Įkraunama...
Įkraunama...

Paskola būstui ir jo remontui

QUOTE (lilly @ 2004 09 14, 09:37)
As dar tik planuoju imti paskola. Labai noreciau kotedzo kokioj Riesej ar pan. Mano drauge pries 2 metus pirko kotedza tai mokejo 1000 Lt/m2. Gal kas zinot kiek dabar? Na ne Antakalnyje kokiam, nes ten tai nuo 2400 Lt/m2. Kadangi as viena, alga 1300 i rankas sad.gif , pasiskambijau i VB ir pasake, kad duotu 100 000 Lt 30m, bet ant ribos.
Gal kas zinot kotedzu???

Na, kiek mes ziurejom, tai gauti nama uz 100 tukst Vilniaus rajone, tai tikrai nerealu, na, nebent koki tai sugriuvusi. O Riesej tai zeme brangiau kainuoja mad.gif Na, o Vilniaus miesto ribose, kotedzai nuo 600 tukst, taip kad mes palaidojom vilti jame gyventi... g.gif
Atsakyti
As tai negaliu atsidziaugti, kad pernai pries pati pabrangima spejau nusipirkti 2k. Jeruzaleje, ir is banko paemiau tik 80000Lt. Emiau is Hansa banko, po metu susimazinau palukanas - buvo marza 2,2% dabar 1,85% thumbup.gif Ir dabar kas menesi moku ~400Lt. Anksciau uz nuoma mokedavau daugiau! FANTASTIKA! Ir siandien negaliu atsidziaugti, kad turiu savo namus smile.gif
Atsakyti
O as tai neglaiu, kaip gailiuosi, kad mes pries 1.5 metu pirkom tik 2 kambariu buta. Aisku, tuomet tai buvo max ka galejom isspausti, ir nieks negalejo zinoti, kaip pasikeis situacija... Nors vyras sako, kad cia tik i gera, reiksias greiciau issikraustysim i nama wink.gif Ir isties, jau zvalgomes, kaip cia ka nuveikus ir padidinus gyv. busta.

Tik kad mes buozes, sito buto parduoti neneorime, norime tureti senatvei, o kol kas isnuomoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Akva @ 2004 04 29, 11:18)
Emiau paskola Sampo banke 25 metams! Ir visiems siulau eiti tik i SAMPA! Esu labai patenkinta. Ten paskola ir mano brolis ir draugai paeme. Gavome labai geras palukanas (bandem lygynti, tai nei vienas bankas tokiu mazu nedave). Ir kadangi esame dar visaip kaip apsidraude Sampe, tai dideles nuolaidos busto ir kilnojamo turto draudimui.
AS MYLIU SAMPA! thumbup.gif

Siulyk siulyk, bet jei buta perki ne nauja, o >5m senumo, sampo reikalauja kad turetum 15% nuo ivertintos sumos (kuri dabar nesutampa su tuo, kiek praso pardavejai), reiskia is 100 000, kuriuos praso pardavejai, ivertintojai duos gal kokius 85 -90 000 (jau turi turet 10 000) tada bankas duoda 85% (reiskia dar kokiu 13 000 turi turet) o isviso 23 0000. Tada BPD dar kokie 3000 + 2000 popieriams tvakyt....
Atsakyti
QUOTE (sauluciukas @ 2004 09 14, 13:13)
QUOTE (Akva @ 2004 04 29, 11:18)
Emiau paskola Sampo banke 25 metams! Ir visiems siulau eiti tik i SAMPA! Esu labai patenkinta. Ten paskola ir mano brolis ir draugai paeme. Gavome labai geras palukanas (bandem lygynti, tai nei vienas bankas tokiu mazu nedave). Ir kadangi esame dar visaip kaip apsidraude Sampe, tai dideles nuolaidos busto ir kilnojamo turto draudimui.
AS MYLIU SAMPA! thumbup.gif

mes taip pat zadam imti paskola is sampo.po truputi pradedam ja tvarkyti.mes imam paskola namui statyti apie 150000lt, taciau negalim dar visu dokumentu pateikti,nes siuo metu yra daromas namo projektas,kurio reikia norint gauti paskola.mums leido tvarkytis lygegreciai paskola ir projekta.tad kai tik gausim namo projekta, begsimtiesiai i banka pinigeliu. clap.gif
Atsakyti
Pasidalinkit patirtim kokia banko marza esate sutare su bankininkais?Kiek girdejau galima deretis su jais? Ir idomu i ka atsizvelgia jie g.gif
Atsakyti
QUOTE (nere @ 2004 09 14, 15:33)
Pasidalinkit patirtim kokia banko marza esate sutare su bankininkais?Kiek girdejau galima deretis su jais? Ir idomu i ka atsizvelgia jie g.gif

