Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 12:16)
P.s. kaip manot, ar mums to reikia?

Mums to tikrai reikia!
Vienas Acorn Table King prad4jo nuo kotelio oranžinėti. Kotelis sudžiūvęs. Matyt jis buvo nulaužtas jau lauke netyčiukais. Jei Yerena nebūtų vakar to pasakiusi, kad vėliau tampa oramžiniais, tai nesuvokčiau jo būsemos. Purvinesnis kažkoks ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 09 26, 13:22)
nelabai sūriai valgom, tai užtenka skonio nuo mėsos


supratau. Ačiū.


QUOTE(amba41 @ 2013 09 26, 13:23)
Mums to tikrai reikia!


drinks_cheers.gif tikrai reikia..
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 13:16)
JPB liko nepjautas, poto pagailejau kad nepjoviau puses sultims, likusi buciau suragavusi nebrandinta, ale mintis per velai atejo  doh.gif


nieko nepraradot, netgi sutaupėt... ax.gif Sultys vertingos tik šviežiai spaustos, o iš kaitintų ir dar su cukrumi daugiau žalos, negu naudos.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 08:54)
Yerena, kokios cukinijos būna kriaušės formos? Kolegė labai išgyrė, bet pavadinimo nežino doh.gif

Ar tikrai cukinija? Ar krūminiai butternut'ai?

QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 10:28)
Derlius nakti praleido garaze...
Mano dziuagsmas- du Musk de Provence, uzsimezge tik rugpjuti, Yerena prognozavo kad gale nespeti uzaugti, bet SPEJO  NETGI DU:bigsmile:
Yerena, ar man juos diena isnesinet ant saules ???

Gražus, įvairus, spalvotas ir skanus thumbup.gif
Dėl mano prognozių- maniškiai irgi dideli, tik lieka klausimas- ar jie pasiekė ir perkopė tą stadiją, kai nuskinti galės ilgai gulėti? Ar tik daaugo iki planuojamo dydžio ir nespėjo dar "pakabėti" ant krūmo, surenkant reikalingas brandinimui medžiagas? Tris tokius "nesubręndusius" atidėjau į šoną- atidžiam stebėjimui, nes jei tik pasiekė veislei būdingą dydį, bet sėklos viduje tuščios ir jų luobelė žalia ir minkštutė- tai tas pats, kas žalią, sultingą, jauną cukiniją stengtis išlaikyti iki Vėlykų, ji gi paprasčiausiai praras drėgmę ir susiraukšlės bei pradės pūti.

QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 11:43)
Kepiau plokštainį su bulvėm 50/50, gavosi geltooonas ir labai skanus, tik gal šiek tiek moliūgo mažiau reikėtų dėti, nes kol karštas būna šiek tiek skystokas.

Reikėjo tam reikalui naudoti sauso minkštimo moliūgą- Hokkaido, Marina di Chioggia, Hubbard. Nuo Hokkaido dar ir kvepėtų wub.gif

QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 13:16)
Vsio, trys moliugai isvezti sultims, kas esat dariusios moliugu-obuoliu sultis, ar rieikia saldinti papildomai, ar ragauti ir spresti? Labiau domina ar rsaldinus papildomai jos nerugs.

Jei sultys spaudžiamos tik šiam kartui- mes nesaldiname visai, nes naudojame ananasinius obuolius tam tikslui. Jei ruošiate žiemai- galima saldinti, nieko nenutiks rūsyje, nes vis tiek arba užvirinate sultis ir supilate į stiklainius arba vėliau pasterizuojate jas.
Labai gera idėja su sąrašu thumbup.gif
Papildau:
Musk de Provence- geriausias skonines savybes įgauna 3-4 mėn nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo-balandžio mėn.
Uchiki Kuri- geriausias skonines savybes įgauna ~2 sav. nuo nurinkimo. Tinkamomis sąlygomis išlaikyti galima iki kito derliaus.
O dėl kitų veislių- sunku kažką pradėti, kai nežinai pageidavimų blush2.gif (žinių daug, bet nežinia nuo ko pradėti)
Atsakyti
Rytorasa, uzkaitintose sultyse tikrai nieko zalingo nera, jei turejai omeny papildomai dedama cukru tai niekad papildomai nesaldinam, tiesiog niekad nedariau su moliugu, tai ir klausiu. O sulciu mes niekad neuvirinam, tik uzkaitinam, tai jose tikrai pakankamai gerio lieka tongue.gif

