Įkraunama...
Įkraunama...

Rotveileriai

QUOTE(MikeTyson @ 2016 02 24, 16:39)
sveiki/sveikos,
skaitinejuosi dabar apie rotveilerius, ir krito viena tokia mintis kad sios veisles augintiniai apetitu nesiskundzia ir buvo patarimas toks kad paskaiciuokite ar isgalesite ismaitinti toki suni. Man ydomu butu isgirsti auginanciu rotveilerius, ar tikrai, jie lyginant su kitos veisles [ bet panasaus dydzio, na tarkime vokieciu aviganiais, berno zenenhundais] sunimis suvalgo kazkiek ten zenkliai daugiau ? smile.gif


Aš irgi konkrečiai nepasakysiu, kiek suėda vienas rotveileris, nes šunų turiu ne vieną, niekada neskaičiavau kiek kurio išlaikymas konkrečiai man kainuoja.
Galiu tik pasakyti, kad rotveileris ėda daugiau augdamas. Paskui normos visai nėra didelės, ypač šeriant geru maistu.

P.s. Bet šuns turėjimas- tai ne tik šėrimas. Visos kitos išlaidos, turint rotveilerį tikrai bus didesnės, negu mažesnių šunų ( pradedant šampūnais, guoliais, baigiant vaistais nuo kirminų, erkių ir veterinarine priežiūra- kiekviena operacija, gydymas, narkozė skaičiuojama nuo šuns svorio. Rotveileris sveria 40-60 kg, kai jūsų minėti vokiečių aviganiai- 30-40)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 25 vasario 2016 - 19:22
Mažyliai... wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(mike-pukuotukas @ 2016 06 06, 18:20)
Birželio 6 d. veislyne Tai Fokstrotas gimė rotveilerių vada. Šuniukai bus su LKD kilmės dokumentais, ES pasais, skiepyti, čipuoti, registruoti duomenų bazėse. Tėvai su puikiais sveikatos tyrimais, čempionai, stabilios psichikos. Kergimas užsienyje.
PL JCH, HR CH, SKW2015 Persi vom Hause Edelstein (Faridon Crni Lotos x Farina vom Hause Edelstein). HD-A, ED-0, širdis sveika.
X
LT-LV JCH, LT-LV CH, LT JN12 Korland Rein Chance (Krass from House Rotvis x Korland Rein Lloyda Life BeF). HD-A, ED-0, akys sveikos.
(4 - 4,4 Morro von der Scherau)

Kontaktai:
https://www.facebook...17976004957695/

tai.fokstrotas@gmail.com
861469205



Liko trys laisvi patinukai. Vienas- veislės brokas, ne parodoms ir ne veisimui-pigiau.
Šuniukai į naujus namus galės važiuoti rugpjūčio pradžioje.

user posted image

user posted image

user posted image

Daugiau nuotraukų:
https://www.facebook...050951904993433

Atsakyti
Laba diena,
Vasara netekom savo numyletines, tad nurimus truputuka jausmams, pradejom dairytis augintinio. Apsistojom ties rotveileriais. Perskaiciau daug straipsniu apie juos, bet noreciau paklausti apie juos, auginanciu zmoniu.
Kaip sutaria su vaikais, kitais gyvunais? Ar nera labai agresyvus? Suprantu, kad daug priklauso nuo auklejimo.
Ar yra panasumo su dobermanais , t.y. charakterio, dresuros prasme? ( nes juos visada auginau)Ar reikia labai daug fizinio kruvio?Ar daug seriasi? Kiek gyvena? Kokia mazdaug kalytes kaina? Ar parduoda veislynai issimoketinai?

Atsiprasau, kad gal kai kurie klausimai atrodo keisti, tiesiog pazistamu rate niekas ju neaugina.
Atsakyti

Laba diena, Vasara netekom savo numyletines, tad nurimus truputuka jausmams, pradejom dairytis augintinio. Apsistojom ties rotveileriais. Perskaiciau daug straipsniu apie juos, bet noreciau paklausti apie juos, auginanciu zmoniu. Kaip sutaria su vaikais, kitais gyvunais? Ar nera labai agresyvus? Suprantu, kad daug priklauso nuo auklejimo. Ar yra panasumo su dobermanais , t.y. charakterio, dresuros prasme? ( nes juos visada auginau)Ar reikia labai daug fizinio kruvio?Ar daug seriasi? Kiek gyvena? Kokia mazdaug kalytes kaina? Ar parduoda veislynai issimoketinai? Atsiprasau, kad gal kai kurie klausimai atrodo keisti, tiesiog pazistamu rate niekas ju neaugina.

