekio bent 10 tikrai turėsite dekoratyvinių, dar dėl trijų galima būtų mąstyti, 3 patisonai, 2 cukinijos, ir telieka 10 moliūgų veislių (du hibridiniai Sweet Dumpling, Butternut, Ambar, Spaghetti, Amazonka (?), Atlantic Giant, koks Jack O'Lantern, Marina di Chioggia, Buttercup).
Iš antros nuorodos dekoratyvinis moliūgas, iš jo labai madinga patapo gaminti paukščiams lesyklėles
Papildyta:
adija5, ar visas kotukas šlapias, ar tik jo viršutinis sluoksnis (sluoksniai) arčiausiai moliūgo? Jei taip- tai nieko tokio, tiesiog dėl rasos drėgsta vaisius ir kotukas. Aš Jūsų vietoje nupjaučiau aukštas žoles aplink tuos moliūgus, kad būtų gera oro cirkuliacija ir patektų nors keletas saulės spindulių- tokiu atveju viskas išsisprendžia savaime- kotukas pradžiūsta. Jei jis drėgnas per visą storį- neškitės ir džiovinkite balkone bei stebėkite: dažniausiai prasideda moliūgo puvimas nuo kotuko, kai jis nebuvo gerai išdžiovintas- vidiniai sluoksniai buvo žali ir sultingi.
Iš antros nuorodos dekoratyvinis moliūgas, iš jo labai madinga patapo gaminti paukščiams lesyklėles

Papildyta:
adija5, ar visas kotukas šlapias, ar tik jo viršutinis sluoksnis (sluoksniai) arčiausiai moliūgo? Jei taip- tai nieko tokio, tiesiog dėl rasos drėgsta vaisius ir kotukas. Aš Jūsų vietoje nupjaučiau aukštas žoles aplink tuos moliūgus, kad būtų gera oro cirkuliacija ir patektų nors keletas saulės spindulių- tokiu atveju viskas išsisprendžia savaime- kotukas pradžiūsta. Jei jis drėgnas per visą storį- neškitės ir džiovinkite balkone bei stebėkite: dažniausiai prasideda moliūgo puvimas nuo kotuko, kai jis nebuvo gerai išdžiovintas- vidiniai sluoksniai buvo žali ir sultingi.
Vau, ačiū už išsamų atsakymą




geriau paskaitinėsiu jūsų pastebėjimus apie moliūgus, arbūzus ir t.t. ir pasikliausiu jūsų patirtimi

Ačiū dar kartą, skaitau ir žaviuosi jūsų išmanymu apie moliūgus. Ačiū, kad dalinatės patirtimi su mumis