Merginos, jei toks sarasas mums reikalingas, tai pildom visos, kas ka zinom apie nepaminetas veisles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 09 26, 14:30)
Reikėjo tam reikalui naudoti sauso minkštimo moliūgą- Hokkaido, Marina di Chioggia, Hubbard. Nuo Hokkaido dar ir kvepėtų  wub.gif


tokių neturiu.. schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 14:32)
Rytorasa, uzkaitintose sultyse tikrai nieko zalingo nera, jei turejai omeny papildomai dedama cukru tai niekad papildomai nesaldinam, tiesiog niekad nedariau su moliugu, tai ir klausiu. O sulciu mes niekad neuvirinam, tik uzkaitinam, tai jose tikrai pakankamai gerio  lieka  tongue.gif


ai, nesiplėskim, tema ne apie tai... 4u.gif
Atsakyti

Table King Acorn (ir kitos acornu seimos veisles, Sweet dumpling, Festival ir pan.)- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Delicata - geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Jumbo Pink Banana- geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono.

Musk de Provence-geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo-balandzio men.

Hubbard - geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Tinkamai sandeliuojant galima islaikyti kelis metus.

Ushiki Kuri- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Islaikyti galima iki kito derliaus

Merginos, pildykit sarasa, bent jau irasykit veisliu pavadinimus kurias uzauginote bet nezinote kaip sandeliuojamos 4u.gif
AciuYereniuk uz pataisymus 4u.gif
Atsakyti
Na aš tik tokius ir auginau kur jau paminėti ax.gif kitų nė pavadinimų nežinau....... supratau kad savo mažulėlius reikia suvartoti iki naujų metų. A kitus pataupyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 14:40)
Table King Acorn (ir kitos acornu seimos veisles, Sweet dumpling, Festival ir pan.)- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Delicata - geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama per 3men.

Jumbo Pink Banana- geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kito sezono.

Musk de Provence-geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki  kovo-balandzio men.

Hubbard - geriausios skonines savybes igauna 3-4men nuo nurinkimo. Tinkamai sandeliuojant  galima islaikyti kelis metus.

Ushiki Kuri- geriausios skonines savybes igauna 2-3sav nuo nurinkimo. Islaikyti galima iki kito derliaus

Merginos, pildykit sarasa, bent jau irasykit veisliu pavadinimus kurias uzauginote bet nezinote kaip sandeliuojamos  4u.gif
AciuYereniuk uz pataisymus  4u.gif



Pildau sarašą :
MOLIŪGAI BIG MAX
MOLIŪGAI WALTHAM BUTTERNUT
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 14:09)
nieko nepraradot, netgi sutaupėt...  ax.gif Sultys vertingos tik šviežiai spaustos, o iš kaitintų ir dar su cukrumi daugiau žalos, negu naudos.

Tik nepamirškime vieno dalyko- iki Naujųjų dar sultis galima spausti drąsiai, vėliau kuo toliau, tuo labiau garuoja drėgmė, minkštimas "sluoksniuojasi į siūlus", sausėja:
user posted image user posted image
Atsakyti
Na gerai dar tokie:

Rouge Vif D'Etampes

crown prince

jo reikia pėt naują temą atidarant šią info į temos pirmą puslapy sudėt smile.gif
Papildyta:
O tas Rouge Detampes iš vis kan naudotinas? man atrodo aš jų kelis turiu. Kažkokia prancūziška veislė. Pirkau Kaune prie saulėtekio......
Atsakyti
g.gif moliūgų sultys , kad ir saldintos , nelabai stovės žiemai...tas pats kaip ir morkų- neturi jokios rūgšties ir vienos konservavimui žiemai netinka...
Atsakyti