 

Na jei kiek padės, tai mano rotveileris (patinas) labai myli vaikus. Tiesa šie šunys yra šiek tiek "kerėplos", nejaučia savo gabaritų ir jėgos. Tai žaidimai po priežiūra. Visi sūnaus klasiokai, atėję į svečius, būna patiesti ant žemės ir nulaižyti. Namuose turim ir katę. Agresijos absoliučiai jokios. Tai katė su šuniu nedraugauja, o ne atvirkščiai. Šuo gal labiau įkyriai lenda prie jos. Va lauke, tai būna reikalų, nes laukinukės katės bėga, o maniškis tada puola medžioklėn.

Su dobermanu lygint negaliu, nes nežinau. Bet dresūrai labai imlus, pilnas draivo ir noro dirbti. Fizinio krūvio iki kol subręsta reikia daugiau. Po to pasidaro šiek tiek mažiau reiklūs tuo klausimu, ima vertinti ir sofos teikiamus patogumus.  :D  Tai čia konkrečiai apie maniškį. Šiaip labai dar daug priklauso nuo individualaus šuns. Charakteris, temperamentas.

Kainų nepasakysiu, nežinau,  bet manau veisėjui įrodę, kad būsit tobuli šeimininkai, tikiu, gausit ir išsimokėtinai.

Atsakyti
QUOTE(jole_juli @ 2016 11 17, 20:39)
Laba diena,

Ar yra panasumo su dobermanais , t.y. charakterio, dresuros prasme?


Sveiki. Kadangi seniai seniai auginom dobermaną, o dabar rotveilerius- galiu palyginti. Panašumų nedaug. Gal tik spalva, jei dobermanas juodas su įrudžiu. biggrin.gif Na, dar meile vaikams ir noru įtikti šeimininkui. O charakteris skiriasi labai. Dobermanai- cholerikai, labai energingi, kai kada- nervingi, o rotveileriai stabilesni, lėčiau išvedami iš pusiausvyros. Fizinio krūvio reikalauja tikrai mažiau, negu dobermanai, nors ir rotveileriai, ypač, kaip sakė Oragė, kol jauni, tikrai džiaugsis ilgais pasivaikščiojimais, krosiuku ar žaidimu su šeimininku. Dresūros reikia tiek vieniems, tiek kitiems, tvirtos rankos- irgi abiems. Nei dobermanas, nei rotveileris nėra dekoracijos, taip kad jiems reikalingi tvirto būdo šeimininkai.
Atsakyti
Praauginusi kelis dobermanus ir bulterjera, manau igudziu tureciau ir rotveileriui mirksiukas.gif Cia as bent taip manau 4u.gif
Suns as noriu ne vaikams, o sau. Visi sunys musu namuose budavo mano. I parodas eidavau as, i dresuras taip pat. Puikiai suprantu ka reiskia auginti dideli suni, kokia atsakomybe reikia prisiimti. Tam reikia ir laiko ir noro, taip pat ir finansu.
Ar labai skiriasi pateles ir patino temperamentas?
Del issimokejimo klausiau , kad as neisivaizduoju kokia gali buti dokumentinio kaina. Nes be dokumentu skelbimuose kainos labai ivairios. Gal kiek sutaupiau net puses sumos nepadengs smile.gif

Kaip manote, ar veisejas sutiktu, kad pas ji atvaziuotume pabendrauti, apsiziureti, gal but uzsisakyti suniuka vasarai ar rudeniui?

Sakykite ar yra kokie veislynai Lt i kuriuos nederetu kreiptis, del sunelio?
Daug veislynu atsiliepimu neradau, isskyrus antalgeles. Kituose tik telefono nr, ner pasto. Nedrasu iskart skambint, 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jole_juli @ 2016 11 18, 00:25)

Del issimokejimo  klausiau , kad as neisivaizduoju kokia gali buti dokumentinio kaina. Nes be dokumentu skelbimuose kainos labai ivairios. Gal kiek sutaupiau net puses sumos nepadengs smile.gif




Šuniukų su dokumentais kainos Lietuvoje svyruoja nuo 500-600 iki 800 EUR. Nors yra veislynas, kur šuniukai ir po 1000 EUR. ;)
Taigi, jeigu planuojat šuniuką įsigyti tik vasarą-rudenį, tikrai įmanoma susitaupyti iš anksto, nes jei imsit išsimokėtinai, vistiek juk tą kažkokią sumą teks atiduoti kas mėnesį. biggrin.gif Tai koks skirtumas, ar anksčiau, ar vėliau? ;)

