Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(madmuazele @ 2013 09 26, 10:43)
rytorasa, aciu smile.gif Kartais buna situaciju, kai dzin tos bulves ir moliugai mirksiukas.gif


taip, taip, būna.. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 09:50)
madmuazele, aišku šaldyk. Gi dabar valgytoją turėsit mirksiukas.gif

Tai tam valgytojui ir auginau.. reiks saldyti tada, jei pasalo.. Nors kazkiek bus.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 10:50)
madmuazele, aišku šaldyk. Gi dabar valgytoją turėsit mirksiukas.gif
Matuke, oho kaip gražu  thumbup.gif Spalvų įvairovė. O tie oranžiniai nežiniukai skanūs? Man jų dydis patinka  ax.gif

Mazi orandziniai nera neziniukai schmoll.gif ten Ushiki Kuri
Neziniukas toks didelis apvalus orandzinis

QUOTE(madmuazele @ 2013 09 26, 10:51)
Reiks ir man tu dryzuotu kitamet paseti..  Man patinka, kad jie nedidukai ir grazus bigsmile.gif Cia Acorn'ai?

Dryzuoti apvalus Sweet dumpling, Dryzuoti paiilgi Delicata mirksiukas.gif
Sveikinu su leliuku 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Reikia greito patarimo del JPB-sultims ar ne g.gif
Kas ka skanaus su jais darote cool.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 11:13)
M
Reikia greito patarimo del JPB-sultims ar ne  g.gif
Kas ka skanaus su jais darote  cool.gif


Tinka sultims, dariau smile.gif aš tai dar juos kepti bandysiu gabaliukais ir su priekoniais. Kaip yerena čia prieš kelis puslapius mokė.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 11:13)
Reikia greito patarimo del JPB-sultims ar ne  g.gif
Kas ka skanaus su jais darote  cool.gif


yerena buvo minėjusi, kad JPB tinka sultims... mirksiukas.gif O šiaip jie savo skonį atskleidžia po 3-4 mėnesių. Aš JPB žalią graužiu, man visai skanu. Kepiau plokštainį su bulvėm 50/50, gavosi geltooonas ir labai skanus, tik gal šiek tiek moliūgo mažiau reikėtų dėti, nes kol karštas būna šiek tiek skystokas.
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 10:13)
Dryzuoti apvalus Sweet dumpling, Dryzuoti paiilgi Delicata mirksiukas.gif

O, dekui smile.gif

Merginos, jei kas nores kooperuotis moliugu sekloms-as mielai jungciausi ar galiu ir pati uzsakyti drinks_cheers.gif Tik ne dabar... po keliu menesiu, manau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 10:45)

Dabar užsimaniau tokių nedidukų, kad galėčiau orkaitėje įdarytus kepti. Noriu ne per pusę perpjautų, bet kur viršus nupjaunamas ir jis tarnauja kaip dangtelis...  wub.gif



baby bear tam labai tiko, tikrai porcijiniai
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 09 26, 12:26)
baby bear tam labai tiko, tikrai porcijiniai


papasakokit, kaip gaminat... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 12:30)
papasakokit, kaip gaminat...  4u.gif


nupjaunu viršų kaip dangtuką. tada šaukštu iškrapštau sėklas, o minkštimo palieku kuo daugiau, išeina kelių cm storio sienelės, priklausomai nuo moliūgėlio dydžio. iki pat viršaus prikemšu paruošto pagal savo skonį faršo. uždengiu "dangteliu". bekepant jis truputį atsiraitoja į viršų, bet vis vien sulaiko drėgmę viduj, neleidžia moliūgėliui išdžiūt. kepu orkaitėj ~1-1,5 val, vėlgi nuo dydžio priklauso. galima "dangtuką" nuėmus šakute mėsą patikrinti. ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 09 26, 12:37)
nupjaunu viršų kaip dangtuką. tada šaukštu iškrapštau sėklas, o minkštimo palieku kuo daugiau, išeina kelių cm storio sienelės, priklausomai nuo moliūgėlio dydžio. iki pat viršaus prikemšu paruošto pagal savo skonį faršo. uždengiu "dangteliu". bekepant jis truputį atsiraitoja į viršų, bet vis vien sulaiko drėgmę viduj, neleidžia moliūgėliui išdžiūt. kepu orkaitėj ~1-1,5 val, vėlgi nuo dydžio priklauso. galima "dangtuką" nuėmus šakute mėsą patikrinti. ir viskas smile.gif


prieš kepimą moliūgo druska neįtrinat? Ar jis nebūna beskonis?
Atsakyti
Vsio, trys moliugai isvezti sultims, kas esat dariusios moliugu-obuoliu sultis, ar rieikia saldinti papildomai, ar ragauti ir spresti? Labiau domina ar rsaldinus papildomai jos nerugs.
JPB liko nepjautas, poto pagailejau kad nepjoviau puses sultims, likusi buciau suragavusi nebrandinta, ale mintis per velai atejo doh.gif
Tai va, dabar apie ta gilia minti, siulaupasidaryti sarasiuka atmintine del veisliu sandeliavimo ypatumu.

Galiu pradeti ir as, sarasa pildykim visos,, Yerena lai patikrina arba apraso tik mums ezinomas veisles, kad jos neapsunkinti mirksiukas.gif Veliau ji galesim patalpinti i temos pirma zinute, kad nebutu tu pasikartojanciu klausimu "o kada reikia pjauti Acorna" smile.gif

Table King Acorn (ir kitos acornu seimos veisles, Sweet dumpling, Festival ir pan.)- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Delicata - geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Jumbo Pink Banana- geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono.

Musk de Provence-geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki ???

Hubbard - geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Tinkamai sandeliuojant galima islaikyti kelis metus.

Ushiki Kuri- geriausios skonines savybes igauna ???

P.s. kaip manot, ar mums to reikia?
Papildyta:
Neziniukas pjautas sultims, nors ir bevardis, bet argi ne grazuolis :-)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matuke: 26 rugsėjo 2013 - 12:14
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 12:40)
prieš kepimą moliūgo druska neįtrinat? Ar jis nebūna beskonis?


nelabai sūriai valgom, tai užtenka skonio nuo mėsos
Atsakyti