QUOTE(NERA @ 2013 09 26, 08:54)
Yerena, kokios cukinijos būna
kriaušės formos? Kolegė labai išgyrė, bet pavadinimo nežino
Ar tikrai cukinija? Ar krūminiai
butternut'ai?
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 10:28)
Derlius nakti praleido garaze...
Mano dziuagsmas- du Musk de Provence,
uzsimezge tik rugpjuti, Yerena prognozavo kad gale nespeti uzaugti, bet SPEJO NETGI DU:bigsmile:
Yerena, ar man juos diena isnesinet ant saules ???
Gražus, įvairus, spalvotas ir skanus
Dėl mano prognozių- maniškiai irgi dideli, tik lieka klausimas- ar jie pasiekė ir perkopė tą stadiją, kai nuskinti galės ilgai gulėti? Ar tik daaugo iki planuojamo dydžio ir nespėjo dar "pakabėti" ant krūmo, surenkant reikalingas brandinimui medžiagas? Tris tokius "nesubręndusius" atidėjau į šoną- atidžiam stebėjimui, nes jei tik pasiekė veislei būdingą dydį, bet sėklos viduje tuščios ir jų luobelė žalia ir minkštutė- tai tas pats, kas žalią, sultingą, jauną cukiniją stengtis išlaikyti iki Vėlykų, ji gi paprasčiausiai praras drėgmę ir susiraukšlės bei pradės pūti.
QUOTE(rytorasa @ 2013 09 26, 11:43)
Kepiau plokštainį su bulvėm 50/50, gavosi geltooonas ir labai skanus, tik gal šiek tiek moliūgo mažiau reikėtų dėti, nes kol karštas būna šiek tiek skystokas.
Reikėjo tam reikalui naudoti sauso minkštimo moliūgą-
Hokkaido,
Marina di Chioggia,
Hubbard. Nuo
Hokkaido dar ir kvepėtų
QUOTE(matuke @ 2013 09 26, 13:16)
Vsio, trys moliugai isvezti sultims, kas esat dariusios moliugu-obuoliu sultis, ar rieikia saldinti papildomai, ar ragauti ir spresti? Labiau domina ar rsaldinus papildomai jos nerugs.
Jei sultys spaudžiamos tik šiam kartui- mes nesaldiname visai, nes naudojame ananasinius obuolius tam tikslui. Jei ruošiate žiemai- galima saldinti, nieko nenutiks rūsyje, nes vis tiek arba užvirinate sultis ir supilate į stiklainius arba vėliau pasterizuojate jas.
Labai gera idėja su sąrašu
Papildau:
Musk de Provence- geriausias skonines savybes įgauna 3-4 mėn nuo nurinkimo. Suvartoti rekomenduojama iki kovo-balandžio mėn.
Uchiki Kuri- geriausias skonines savybes įgauna ~2 sav. nuo nurinkimo. Tinkamomis sąlygomis išlaikyti galima iki kito derliaus.
O dėl kitų veislių- sunku kažką pradėti, kai nežinai pageidavimų
(žinių daug, bet nežinia nuo ko pradėti)