As kaip jau ir rasiau, Hansoje buvau gavusi 2,2 %(kai tuo metu oficiali buvo apie2,4). Kai po metu palukanu norma oficialiai dar sumazejo, paskambinau i banka ir pasakiau, kad noriu mazesnes marzos. Is pradziu myke, kad nelabai, po to sake, paziures. Tada man vienas draugas patare juos draugiskai "pasantazuoti" - t.y. pasakyti, kad iseisi i kita banka smile.gif As taip ir padariau, pasakiau, kad sampo man siulo 1.8%, bet as labai myliu Hansa ir noreciau cia likti. Ir jie man pasiule - 1.85% Beje, "santazuoti" galima tik tuo atveju, jei sutartyje nera punkto apie bauda uz isankstini grazinima (va, butent Sampo toki punkta ir turi, todel i kita banka is ju neiseisi) Ir apsikritai, skaitykite sutartis, labai atidziai, nes po to pasirodys, kad yra kazkokios papildomos salygos, kurios jums gadins gyvenima biggrin.gif As saziningai perejau visus bankus, bet Hansa pasiule geriausias salygas. Cia visiskai objektyvi nuomone. Jei dar turesit kokiu klausimu, klauskite, kai emiau paskola pasidariau tikra spece smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Muse @ 2004 09 14, 10:11)
QUOTE (lilly @ 2004 09 14, 09:37)
As dar tik planuoju imti paskola. Labai noreciau kotedzo kokioj Riesej ar pan. Mano drauge pries 2 metus pirko kotedza tai mokejo 1000 Lt/m2. Gal kas zinot kiek dabar? Na ne Antakalnyje kokiam, nes ten tai nuo 2400 Lt/m2. Kadangi as viena, alga 1300 i rankas   sad.gif , pasiskambijau i VB ir pasake, kad duotu 100 000 Lt 30m, bet ant ribos.
Gal kas zinot kotedzu???

Na, kiek mes ziurejom, tai gauti nama uz 100 tukst Vilniaus rajone, tai tikrai nerealu, na, nebent koki tai sugriuvusi. O Riesej tai zeme brangiau kainuoja mad.gif Na, o Vilniaus miesto ribose, kotedzai nuo 600 tukst, taip kad mes palaidojom vilti jame gyventi... g.gif

Jooo. As irgi ziurejau. Kazkoks kosmaras!!! Ar visai pabludo uz sukakota 2 kmb buteli prasyti 200-300 tukst. Lt (ir tai cia "neprestizinej vietoj")!!! blink.gif mad.gif doh.gif
Gal kas nors noretu isigyti buta 10 aukste, 8 kambariai, kairiame Neries krante ir TIK us 8.5 mln litu!!!! Tik intelekto nesuzaloti ir su vistos dydzio smegenimis gali ji pirkti! Zodziu isitikinau viena - naujos statybos 3 kamb butas kainuos ne maziau kaip 300 tukst, kotedzas Nemencines plente - nuo 400 tukst, namas (su daline apdaila)kokiam nors naujam kvartale nuo 500 tukst., kotedzas neirengtas kokiam nors Vilniaus patvoryje - nuo 250 tukst. O as galiu sau leisti max 135 tukst (cia su banko paskola). Nors nusisauk! mad.gif Ochu....ieli visai! Sorry, nebesitvardau... Gal reik kiaules akis issistacius sefo prasyt kokiu 5000 algos, bo kitaip padoriai Lietuvoj gyventi neimanoma. Uztat as taip ir verziuosi i tuos status, nes ten nors ir ari, bet gyveni kaip baltas zmogus. Ten irengta nama graziam ir saugiam uzmiestyje gali nusipirkti uz 135 tukst$. Aisku ir ten yra namu uz milijona, bet as apie tokius nekalbu. Atlyginimo paprastas vidut darbuotojas, ne sefas, gauna 3000-4000 $/men. Tai kur palyginimas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilly: 14 rugsėjo 2004 - 16:05
biggrin.gif Mes paemem paskola pries metus NORDlb,marza 1.70proc.Tada palukanos buvo 4.3,o dabar 4.5.Galetu but mazesnes wink.gif Musu paskola lengvatine,ir Nordo salygos mums buvo geriausios.
Atsakyti
Mes ką tik įforminom Hansoj - marža 1,4. Esame viskuo labai patenkinti. Atsižvelgia jie, kiek supratau, į paskolos dydį (kuo didesnę sumą imi, tuo mažesnę maržą gali suderėti), į riziką (mūsų pajamas, būsto vertę), į valiutą (imam eurais). Na nežinau, šiaip ypatingai nesiderėjom, bet kiek su kuo šnekėjom - sąlygos labai geros. Šiaip siūlyčiau visada derėtis - tie menki 01-0,2 skirtumai per daugybę metų oi kokias sumas sudaro.
Atsakyti
Tai va, tik 1.4, o mums Hansoj kaži kodėl šneka apie 1.9.Kaip čia reiktų išsiderėti mažiau g.gif .

Ir iš vis kažkaip man sunku pasirinkti pvz. tarp Hansa , Parex, ir Nordo. Jei palūkanos visur maždaug vienodos, kur tada kreipt dėmesį. g.gif

Hansoj tai visą reikalą sugadino kvaila vadybininkė.Aš jai matyt buvau pirma klientė gyvenime, tai ji žinojo mažiau už mane. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (nere @ 2004 09 15, 09:56)
Tai va, tik 1.4, o mums Hansoj kaži kodėl šneka apie 1.9.Kaip čia reiktų išsiderėti mažiau g.gif .

Kiek supratau, geriausias būdas derėtis - pasakyti, kad kitas bankas siūlo tarkim 1,7. Mums NORD LB siūlė iš karto 1,7, nu pasakė atsižvelgs, kad mūsų įmonės sąskaita pas juos daug metų, tai gal bus 1,6 sad.gif O HANSOJ net neturėjom iš viso sąskaitos, bet sakau ėmėm didelę sumą - 265 000 Lt vien paskolos, tai ir dėl to matyt marža mažesnė, bet 1,9 mano galva jau tikrai per daug....

Gal pasakyk kokią maždaug sumą ketini imti, o panos pasidalins kokią marža joms pavyko tokiai sumai išsiderėti - tokios maržos ir prašyk smile.gif

Marža ir yra pagrindinis rodiklis, kuris apsprendžia pabrangimą. O skaičiuot tai jau nemoku - gal finansisčių reiktų paprašyti laugh.gif
Atsakyti