Atsakyti
Aciu labai uz visus atsakymus 4u.gif


Tad iki svajones beliko labai nedaug wub.gif
Atsakyti

Praauginusi kelis dobermanus ir bulterjera, manau igudziu tureciau ir rotveileriui mirksiukas.gif Cia as bent taip manau 4u.gif Suns as noriu ne vaikams, o sau. Visi sunys musu namuose budavo mano. I parodas eidavau as, i dresuras taip pat. Puikiai suprantu ka reiskia auginti dideli suni, kokia atsakomybe reikia prisiimti. Tam reikia ir laiko ir noro, taip pat ir finansu. Ar labai skiriasi pateles ir patino temperamentas? Del issimokejimo klausiau , kad as neisivaizduoju kokia gali buti dokumentinio kaina. Nes be dokumentu skelbimuose kainos labai ivairios. Gal kiek sutaupiau net puses sumos nepadengs smile.gif Kaip manote, ar veisejas sutiktu, kad pas ji atvaziuotume pabendrauti, apsiziureti, gal but uzsisakyti suniuka vasarai ar rudeniui? Sakykite ar yra kokie veislynai Lt i kuriuos nederetu kreiptis, del sunelio? Daug veislynu atsiliepimu neradau, isskyrus antalgeles. Kituose tik telefono nr, ner pasto. Nedrasu iskart skambint, 4u.gif

 

Dėl bedokumenčio neapsigaukite, pirksit pigiau, neaišku ką gausite. Kokie tarakonai jo galvoje bus.

 

Dėl veisėjų, į svečiu tikrai priima. Tiesa vieni lengviau, kiti sunkiau. Bet jei būsit atkakli, prisibelsit. Pati buvau įsiprašiusi tiek pas mikę- pūkuotuką (išduosiu paslaptį - ji irgi yra veisėja :D ) tiek Rojaus slėnyje.

 

Dėl kalytė ar patinas, čia jau jums pačiai reikės apsispręsti. Ne pirmas rimtas šuo pas jus bus, tai turite su kuo jau palyginti. Rotveilerių patinai nuo kalių skiriasi tikriausiai taip pat kaip ir kitų veislių. Jei iš mano asmeninės patirties, pati irgi mąsčiau apie kalytę. Bet likimas sudėliojo taip, kad pas mane apsigyveno patinas. Ir tikrai negaliu atsidžiaugt.  :wub:  Žinot, kaip sakoma, kad sūnūs būna mamų vaikai, o dukros tėčių. Tai va, patinai irgi kaip tie sūnūs, mamų vaikai  :wub:  :D  :D

Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2016 11 18, 07:45)
Tai va, patinai irgi kaip tie sūnūs, mamų vaikai  wub.gif  biggrin.gif  biggrin.gif</p>


Nebūtinai. biggrin.gif Pas mane visos kalės- ir visos mano. Vyras tik tarp kitko, jeigu manęs nėra, tai tik kaip aptarnaujantis personalas. biggrin.gif Nors jis įsivaizduoja, kad mūsų senoji Era- jo ir tik jo šuo....Bet užtenka tik man į kiemą išeit- abi kalės paskui mane ima sekioti ir žaislus bei pagalius man nešti. lotuliukas.gif
Vat ir paaiškėja, kas namie yra alfa kalė. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mike-pukuotukas: 18 lapkričio 2016 - 10:45

Nebūtinai. biggrin.gif Pas mane visos kalės- ir visos mano. Vyras tik tarp kitko, jeigu manęs nėra, tai tik kaip aptarnaujantis personalas. biggrin.gif Nors jis įsivaizduoja, kad mūsų senoji Era- jo ir tik jo šuo....Bet užtenka tik man į kiemą išeit- abi kalės paskui mane ima sekioti ir žaislus bei pagalius man nešti. lotuliukas.gif

  Aš šiek tiek ne apie tai. Odis iš viso žaislus, pagalius neša visiems be išimties. Bet namuose, yra mano uodega. Jei sėstis, tai arba man ant kelių, arba jei jau nėra galimybės, bent ant šlepetės. Visada būti tame pačiame kambaryje arba bent jau gulėti skersai durų, kad nepražiopsotų, jei aš išeičiau. Nu toks mamyčiukas. Va, ir su mūsų bendra pažįstama su azijatu ir koliu užvakar kalbėjom. Bernai mamyčiukai  :D

 

Bet taip. Iš principo tai mylimiausias ir geriausias yra tas kurį turi. Renkantis tik reikia apsispręsti ar paprasčiau rujas prižiūrėt, ar rovimąsi ant kitų patinų arba tikimybė nukentėt nuo kitų patinų. Mano atveju su rujomis būtų buvę amba, gerai, kad tuo metu nebuvo laisvos kalytės. Nes mūsų kaime pilna palaidų visokių. O dar periodiškai vis atsiranda po nusorovusį kokį "arklį"  :oh:  Elektrošokas yra tobulas išradimas turint šunį  :B

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 18 lapkričio 2016 - 10:56